Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
    Ok, jest ale w wersji pro - moze pogrzebie zeby to jakos obejsc :P albo zagadam do chlopa ;]
    A jeśli się nie uda, to może da się zrobić coś na zasadzie trzeciego przycisku: "Usuń" który np przekreślałby nick konkretnej osoby ?
    Trochę kombinacje alpejskie, ale z programowaniem to wiele do czynienia nie miałem więc nie wiem co Ci łatwiej, rzucam tylko pomysłem :)

Skomentuj

Huuuraaaa, wrocily lubie i nie lubie! :)

Skomentuj

Czy będzie możliwość usunięcia swojego "Dzięki" i "Nie lubię" ?
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

JUz ktos pytal. Byc moze bedzie, narazie tego nie wiem.

Skomentuj

Chcemy do ZZ opcje potwierdzenia odbioru paczki?
            W sensie trzecia kolumna na liscie z zamowieniami, jesli ktos z was otrzymal paczke to klikacie link/guzik i pojawia sie trzeci np. czerwony ptaszek w tabelce.
            Tak zeby nie pisac w temacie 'ze otrzymalem' przesylke.

Pare osob mi o tym pisalo, kolega gavron tez kiedys ten temat poruszyl. Jak sadzicie?

Skomentuj

Dobry pomysł
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

PRZYDA SIĘ. A teraz to już w ogóle. Jak da radę zrobić do 22-25.06 to by było super. Oszczędzi mi to duuuuuuuuużo czasu :)
                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

niby drobiazg, ale oszczedza miejsca w skrzynce i czasu na odszukiwanie odpowiednich osob

Skomentuj

Juz prawie napisalem.
                    Trzecia kolumna juz jest (pojawi sie po najblizszej akcji na liscie), miejsce w bazie tez. Guzik jest ale niaktywny, musze modulek dopisac.

Skomentuj

Ale mam nadzieję, że do aktualnych list co mam pozamykane do I-AMPa będzie ta opcja dodana? Czy od nowych ZZ będzie ta funkcja?

Skomentuj

Poprawilem Ci naglowki postow w twoich ostatnich zamowieniach.
                        Jak tylko zaznaczysz kogokolwiek ze 'wyslane' to wtedy tresc sie przeladuje, ogolnie mechanizm juz dziala.

Musze dopracowac jeszcze skrypt kontrolny bo da sie go jeszcze obejsc troche z boku, ale to pierdola jest. Moze dzialac juz.

Skomentuj

Dlaczego W Moje Wiadomości / Wysłane nie mam wysłanych?
                          Prowadziłem róże korespondencje z ludzmi z forum, teraz chce sobie wejsc i tam pusto.

Skomentuj

Bo nie zaznaczyłeś "zapisz w wysłanych"
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                              Poprawilem Ci naglowki postow w twoich ostatnich zamowieniach.
                              Jak tylko zaznaczysz kogokolwiek ze 'wyslane' to wtedy tresc sie przeladuje, ogolnie mechanizm juz dziala.

Musze dopracowac jeszcze skrypt kontrolny bo da sie go jeszcze obejsc troche z boku, ale to pierdola jest. Moze dzialac juz.
                              Dzięki, działa. Już się pojawiła nowa kolumna (zaznaczyłem znajomego jako wysłane, po chwili odznaczyłem, wyszedłem i jest :) ).

Skomentuj

Zamieniłbym trochę kolory tego. Mianowicie aby zielony był jako "zakończenie zamówienia pozytyw"

Czerwony - zapłata.
                                Niebieski - Wysyłka
                                Zielony - Odebrane wszystko OK.
                                Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Poprawilem. Faktycznie, zielony moze lepiej kojazyc sie z zakonczeniem.

Skomentuj

Ja mam pewien pomysł na drobną wizualną zmianę na forum dla poprawy czytelności i odbioru (nie wiem czy taka propozycja się pojawiła już wcześniej...) Proponuję aby każdy dział forum - tym samym każdy nowy temat w danym dziane posiadał swoją własną dedykowaną ikonę, ktora odzwierciedla (obrazuje) dany dział. Ten zabieg spowoduje to, że bez czytania nagłówków tematów/nowych postów, będziemy w stanie określić do czego on się odnosi.

Po zalogowaniu na forum przeważnie klikamy "Nieprzeczytane posty" - a tam mamy listę. Każdy nowy temat czy dodatkowy post w temacie ma dokładnie tą samą ikonę ( głośniczek z żółtą memb. ) i należy prześledzić treść (nagłówek) żeby dowiedzieć się czy, ktoś założył nowy temat czy tylko jest tam nowy wpis.... Nie każdego musi koniecznie interesować każdy dział forum, kogoś będzie bardziej interesowała elektronika, innych stolarka, jeszcze innych toolbox albo dział ogłoszeń. Przypisanie ikon spowoduje łatwiejszą identyfikację zawartości. Dobrym przykładem jest tutaj temat z konstrukcjami - Zakładając nowy temat wybieramy prefix, który określa co zbudowaliśmy i od od razu syglanizuje na forum, że ten temat prezentuje gotowy projekt.

Obecna ikona (głośnika z żółtą membraną) miałaby zastosowanie do wszystkich tematów, w których pokazane są projekty gotowych kolumn. Każdy prefix np. [kolumny 2-drożne] poprzedzałaby ikona, która od razu symbolizuje nowy projekt. Analogiczna sytuacja byłaby w innych działach - adtekwatne ikony do Toolboxa, Działu ogloszeń, Akustyki, Elektroniki itp...

Moj pomysł przedstawiam za pomocą pokazania "Nieprzeczytanych postów" w 2 wersjach: 1 zdjęcie - standard, 2 zdjęcie - moja propozycja ikon.

Ps. Same ikony były wybrane na szybko dla zobrazowania i nie są tutaj tematem do rozmowy... aczkolwiek starałem wybrać się coś spójnego stylistycznie i dość adekwatnego - więc sądzę, że mogłyby zostać. Jedynie offtop jest do zmiany...:)

Skomentuj

Tomek co zjadło sygnaturę?
                                      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                      Grado SR125i

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post448813

Skomentuj

Ten cały system podziękowań jest do kitu. W większości ludzie używają tego żeby komuś pojechać, spójżcie choćby nawet w "tonsil waraca do gry".

Druga sprawą to boty forumowe google. Forum z googla jest mało wyszukiwalne tzn wpisuje nazwę sporego tematu i go nie znajduje. Nie wiem czy to nie specjalnie by nie przyciągać wielu użytkowników.
                                          Last edited by SowaZ; 22.06.2015, 09:24.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X