Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam pytanie, chyba nie pytałem wcześniej o to. Jest jakaś możliwość, żeby PW zrobić w formie czatu jak na AS?

Odnośnie usuwania adresu po potwierdzeniu odbioru paczki. Niby fajne, ale jak mam coś wysłać poza zbiorowym zamówieniem do jakiejś osoby to już tam nie spojrzę na adres tylko muszę wypytywać :)
    Last edited by gavron04; 26.06.2015, 12:12.
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zapisz sobie kopie pliku przed wysyłkami.
      Raczej większość woli te podstawowe dane teleadresowe zaciemnić.

Co do pw to lipa, nie ma nic niego oficjalnego do vb, aczkolwiek poszukam.

Skomentuj

Jakbyscie cos zauwazyli popsutego po upgradzie, piszcie ;o)

Skomentuj

Zmiana logo na karcie? :)

Skomentuj

Ze gdzie?

Skomentuj

Już jest ok. Po północy miałem coś takiego jak na prawej karcie:

Skomentuj

Rzeczywiście jest jakiś problem z favicon. Dziś też nie mam ikonki na karcie przeglądarki (Chrome).
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A o favke, juz wrzucilem.
                  Zapomnialem jak zwykle o tej ikonce.

Skomentuj

W panelu usera pojawiła się wam dodatkowa zakładka od wtyczki 'podziękowań'.
                    Można sobie wyłączyć powiadomienia itp.
                    Pobawcie się.

Dodatkowo wersja PRO ma opcje wyróżniania / zakopywania postów - to co kolega .3lite zauważył.
                    Chodzi w skrócie o to iż jeśli post otrzyma np 10 'Dzięki' to będzie koloru zielonkawego, a natomiast jeśli otrzyma 5 nie lubię to będzie robił się czerwony.
                    Możemy to potestować.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                      Dodatkowo wersja PRO ma opcje wyróżniania / zakopywania postów - to co kolega .3lite zauważył.
                      Chodzi w skrócie o to iż jeśli post otrzyma np 10 'Dzięki' to będzie koloru zielonkawego, a natomiast jeśli otrzyma 5 nie lubię to będzie robił się czerwony.
                      Możemy to potestować.
                      Będzie to bardzo ciekawe rozwiązanie :) Polecam jednak zrobić tak, aby post przechodził w zielony z koloru, który ma normalny post, tak samo w czerwony. Chodzi oczywiście o to aby nie rzucało się to tak w oczy, ale jednak powinno dać się zauważyć ciekawsze posty.

Taki przykład (250 220 220 dla czerwonego i 220 250 220 dla zielonego):

Może nawet "zbyt" widoczne, ale to się zweryfikuje.

Zaznaczam, że używam monitoru z paletą barw Adobe RGB (generalnie widzę więcej, szczególnie zielonego i niebieskiego) więc może to wyglądać inaczej u niektórych osób. Zdarzało mi się już, że znajomy pokazał mi (nieświadomie) dwa kolory, które dla niego wyglądały tak samo, a dla mnie były po prostu różne :)
                      Last edited by .3lite; 02.07.2015, 12:30.

Skomentuj

Robi testy, niestety kolory wpisane na sztywno.
                        Szukam w bazie gdzie to zmienic.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zrobilem. Ustawilem progi na 5 / 5

Skomentuj

Od jakiegoś miesiąca mam tak, że jak kliknę Dzięki pod jakimś postem w którym jest zdjęcie to mi czasem odświeża stronę i obrazek pokazuje w pełnym rozmiarze (wcześniej był jako miniaturka)

Skomentuj

Mogę gdzieś wyłaczyć powiadomienie o "dzięki" na maila?

Skomentuj

W ustawieniach po lewej: DBTech - Post Thanks.

Skomentuj

jakaś awaria czy co "You don't have permission to access /3284/818af36c143433779a2ac089ac25def4_1437464283.jpg on this server." wczoraj mi obrazki wyświetlało wszystkich, dziś tylko te stare które pewnie mam w pamięci podręcznej przeglądarki i widzę koledze w temacie "Śmieci" podobnie

i jeszcze jeden przykład http://diyaudio.pl/showthread.php/26...tywna-do-oceny PM też link nie działa
                                Last edited by malikowy; 21.07.2015, 13:18.

Skomentuj

niestety musim czekac az tomek wroci z urlopu

Skomentuj

Dzisiaj wrzuciłem fotki standardowo i po załadowaniu zamiast mieć miniaturki to mam ramkę i brak zdjęcia.

Moze ktoś to potwierdzić

edit: ok nie bylo tematu, pojawily sie
                                    Last edited by dragon; 22.07.2015, 22:12.

Skomentuj

Juz wszystko ok?

Skomentuj

Sprawdziłem też starsze wątki, o których pisałem w sprawie obrazków. Już jest ok.

Skomentuj

Tego pomysłu chyba nie było, więc:

- możliwość dodania do PW załącznika? Np ktoś coś kupuje i podrzuca w PW załącznik z potwierdzeniem wpłaty w formie .pdf?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X