Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nisko-średni do wysokotonowy 1"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

reasumując najlepszym wyborem moim zdaniem będzie GDN-14-100-8-SCX
    po pierwsze polskie,
    po drugie tanie,
    po trecie 88,17 db wiec nie jest głośniejszy od wysokotonóweczki,
    po czwarte STX wydaje mi się że da zniżkę przy większej ilości sztuk,
    po piąte - ładne w miarę - ja chce do tej wyskotonówki coś małego i zwykłego czarnego...
    po szóste - nie ma ograniczonej teoretycznie ilości jak to już jest z aukcjami które pokazywaliście...
    po siódme - 14 cm wiec i basku trochę będzie to miało chyba, 14 nie słyszałem ale 17 jak dla mnie ma fajny basik...

i pewnie wiele innych plusów, JAK WY TO WIDZICIE??

Skomentuj

ktoś go miał?
      może coś o nim powiedzieć?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chyba wszyscy juz go mieli...

Skomentuj

wszystko fajnie tylko ich nie ma
          musiałbym pogadać ze Sławkiem
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

to zrobią serię specjalnie dla nas w niższej cenie ze względu na duże mam nadzieje zamówienie... mi on jak najbardziej odpowiada.

Skomentuj

tylko żebyśmy nie czekali do przyszłego roku
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

akurat każdy zbierze te kilka groszy... :P a tak poważnie, skontaktuje się ktoś z nimi w sprawie ich wykonania i jaka była by cena w zależności od ilości zamówionych sztuk ??

bo sądzę że w tej cenie nic ciekawego nie znajdziemy a pchać czegoś lepszego do tej wysokotonówki sensu nie ma przecież...

Skomentuj

Jak bym miał płacić 4 dychy za tego STX to wolałbym już to: http://allegro.pl/tonsil-oryginalny-...244241439.html
                  Mam pozytywne wrażenia związane z włóknem szklanym

Skomentuj

też fajne ale za to basiku to miało nie będzie... przy 11 cm a mam nadzieje że stx będzie tańszy przy większym zamówieniu poza tym 14 a w zasadzie 15 cm stx-a mi właśnie odpowiada do obudów które mam już wykonane... a poza tym nie wiadomo jak z dostępnością, a tu mamy w gruncie rzeczy dla wszystkich, a jak ty wolisz to, to kupisz to i będziesz się bawił w zwrotkę... a przy grupowym zamówieniu ktoś tą zwrote chyba zaprojektuje...

ja jestem za stx i proszę kogoś by do nich napisał czy podejmą się wykonania i podali cenę w zależności od ilości szt... chyba że wam ten stx nie odpowiada... to wtedy ja na własna rękę sam się zajmę tym dla siebie...

Skomentuj

daniel69, jak się znajdą chętni i bedziemy wiedzieli ile sztuk to wtedy pogadam ze Sławkiem co i jak
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                        daniel69, jak się znajdą chętni i bedziemy wiedzieli ile sztuk to wtedy pogadam ze Sławkiem co i jak
                        ale wiesz - gdybyśmy nie wiedzieli ze cena 4zł jest za wysokotonówke przy ilości powyżej 100 szt to pewnie nikt by nie zamawiał - tak samo tutaj... nikt się nie wpisze puki nie będzie znał orientacyjnej ceny... bo 40 zł to ja też się nie pisze teraz bo mogę za ta kasę kupić i za pół roku czy rok, jak by cena była nisza - okazyjna to więcej chętnych będzie - stad moja propozycja byś spytał teraz o cenę w zależności od ilości szt...

bo np 30zł :P brzmi już ciekawie :)

Skomentuj

daniel69, powoli, spokojnie, nie wszystko naraz
                          Niech się ludki określą, że im ten głośnik pasuje najlepiej w sztukach i już dzwonię.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a jak ten STX na paśmie powyżej 3kHz ? bo ja nie zamierzam "ciąć" tej kopułki niżej, coś mi się zdaje że nie będzie za ciekawa.... więc jak już to zamierzam ją obsadzić tylko jako dopełnienie pasma (tak żeby sobie syczała... )

Skomentuj

ir0nhide, a to znaczy wg ciebie, że jak np wstęga monacora ma fs=5kHz to potrzebuje woofera, który ciągnie to 5?
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ponizej 3Khz nawet nie ma co schodzic z cieciem dla tej kopulki. Skoro ten STX z PJ gral znosnie z dosc wysokim cieciem, to tutaj tez sobie poradzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh
                                  Ponizej 3Khz nawet nie ma co schodzic z cieciem dla tej kopulki. Skoro ten STX z PJ gral znosnie z dosc wysokim cieciem, to tutaj tez sobie poradzi.
                                  No o to m/w mi chodziło...

lklukasz po prostu nie słyszałem tego STX 14_SCX a czasami bo w zależności jeszcze od mid i od twettera to wole by w paśmie powiedzmy do 5khz grał dobry mid niż od 2,5khz grała kiepska kopułka (co zresztą chyba zrozumiałe....)
                                  Ta kopułka podobno gra gorzej niż PJ`ka dlatego planuję ją uciąć tak wysoko by tylko dopełniała pasmo którego zabraknie mid-tonowemu....

Skomentuj

ir0nhide, ok, ale mi chodzilo, ze jak sie tnie glosniki to w pewnej "odleglosci" od siebie zeby ich przefiltrowane pasmo (opadajace charki) sie zsumowalo.
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czemu nie pomyślicie o Tonsilach? fabryka się rozpadła(teraz na nowo działa), rozprzedali sprzęt, więc u kogoś zalegają palety z głośnikami. Dorwać do niego kontakt, a widziałem że są tacy, jak szukałem tonsilów speedów to zamawiałem od jegnego takiego. Na pewno po pieniądzach pozbył by się jakiś ciekawych głośniczków :)

Skomentuj

LightSound no właśnie takie coś by urządzało, ale ciężko dorwać takiego kogoś :wink:

Skomentuj

jakiś 13cm tonsil by podszedł na małe monitory np na tył kina, albo jak ma być super tanio to philips ambilight? jak liczyć 4zł tweeter, 40zł midbas to bardziej opłaci się gotowca kupić niż rzeźbić gównianego missiona z jakimś sony czy innym badziewiem.
                                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
                                          X