Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaką/gdzie kupić obudowe do UniAmpa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lklukasz: Jak już się dowiesz ile by to wszystko kosztowało (mam nadzieje, że bez tych obleśnych rączek) to może i ja bym sprawił prezent mojemu uni (albo i polutował nowego bo płytka leży i prosi o zainteresowanie ).

Skomentuj

więc sprawa wygląda ta:
      cena aluminium 2mm grubości to 113zł/m2-można wyciąć każdy wymiar. Oczywiście jak z długości płyty zostanie jakiś mały odpad to go też trzeba kupić. Ale to chyba nie problem bo można z tego zrobić fajne terminale do kolumn.

cena aluminium 4mm grubości to 220zł/m2- też można wyciąć każdy wymiar ale trzeba kupić całą szerokość płyty. Np wzmak ma mieć szerokość 30cm-kupujemy płytę 30x100cmm

Panel frontowy i tylny:
      grubość 10mm wysokość 100mm szerokość do wyboru cena 62zł na metr. Więc np wzmacniacz ma szerokość 30cm to koszt frontu to ok 21zł

grubość 10mm wysokość 80mm cena 50zł/m

grubość 5mm wysokość 100mm cena 31zł/m

grubość 5mm wysokość 80mm cena 25zł/m

koszt kątownika do skręcenia obudowy (15mmX15mm) to 3zł/m

cena anodowania:
      80gr za 1dm3 na srebro
      1,60gr za 1dm3 na czarno
      dokładny koszt dopiero jak będziemy znali dokładne wymiary
      termin realizacji min 2 tygodnie :???:

ten płaskownik na front jest zaokrąglony na górze i na dole a po bokach jest cięty więc te boki są płaskie. Trzeba sobie we własnym zakresie ja pilnikiem ładnie wykończyć więc anodowanie przed tym i wycinaniem otworów na potki odpada. Proponuję więc wykończyć i pomalować we własnym zakresie.

Jakieś propozycje wymiarów?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Te dwa tygodnie to nie problem. Ja na 100% wchodzę w ten temat. Wstępnie bym zamówił 2 płyty z 2mm o wymiarach 30*37 cm i jeden płaskownik gr 5mm wys 80mm na 38cm. Rozumiem że te płyty 2 mm są po 30x100cm? To są wstępne wymiary. Dokładne do kiedy Ci podać (może być jutro, pojutrze)?

[ Dodano: 2010-05-19, 22:12 ]
        Aha, i czy mają możliwość wywiercenia otworów?

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161
          Rozumiem że te płyty 2 mm są po 30x100cm?
          nie
          jak chcesz 2x 30x37 to tak będzie
          chyba ze zostanie jakiś mały odpad ale nie jest powiedziane

myślisz, że 2mm na podstawę wystarczy? Nie za cienka?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Starczy bo ja tam myślę wstawić jakiś stelaż na trafo i resztę. A te parę otworów by zrobili?

Skomentuj

Aha, i czy mają możliwość wywiercenia otworów?
              nie
              tylko anodują
              myślę, że najpierw trzeba przygotować wszystkie elementy i dopiero anodować
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No trudno, będzie trzeba męczyć się wiertarką

Zamieszczone przez lklukasz
                myślę, że najpierw trzeba przygotować wszystkie elementy i dopiero anodować
                Czyli anoda w moim przypadku odpada. Poza tym cena się wtedy podwoi. Kiedy będziesz składał zamówienie?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                  myślisz, że 2mm na podstawę wystarczy? Nie za cienka?
                  Panowie podstawa to podstawa :lol:
                  Dajcie co najmniej 4mm, na 2mm sztywność obudowy dużo straci w szczególności przy tych wymiarach.

