Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nisko-średni do wysokotonowy 1"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nisko-średni do wysokotonowy 1"

Jako, że zamawianie wysokotonówek idzie pełną parą czas pomyśleć i jakimś dole do nich.
    Myślę, że odpowiednie będzie coś oczywiście nisko budżetowego w rozmiarach 10-18cm.
    Proszę o zamieszczanie swoich propozycji na pewno coś wybierzemy.
    A jak się uda zrobić większe zamówienie "wysępimy" rabat. :mrgreen:
    Juz mi sie nie chce...

ale pod jakim katem myslicie o tych glosnikach pod CA czy bardziej pod jakies monitorko-satelitki do laptopa np.??

Skomentuj

przecież możesz go użyć też w domu
      on ma 8ohm

[ Dodano: 2010-09-26, 21:19 ]
      obie propozycje mile widziane
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

też popieram albo 2 propozycje - CA i domowe albo coś uniwersalnego co nada się i do domu i do auta czyli głównie chodzi o 4 ohm...

Pewny nie jestem do czego jeszcze je wykożystam, myślałem nad CA, nad małymi monitorami do kompa lub też nad satelitami i centralką do kina... ogólnie proszę o jakieś propozycje głośniczków...

Skomentuj

Ja myślałem o jakimś budżetowym CA opartym na małym średnio-niskotonowcu (z naciskiem na średnio), wspomaganym jakimś małym subem (np. STX 17SW). Powinno być tanio i przyjemnie :smile:

Skomentuj

http://allegro.pl/super-niskotonowy-...234412133.html
            co wy na to?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ciekawe, a jak ma się sprawa jego głębokości (85mm) jeśli chodzi o zastosowanie CA

Skomentuj

Tom_ek, ale 85mm to nie jest znowu tak dużo
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No niby tak chociaż nie wiem czy uniwersalny dystans by dał radę ale powiem, że dość ciekawie to znalazłeś :) Aż naszła mnie ochota jak nie do auta coś po kombinować, to jakieś monitorki niskobudżetowe

Pozdro

Skomentuj

te sony to do auta nie bardzo bo górny zawias jest z pianki
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zaraz się osikacie chyba z radości.... :mrgreen: moi mili, jeszcze ich w rękach nie mamy a wy już sobie przyszłość na nich układacie :razz: Zaraz zacznie się global zamówienie na fronty/panele do nich.... i sto-50 innych tematów powiązanych, a na koniec okaże się że nic z tych kopułek nie wyjdzie...
                      dobra żarty żartami ale ja myślę o kinie 7.1 a na średnice hmmm
                      uważam że nie musi być to aż tak budżetowe i skoro kupiliśmy kopułkę za 4zł to średniaczek może być jakiś konkretniejszy może:
                      - GDM-14-150-8-SCX (choć biorąc pod uwagę moje plany to dla mnie trochę za duży)

a może jakieś Monacory:
                      - http://www.monacor.pl/offer.dhtml?oid=79336
                      - http://www.monacor.pl/offer.dhtml?oid=79236
                      - http://www.monacor.pl/60748.dhtml?co..._6_3&offset=42

Skomentuj

ja już mam 4szt
                        2 się wygrzewają powoli w samochodzie
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mi by ta 14 stx odpowiadała - szkoda tylko ze 8ohm no i może przy dobrym zamówieniu i stx zejdzie trochę z ceny... choć te monacory też ciekawe...

ogólnie lepiej 4 czy 8 ohm ?? ja uważam ze 4 bo wtedy nadadzą się i do bryki i do domu...

Skomentuj

a moze Heco?? Tanio i też jest większa ilość do kupienia HECO HW 100
                            można napisać do gościa żeby wystawił jeszcze raz aukcje.

Skomentuj

grzechu, ale to szerokopasmówka jest
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ale myślę że taka mała wysokotonówka mogła by ją ładnie uzupełnić.

Skomentuj

grzechu, powodując milion interferencji przez swoją tubkę. Spytaj się mkula ile jajec nam wyszło przy robieniu zwrotnicy i odsłuchach. Same kaszanki z faza.

Stanowczo jakiś nisko średnio, z kopułka przeciwpyłową. Temat troche do bani ;p
                                  Jedni biorą je do kina, inni do CA, inni do monitorków przy kompie. Każdy woofer sobie kupi taki, jak sie mu podoba a o zwrotnice będzie się potem sam martwił :)

Ja mam schemat zwrotki do missiona i mivoca HQ16520.

Ew. do monitorków przetestował bym:
                                  http://allegro.pl/glosnik-samochodow...239799448.html

Skomentuj

panowie, ja mam na stanie tego sony http://allegro.pl/kewlarowy-sony-130...234412130.html
                                    planuje od dawna polaczyc go wlasnie z missionem, ale czasu brak...
                                    jak bedzie wieksze zainteresowanie to szybciej sie cos z nimi zrobi

glosnik zadna rewelacja - ale gra basikiem w ok 6 litrach wiec beda male tanie monitory

Skomentuj

Co powiecie o Tonsil GDN 13/30/13 + Misssion lub 2xGDN 13/30/13 + Mission. Generalnie jak on gra ? Lepiej / gorzej od PJ ?

Skomentuj

Czaruję...
                                      X