Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy nisko-średniotonowy od Tonsila

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy nisko-średniotonowy od Tonsila

Tonsil wypuszcza na rynek zestaw dla audiofili
    Filtry I rzędy, pochylona ścianka, przesunięta wysokotonówka... no i nowy głośnik GDN 17/50/6 F
    http://www.tonsilaudio.com/temp/pulse/index.html

na razie milczą, jestem ciekaw co to będzie, zestaw ma kosztować 2800zł :|

Skomentuje wygląd bo tyle mogę :)
    Po prostu ładne , podobają mi się !
    Taka odskocznia stylistyczna od tego co robili wcześniej , idą z duchem czasów. Ale brakuje mi maskownicy na głośnika

Skomentuj

uwaga! głośniczek z korektorem fazy, chyba czegoś takiego Tonsil jeszcze nie wyprodukował

Skomentuj

czy ktos moze wkleic jakies info, t-s'y i jakies jego zdjecie?
        Nie odpala mi sie strona a jestem bardzo ciekawy.
        A jaka wysokotonowka tam jest?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jakis jajowaty ten korektor:P lepiej prezentowalby sie jakby byl ksztaltu rs180:) a jak to ma kosztowac 2800 to podziekuje, tym bardziej ze ta wysokotonowka chyba znajoma..

Skomentuj

na razie milczą, jutro niby mają coś opublikować

GDWK 10/80/19 czyli nic nowego :(

Skomentuj

Korektor podobny do tego z seasa L18. Co mi się natomiast nie podoba to terminale, w paczkach za blisko 3k wyglądają po prostu tandetnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                GDWK 10/80/19 czyli nic nowego :(
                No to kiepsko... Na miejscu tonsila wolalbym utworzyc nowa wysokotonowke lepsza i dac do tego 13 50 9 czy tez 15 40 5... Duzo lepiej taki zestaw brzmialby od tego za 2800

Skomentuj

Tylko, że napisali, że głośniki są zmodyfikowane, więc ciekawe czy kopułka nie została jakoś zmodyfikowana. Ale coś czuję, że 2,5 way stxa to to nie przebije. 2800 wg mnie to przesada, ale 1500 by było ok, żeby klientów przyciągnąć. A w stxie cisza miały być jakieś nowe midbasy i gdzie one są?

Skomentuj

Lubię tonsila za to że robią bardzo pancerne obudowy w stosunku do innych producentów w tej cenie ale głośniki są mocno średnie, poza tym znowu nieużyty gdn13/50/9 który moim zdaniem jest lepszy od każdego scan speak'a za 7 razy taką kasę., Kolumna za droga, terminale tandetne jak za te pieniądze bo pewnie alpharda. Ja akurat nie przepadam za takimi obudowami bo osłabiają wyższy bas i słychać albo niskie pomruki z bas refleksu albo średnie tony i jest "dziura" w paśmie gdzie dynamika w muzyce występuje w największych ilościach.
                    Zawsze byłem fanem szerokich ścianek kolumn studyjnych średniego i dalekiego pola.

Skomentuj

Poza zdjęciami nic więcej nie wiadomo, a Wy kraczecie. Normalnie czytać się nie da.

Skomentuj

dolphin123 skąd wiesz jak ten midbas gra, żeby oceniać że coś zagra lepiej
                        Poczekajcie na info, dziś mają niby coś podać

Skomentuj

Nie wiem jak gra midwoofer dlatego na jego temat sie nie wypowiadam. Wiem jednak ze duzo lepiej gra zestaw z dobrą kopułką i słabszym midwooferem niż odwrotnie. Wniosek prosty...

Miałem gdna 15-100 z nextonow M-100 w dwoch aplikacjach. z PJ i z DX25. Nie podobal mi sie GDN z PJ i nie chcialem wiecej juz tego glosnika... Okazja nadazyla sie kupic znowu ten glosnik z DX25 i dopiero zobaczylem co ten woofer potrafi. Oba zestawy bodajże na zwrotkach Irka.

Skomentuj

Też jestem ciekaw, a najbardziej czy ten GDN będzie dostępny w sprzedaży. Ale fakt, z ceną trochę przegieli :(

Skomentuj

Charakterystyki zestawu Pulse
                              Last edited by scythe1123; 18.12.2010, 14:09.

Skomentuj

Tylko ja nie widzę tych charakterystyk?

Skomentuj

Nie tylko Ty.

Skomentuj

wrzuciłem na imageshack

Skomentuj

scythe1123 mozesz wrzucic jeszcze jego fotke bo mi sie strona nie otwiera?
                                      Z tego co widze to spl 85dB strojenie obodowy 40-45Hz i buda br
                                      a i wysoki podzial 4,5kHz
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skomentuj

Czaruję...
                                        X