Skomentuj

będzie trzeba męczyć się wiertarką
                    przecież to aluminium to pójdzie łatwo
                    Czyli anoda w moim przypadku odpada. Poza tym cena się wtedy podwoi
                    ja od razu miałem zamiar ją sam malować. Nawet już mam mały plan.
                    Kiedy będziesz składał zamówienie?
                    na początku przyszłego tygodnia

moje wstępne plany to:
                    30cm szerokości 10cm wysokości 19 głębokości-radiator

muszę tak zaplanować, żeby w taką samą obudowę wszedł mi gc bo chcę, żeby stały na sobie

btw: czy wzmak nie będzie głupio wyglądał z jednym radiatorem z boku a z drugiej ze bez :?: ze zwykłą ścianą
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

btw: czy wzmak nie będzie głupio wyglądał z jednym radiatorem z boku a z drugiej ze bez :?: ze zwykłą ścianą
                      bedzie, lepiej dac z tylu ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                        A moim zdaniem będzie wyglądał oryginalnie, warto było by „zaryzykować”.

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                          z tyłu to już całkowicie odpada
                          a montowanie drugiego tylko po to żeby było symetrycznie to bez sensu
                          Zamieszczone przez joy_pl
                          A moim zdaniem będzie wyglądał oryginalnie, warto było by „zaryzykować”.
                          zaryzykuje
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To go daj na górze :) i wtedy GC będzie na spodzie i będzie git efekt.

Skomentuj

Skomentuj

Witam, po "przespaniu się" z tematem postanowiłem że jednak trzeba te 4mm liczyć na górę i dół. Dlatego ja bym brał płytę 30x100cm i chciałbym żeby wycieli mi 2 arkusze 30x38cm i z resztek (24x30) pocieli to na 3 płaskowniki po 8x30cm. Dodatkowo wezmę płaskownik 5mm wys 80mm w długości 38cm oraz kątownik do skręcania obudowy 100cm. lklukasz, rozumiem że w tym tygodniu będziesz składał zamówienie? Po realizacji najchętniej umówiłbym się na odbiór (widzę że z wawy jesteś)

Skomentuj

Shasen, podoba mi się twój projekt ale tylko ten na dole
                                  trzeba te 4mm liczyć na górę i dół
                                  mam w domu blachę 1,5mm grubości i uważam, że wystarczy
                                  kątownik do skręcania obudowy 100cm
                                  tutaj coś źle policzyłeś. Mi wychodzi trochę więcej
                                  2 arkusze 30x38cm i z resztek (24x30) pocieli to na 3 płaskowniki po 8x30cm
                                  nie wiem czy po wycięciu będą one miały takie wymiary. To jest cięte ręcznie i trzeba jeszcze ten materiał na kantach trochę obrobić
                                  w tym tygodniu będziesz składał zamówienie?
                                  tak ale nie ma pośpiechu
                                  Po realizacji najchętniej umówiłbym się na odbiór
                                  nie ma problemu
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To trochę zbaraniałem :oops: Jeśli tak to zdaję się na Twoją opinię i biorę 2mm :grin:

tutaj coś źle policzyłeś. Mi wychodzi trochę więcej
                                    Mam inne plany co do budy (zastosuje m.i. drewno)

nie wiem czy po wycięciu będą one miały takie wymiary. To jest cięte ręcznie i trzeba jeszcze ten materiał na kantach trochę obrobić
                                    To najwyżej jeden będzie miał mniej niż 8cm. Jak to cięte ręcznie? :shock: Ktoś to brzeszczotem będzie ciął?

Skomentuj

To trochę zbaraniałem :oops: Jeśli tak to zdaję się na Twoją opinię i biorę 2mm :grin:
                                      jeszcze się upewnię, żeby być 100% pewnym, że wytrzyma
                                      Jak to cięte ręcznie? :shock: Ktoś to brzeszczotem będzie ciął?
                                      nie no bez przesady. Mają taką ręczną gilotynę. Coś takiego jak do papieru tylko oczywiście odpowiednio większą
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zależy, co to jest za aluminium, jeżeli czyste to 2mm będzie miękkie jak papier, ale w większości teraz sprzedawane jest duraluminium i w takim wypadku sztywność jest dużo większa niż w przypadku stalowej blachy...

Skomentuj

z tego co widzę to jest A1 Z
                                          to może od razu wziąć 4mm :?:

benek161,
                                          wyszło mi razem: ok 80zł
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X