Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomysł na dodatkowy biznes dla studenta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    No i skonczylo sie rumakowanie...
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Biznes dla studenta. W mojej opinii jeżeli zadajesz takie pytanie na forum to na tę chwilę masz niewielkie szanse odnieść sukces w jakiejkolwiek branży. Dlaczego? Jak masz chęć rozpocząć własną DG musisz być sterem i okrętem, bo źle nawigowany statek prędzej niż później osiądzie na mieliźnie. Z budżetem 40k można naprawdę wiele. Trzeba się jednak na czymś znać i to dobrze, ba bardzo dobrze. Żadne kursy nie zrobią z Ciebie fachowca. Jak to powiedział Laska z chłopaki nie płaczą: http://www.youtube.com/watch?v=f5RsG2Oiw6k

Skomentuj

Jak jesteś w czymś dobry to wykorzystaj to. Mój kolega tuż przed rozpoczęciem studiów na budownictwie nauczył sie autocada. Niby nic wielkiego, siadl z książką w wakacje, po wakacjach juz umiał co nieco, w czasie studiów doszlifował autocadowego skilla.
        Będąć na juz chyba 2 czy 3 roku a poźniej jak robił drugi kierunek, to we wrześniu miał przed domem niemalże kolejkę chętnych którym robił projekty na zaliczenie przedmiotu. Przez ten jeden miesiac potrafił zarobić kilka tys zł .

Skomentuj

Nie na temat...
          Raven1985 ale w Twoim awatarze to chyba nie jest Twoja podobizna, co? Wiem, że masz długie włosy, ale tamten typek to mi raczej przypomina...mnie :P.

A co Twojej Yoshi propozycji, to sam chciałem ją Koledze już dłuższy czas temu przedstawić. Ale ale...takie działanie to nieetyczne jest :). Można się śmiać, ale właśnie sam okazjonalnie robiłem kolegom projekty będąc jeszcze studentem. Efekt? Bywało, że na zaliczeniu projektu wykładowca orientował się, iż autorem tegoż jest ktoś inny, niż osoba pod nim podpisana. Dalej chyba nie muszę mówić :). On 2.0, a ja się czułem tak jakoś...dziwnie, biorąc udział w tym "procederze"... :). Ale serio, konsekwencje "wykrycia" mogą być przykre. Korepetycje, to jest dobra droga :). I finansowo też niezła. Jakaś matematyka, fizyka, mechanika płynów, termodynamika dla młodszych roczników. Dobrze też postarać się o stypendium naukowe. Wcale nie jest to jakaś wielka sztuka, a i z korzyścią dla Ciebie jako przyszłego pracownika :). Myślałeś o tym mihas66?

Skomentuj

Korepetycje/projekty dobry pomysł ale dopiero bliżej 3 roku bo jak na razie jestem Świeżak.... A co do stypendium naukowego w następnym semestrze zaciskam posliady i trzeba się starać...

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
              Raven1985 ale w Twoim awatarze to chyba nie jest Twoja podobizna, co? Wiem, że masz długie włosy, ale tamten typek to mi raczej przypomina...mnie :P.
              Hehe to nie ja tylko Clavier :)
              Nie oglądałeś "Les visiteurs" ? jak nie to polecam. OKKKKKKKAAAAAAAAAAAAAY

Skomentuj

Nie na temat...
                po polsku "goscie, goscie" z leonem zawodowcem
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Poważnie mówię z numizmatyką, a konkretniej monety białoruskie - gdybym miał szmalec, już dawno bym zainwestował.

Trzeba trochę poczytać, jest wiele książek na ten temat, obserwować i aukcje, i notowania. Potem zostaje tylko allegro i polowanie na okazje :) UWAGA NA PODRÓBY!

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    Nie na temat...

Hehe to nie ja tylko Clavier :)
                    Nie oglądałeś "Les visiteurs" ? jak nie to polecam. OKKKKKKKAAAAAAAAAAAAAY
                    Tak właśnie mi się skojarzyło, ale musiałem się upewnić pytając :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X