To masz Szastal rękę jak imadło chyba. Ja wszystkim bez przykładnicy robię falbanki, w najlepszym wypadku +/-0,5mm od linii. Że o brzeszczocie nie wspomnę.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
MINI WIERTARKA
Collapse
X
-
Jak ma być równo i estetycznie to z grubsza wyrzynarką z odpowiednim brzeszczotem (!!!), wielu próbuje ciąć tanimi brzeszczotami do drewna/stali i się dziwi, że lipa. Do wszystkiego są odpowiednie brzeszczoty i ich odpowiedni dobór jest ważniejszy niż sama wyrzynarka, niestety to kosztuje:
http://www.znarzedziami.pl/product/i...et_3_szt_.html
Potem frezarką z łożyskiem wyrównanie. Jak ktoś ma wprawę i prowadnicę to być może dałby radę bez wyrównywania frezarką.
Ewentualnie piła tarczowa/zagłębiarka z tarczą do alu/stali po prowadnicy, ale tego nie próbowałem a i tarcza będzie kosztowała parę stów ...Last edited by gi; 28.05.2015, 09:45.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaGura dwie, od razu full professional nie potrzeba
Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że pozytywna opinia o tych droższych narzędziach jest w dużej mierze podyktowana lepszym standardowym wyposażeniem, a nie samą jakością wykonania narzędzia etc.
Ot choćby tarcza dołączana do zagłębiarki festoola (48 naprzemiennych zębów, bardzo dobrej jakości), czy też brzeszczoty w wyrzynarkach festoola (niby reklamują, że ich wyrzynarkami można ciąć pod kątem prostym nawet duże przekroje ... ale tylko ich grubszym/sztywniejszym niż zwykle brzeszczotem, to samo ma mafell).Last edited by gi; 28.05.2015, 11:22.
Skomentuj
-
Pany, miał ktoś do czynienia z czymś takim jak: Tryton TMG170K?
Warto to brać?
Ewentualnie coś podobnego w cenie +/- 150zł?marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Ma ktoś może: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...tail&id=108391 ? Jakieś opinie?marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Cześć,
Może ktoś coś podpowie.
Zastanawiam się nad kupnem mini wiertarki/szlifierki/grawerki, jak zwał tak zwał, ogólnie urządzenie typu "dremel". Obecnie używam produktu z JULA, Meec czerwonej serii, chwale sobie te urządzenie, ale niestety jest dla mnie trochę za słabe w niższym zakresie obrotów. Używałem już narzędzi Dremela oraz Proxxona i bardziej ku Proxiowi bym się skłaniał, ponieważ jest wg mnie lepszy. Obecnie jest tyle modeli proxxona że sam nie wiem co wybrać, a nie chciałbym wydać fortuny, bo służy to do pracy amatorskiej, niezarobkowej. Max 300PLN. Fajnie jakby można było dokupować akcesoria i uchwyt montażowy końcówek był wymienialny, typu wiertarskiego i tulejowego żeby można było zamontować i zmieniać. Chciałbym aby była możliwość dołożenia przewodu elastycznego aby zmniejszyć gabaryty jak to ma miejsce w tej z firmy MEEC czy też Tryton.
Link do Meec --- > https://www.jula.pl/catalog/narzedzi...60466377#tab02 za 100zł to bardzo dobry sprzęt, nie wymieniałbym jej żeby nie ograniczenie mocy na niskich obrotach.
Jest coś co spełni moje oczekiwania z Proxxona czy trzeba dużo dołożyć? Akcesoriów nie liczę do ceny maszyny, będę je dokupował z czasem.
Skomentuj
Skomentuj