Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MINI WIERTARKA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To masz Szastal rękę jak imadło chyba. Ja wszystkim bez przykładnicy robię falbanki, w najlepszym wypadku +/-0,5mm od linii. Że o brzeszczocie nie wspomnę.

Skomentuj

Jak ma być równo i estetycznie to z grubsza wyrzynarką z odpowiednim brzeszczotem (!!!), wielu próbuje ciąć tanimi brzeszczotami do drewna/stali i się dziwi, że lipa. Do wszystkiego są odpowiednie brzeszczoty i ich odpowiedni dobór jest ważniejszy niż sama wyrzynarka, niestety to kosztuje:
      http://www.znarzedziami.pl/product/i...et_3_szt_.html

Potem frezarką z łożyskiem wyrównanie. Jak ktoś ma wprawę i prowadnicę to być może dałby radę bez wyrównywania frezarką.

Ewentualnie piła tarczowa/zagłębiarka z tarczą do alu/stali po prowadnicy, ale tego nie próbowałem a i tarcza będzie kosztowała parę stów ...
      Last edited by gi; 28.05.2015, 09:45.

Skomentuj

Góra dwie, od razu full professional nie potrzeba
        Last edited by lklukasz; 28.05.2015, 18:04.

Skomentuj

EE tam. Takim też falbankę zrobię

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
            Gura dwie, od razu full professional nie potrzeba
            Wolał bym tańszą zagłębiarke a droższą tarcze, niż na odwrót.

Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że pozytywna opinia o tych droższych narzędziach jest w dużej mierze podyktowana lepszym standardowym wyposażeniem, a nie samą jakością wykonania narzędzia etc.

Ot choćby tarcza dołączana do zagłębiarki festoola (48 naprzemiennych zębów, bardzo dobrej jakości), czy też brzeszczoty w wyrzynarkach festoola (niby reklamują, że ich wyrzynarkami można ciąć pod kątem prostym nawet duże przekroje ... ale tylko ich grubszym/sztywniejszym niż zwykle brzeszczotem, to samo ma mafell).
            Last edited by gi; 28.05.2015, 11:22.

Skomentuj

Pany, miał ktoś do czynienia z czymś takim jak: Tryton TMG170K?
              Warto to brać?
              Ewentualnie coś podobnego w cenie +/- 150zł?
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ma ktoś może: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...tail&id=108391 ? Jakieś opinie?
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja mam Tryton TMG170K. Co prawda nie za często jej używam ale do tej pory nie miałem z nią problemów, a spisuje się bez zarzutu. Moc jest ok, użytkowanie wygodne, sprzęt cichy. Jak za tą cenę to polecam sprzęcior.

Skomentuj

Dzięki ryszardo.

Kupiłem dziś tą z lidla. Dam znać co i jak
                    marcinsywala.pl

Skomentuj

Cześć,
                      Może ktoś coś podpowie.

Zastanawiam się nad kupnem mini wiertarki/szlifierki/grawerki, jak zwał tak zwał, ogólnie urządzenie typu "dremel". Obecnie używam produktu z JULA, Meec czerwonej serii, chwale sobie te urządzenie, ale niestety jest dla mnie trochę za słabe w niższym zakresie obrotów. Używałem już narzędzi Dremela oraz Proxxona i bardziej ku Proxiowi bym się skłaniał, ponieważ jest wg mnie lepszy. Obecnie jest tyle modeli proxxona że sam nie wiem co wybrać, a nie chciałbym wydać fortuny, bo służy to do pracy amatorskiej, niezarobkowej. Max 300PLN. Fajnie jakby można było dokupować akcesoria i uchwyt montażowy końcówek był wymienialny, typu wiertarskiego i tulejowego żeby można było zamontować i zmieniać. Chciałbym aby była możliwość dołożenia przewodu elastycznego aby zmniejszyć gabaryty jak to ma miejsce w tej z firmy MEEC czy też Tryton.

Link do Meec --- > https://www.jula.pl/catalog/narzedzi...60466377#tab02 za 100zł to bardzo dobry sprzęt, nie wymieniałbym jej żeby nie ograniczenie mocy na niskich obrotach.

Jest coś co spełni moje oczekiwania z Proxxona czy trzeba dużo dołożyć? Akcesoriów nie liczę do ceny maszyny, będę je dokupował z czasem.

Skomentuj

Czaruję...
                      X