Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na telefonie dziala bez problemu.
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Jak będę w domu wrzucę zrzut ekranu z tel i tabletu, ten sam tapatalk i tak samo aktualizowany prawie, tzn jak są dostępne aktualizacje

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
        tomekk_ bardzo ładnie ulepszyłeś ZZ Jest możliwość dodania opcji przy tabelce z listą "Przesyłka dotarła" i odpowiedź TAK/NIE (ptaszek tak jak teraz sami zaznaczymy po otrzymaniu,czerwony krzyżyk z automatu po wpisaniu się na listę)
        Rozwin mysl, uzytkownik mialby cos robic?

Skomentuj

Ostatnio zauważyłem, że każdy po otrzymaniu paczki pisze "dzięki" itd. Zamiast trochę spamować tematy z ZZ to można by dorobić trzecią kolumnę w tabeli z listą (zapłacone, wysłane) dorzucić "Odebrano"/"Odebrałem paczkę"/"Paczka dotarła". Oznakowania to zielony "ptaszek" tak jak teraz jest jako "TAK" oraz czerwony krzyżyk jako "NIE".

Po wpisaniu się przez jakąś osobę na listę pojawia się automatycznie czerwony krzyżyk. Dopiero po otrzymaniu paczki użytkownik edytuje swoje zgłoszenie/wpis na listę i zaznacza w polu czy otrzymano paczkę na "TAK" no i na liście pojawia się wtedy "zielony ptaszek"

Tylko pytanie, czy nie będzie z tym za dużo grzebania.

Pozdr.

Skomentuj

Mozna zrobic.
            Tylko czy userzy beda o to dbac? Zeby potem organizator nie musial sie dopytwac bo bedzie widziec 'czerwony' ptaszek

Skomentuj

Jesli komus pojawil sie ostatnio komunikat "500 internal server error" to spokojnie wiem o tym.
              Jakis troll DOSuje mi Apache i wysyca się pula procesów, pracuje nad tym i nad nim
              mod_fcgid: can't apply process slot for diyaudio_php5

Skomentuj

Pytanko - zostawiamy Dzieki, Lubie, nie Lubie.
                Czy robimy cos w stylu: Dzieki, Piwko, Do kitu ?

Skomentuj

Moim zdaniem wystarczy "dzięki", ewentualnie "do kitu", choć będzie rodzić to szereg nie przyjemnych sytuacji....
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Moim zdaniem jest bardzo dobrze, możemy zarówno podziękować za coś, polubić za podobną "myśl", lub też zaznaczyć, że nie podoba nam się dana wypowiedź.

Gratuluję, tego brakowało forum od tamtej zmiany. Może tylko poprawić wyświetlanie tak aby bardziej rzucało się w oczy, czy dany post ma jakąś opinię.
                    Last edited by .3lite; 04.06.2015, 14:07.

Skomentuj

Usunąć się nie da sprawdzałem na .3lite ..

Skomentuj

Wg mnie lepiej by było zostawić tylko jedną opcje "dzięki" lub "lubię to" i guziczki umieścić na wysokości "cytuj zaznaczony tekst", będzie wtedy znacznie czytelniej. Coś takiego:

Jeszcze kwestia tego, ile pracy by to wymagało.
                        Ale tak czy inaczej, bardzo fajnie że opcja wróciła :)

Skomentuj

wg mnie jest OK
                          tylko trzeba by to graficznie poprawic

sporo osob pytalo sie mnie dlaczego klikamy "dzieki" w jego posty
                          a teraz jest wszystko jasne!

Skomentuj

Moim zdaniem "dzięki" i "lubię" to prawie to samo.
                            Gdyby była tylko jedna opcja nikt nie musiał by się zastanawiać co wybrać.
                            Taki przykład:

6 osób z 9 kliknęło w dwie opcje, zaś 3 tylko w jedną.
                            I teraz się zastanawiaj, kliknął w "dzięki" ale nie lubi, czy lubi ale nie dziękuje? :) a jeśli kliknął oba, to po co skoro można w jedno i na to samo wyjdzie.
                            Moim zdaniem powinno być jedno, i najlepiej "lubię", do kontrastu z "nie lubię".
                            No i im mniej opcji, tym się strona tak nie rozjeżdża.

Skomentuj

To jak chłopy, zostawiamy 3 guziki i poprawiamy ikonki.
                              Czy zostawiamy 'Dzięki' i 'Nie lubię' + zmiana ikonek dla tych dwóch?

Ikonki postaram się przenieść na inny pasek, tak jak kolega wyżej pisał.
                              Last edited by tomekk_; 04.06.2015, 15:57.

Skomentuj

Dzięki i nie lubię. Da radę zrobić opcję kasowania swojego podziekowania i/lub dezaprobaty?
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zostawiłem dwa guzki, pociągniemy tak jakiś czas i ew. się zmieni.
                                  Zajme sie jeszcze tymi ikonkami i tym żeby przenieść guziki w inne miejsce, wygodniejsze.

Skomentuj

Ale włącz jeszcze "usuń swoje podziękowanie"
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wersja z trzema jest ok.
                                      Łapka w dół-czerwona,w górę-zielona.
                                      Myślę że dla wszystkich będzie zrozumiałe i czytelne.

Skomentuj

Z tym usun to jest kapa, bo nie ma takiej opcji

Skomentuj

Ok, jest ale w wersji pro - moze pogrzebie zeby to jakos obejsc :P albo zagadam do chlopa ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X