lklukasz: Jak już się dowiesz ile by to wszystko kosztowało (mam nadzieje, że bez tych obleśnych rączek) to może i ja bym sprawił prezent mojemu uni (albo i polutował nowego bo płytka leży i prosi o zainteresowanie ).
więc sprawa wygląda ta:
cena aluminium 2mm grubości to 113zł/m2-można wyciąć każdy wymiar. Oczywiście jak z długości płyty zostanie jakiś mały odpad to go też trzeba kupić. Ale to chyba nie problem bo można z tego zrobić fajne terminale do kolumn.
cena aluminium 4mm grubości to 220zł/m2- też można wyciąć każdy wymiar ale trzeba kupić całą szerokość płyty. Np wzmak ma mieć szerokość 30cm-kupujemy płytę 30x100cmm
Panel frontowy i tylny:
grubość 10mm wysokość 100mm szerokość do wyboru cena 62zł na metr. Więc np wzmacniacz ma szerokość 30cm to koszt frontu to ok 21zł
grubość 10mm wysokość 80mm cena 50zł/m
grubość 5mm wysokość 100mm cena 31zł/m
grubość 5mm wysokość 80mm cena 25zł/m
koszt kątownika do skręcenia obudowy (15mmX15mm) to 3zł/m
cena anodowania:
80gr za 1dm3 na srebro
1,60gr za 1dm3 na czarno
dokładny koszt dopiero jak będziemy znali dokładne wymiary
termin realizacji min 2 tygodnie :???:
ten płaskownik na front jest zaokrąglony na górze i na dole a po bokach jest cięty więc te boki są płaskie. Trzeba sobie we własnym zakresie ja pilnikiem ładnie wykończyć więc anodowanie przed tym i wycinaniem otworów na potki odpada. Proponuję więc wykończyć i pomalować we własnym zakresie.
Te dwa tygodnie to nie problem. Ja na 100% wchodzę w ten temat. Wstępnie bym zamówił 2 płyty z 2mm o wymiarach 30*37 cm i jeden płaskownik gr 5mm wys 80mm na 38cm. Rozumiem że te płyty 2 mm są po 30x100cm? To są wstępne wymiary. Dokładne do kiedy Ci podać (może być jutro, pojutrze)?
[ Dodano: 2010-05-19, 22:12 ]
Aha, i czy mają możliwość wywiercenia otworów?
Witam, po "przespaniu się" z tematem postanowiłem że jednak trzeba te 4mm liczyć na górę i dół. Dlatego ja bym brał płytę 30x100cm i chciałbym żeby wycieli mi 2 arkusze 30x38cm i z resztek (24x30) pocieli to na 3 płaskowniki po 8x30cm. Dodatkowo wezmę płaskownik 5mm wys 80mm w długości 38cm oraz kątownik do skręcania obudowy 100cm. lklukasz, rozumiem że w tym tygodniu będziesz składał zamówienie? Po realizacji najchętniej umówiłbym się na odbiór (widzę że z wawy jesteś)
mam w domu blachę 1,5mm grubości i uważam, że wystarczy
To trochę zbaraniałem :oops: Jeśli tak to zdaję się na Twoją opinię i biorę 2mm :grin:
Zależy, co to jest za aluminium, jeżeli czyste to 2mm będzie miękkie jak papier, ale w większości teraz sprzedawane jest duraluminium i w takim wypadku sztywność jest dużo większa niż w przypadku stalowej blachy...
Skomentuj