Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nisko-średni do wysokotonowy 1"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy do tych kopułek można dopasować głośnik tonsila gdn 13/50/1?
    Zakładając oczywiście że zwrotka będzie pomierzona. Głośnik jest 8-omowy.

Skomentuj

gość sprzedał nam ponoć ostatnie sztuki
      http://allegro.pl/nowe-niemieckie-gl...306451983.html

Skomentuj

no co za gosc :evil:
        trzeby by wziasc reszte dla ludzi z listy ktorzy sie nie zalapali
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jutro zadzwonię do gościa. Miał się odezwać jak znajdzie drugi karton.
          Dam oczywiście znać jak będę wiedział co i jak.

Skomentuj

Czyli jest nadzieja

Skomentuj

Dzięki za fatygę :) dostałem już głośniczki

Skomentuj

No wlasnie tez wczoraj to zobaczylem i sie zastanawiam co on robi :grin:

Skomentuj

u mnie tez juz byly wczoraj rano
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bartelemy, lklukasz cieszę się, że głośniki dotarły.
                    Własnie rozmawiałem z Panem Grzegorzem (sprzedawca Visatonów) i niestety nowa aukcja wystawiła się automatycznie po zakończeniu poprzedniej.
                    Dodatkowych sztuk niestety brak, a aukcja ma być usunieta jeszcze dzisiaj :(

Skomentuj

RpLand, zobaczymy ile w tym prawdy :cool:

Skomentuj

troszeczkę nie do tematu, jednak podobne
                        jakiej pojemności obudowę do ambilightów zastosować najlepiej? Ma ktoś takie dane?
                        Ponieważ pusto ( czyli same te ambilighty w plastiku oryginalnym) strasznie pusto grają, myślę, że w obudowie wyjdzie z nich więcej basu, bo tak nie ma go, w sumie jest mocno z tyłu jakby dla mnie.
                        Ale za tą cenę wiem nie ma co narzekać. Oraz jakieś propozycje jak ciekawie umieścić tą bierną membranę? Pomyślałem, że przy szczelnej obudowie, jakby troszeczkę podnieść "kolumienkę" i ją dać w dół, jednak czy to nie stworzy takiego strasznie dudniącego basu górującego nad resztą?
                        Wiem także iż ten sprzęt nie jest wart dużego zachodu, jednak chciałbym z nim wejść w DIY, a z racji możliwości i okoliczności muszę zaczynać od rzeczy małych, tak też będzie rozsądniej
                        A i np w przyszłości chciałbym do tego wsadzić jakoś malutki wzmacniacz, najlepiej "wbudowany", żeby podarować komuś do laptopa czy mp3 jakiegoś. Tutaj kolejne pytanie lepiej jakiś z wspominanych na forum do tych głośniczków wzmacniaczy do złożenia, czy np jakiś prościutki gotowy tani DIY wzmacniacz samochodowy z allegro?
                        Pozdrawiam

Skomentuj

nastepny zobacz tu:
                          http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=270185#270185

Do tych glosnikow nie ma co wymyslac z obudowa. Litraz najlepiej jakbys zastosowal podobny do tego jaki jest w plastiku po philipsach ze wzgledu na mb. Samo mb umiescilbym z tylu. Nie kombinowalbym z litrazem i na sile wyciaganiem z tego czegokolwiek a rozplanowalbym sobie ladna obudowe aby wszystko zgrabnie wygladalo i nie wyszedl z tego jakis kloc.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                            nastepny zobacz tu:
                            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=270185#270185

Do tych glosnikow nie ma co wymyslac z obudowa. Litraz najlepiej jakbys zastosowal podobny do tego jaki jest w plastiku po philipsach ze wzgledu na mb. Samo mb umiescilbym z tylu. Nie kombinowalbym z litrazem i na sile wyciaganiem z tego czegokolwiek a rozplanowalbym sobie ladna obudowe aby wszystko zgrabnie wygladalo i nie wyszedl z tego jakis kloc.
                            patrzyłem
                            ale dzięki za odpowiedź, zgadzam się z nią, tak zadałem pytanie bo jak już robić to jak najlepiej, a może ktoś coś by istotnego by powiedział, ale też racja tu bardziej ważne żeby to ładnie wyszło i mało zajmowało, dzięki, przystępuję do przynajmniej myślenia nad projektem

Skomentuj

A ja już mam super pomysł na obudowe do ambilightów nie ruszając przy tym plastikowej obudowy :) :)

BTW testuję właśnie ambi+mission na gainclonie ( przy tym moim małym radiatorze ) i muszę powiedzieć, że jak przygazowałem to po jednej piosence gorący :P Da się dotknąć, ale no, dość ciepły.

Ogólnie fajnie grają te ambi :) Naprawdę mi się podoba, mam na missionie tylko konda 2,2uF i nie zamierzam zmieniać. Missiony wcale po uszach nie kłują.

Wiadomo, że nie można się niewiadomo czego spodziewać, bo to w końcu pierdziawki, ale jak na pierdziawki grają elegancko :) Za tą kase to nic tylko kupować :)

Skomentuj

cudny90,
                                zgadzam się w pełni z kolegą, naprawdę to fajnie gra, no wprawdzie podłączałem do dużych wzmacniaczy przynajmniej tak mających około 60W na kanał, i powiem jedno, jak nie mogę malutkich zestawów Creative (ma kolega z pokoju poprzedni też miał taki, po prostu kłują mnie w uszy, przez nie też zraziłem się do systemów 5.1 jak i 2.1 do muzyki, w kinie jak najbardziej, dlatego też ambilighty chcę same bez suba) tak te mogę spokojnie słuchać (w miarę cicho oczywiście, potem czysta loteria).
                                Więc widzę, że jednak będzie zaproponowany przez kogoś na forum konkurs na najlepsze wykorzystanie philipsow

Skomentuj

przyznam, że uznaję DIY jako hobby, jako zabawę, rozrywkę, i mimo wszystko chciałbym aby tak pozostało, czyli bez pieniędzy, myślę, że uznanie wśród społeczności forumowej jest naprawdę przyjemną nagrodą, tak jak całą ta zabawa, bez pieniędzy, uznanie :)
                                  ale to tylko moje skromne zdanie.
                                  Pozdrawiam

Skomentuj

Z tym konkursem jest niezły pomysł, sam chciałem zproponować taką zabawe ale bez nagród tylko dla jaj.

Jak mi przyjdą missiony i te philipsy to też wezmę udział.

Żeby było ciekawiej to może zgłaszanie konstrukcji zrobimy w jakimś krótkim terminie? Czyli np ostatni tydzień stycznia tak zeby był nagle wysyp konstrukcji i nikt nikomu nic nie podpatrzy :twisted: . Rozwiązania konstrukcji mogą być iście hardcorowe :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                                      Żeby było ciekawiej to może zgłaszanie konstrukcji zrobimy w jakimś krótkim terminie? Czyli np ostatni tydzień stycznia tak zeby był nagle wysyp konstrukcji i nikt nikomu nic nie podpatrzy :twisted: . Rozwiązania konstrukcji mogą być iście hardcorowe :mrgreen:
                                      Ok, stoi :mrgreen: Do końca stycznia jest czas na zrobienie philipsow i missiona. Pod koniec stycznia wrzucimy swoje wypociny w watek low endu i zrobimy ankiete :wink:

Skomentuj

dolphin123, musze sie spytać czy juz do mnei poszła paczka bo może gdzieś zaginęła

Skomentuj

Yoshi_80, tak tak pytaj :mrgreen:
                                          jaj bym wiedzial to bym wyslal 29stycznia :twisted:
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X