W którym miejscu masz ten baffle step? Koniecznie się go pozbądź!
Całe moje ciało to jedna wielka dyfrakcja Muszę poszerzyć przednią ściankę i przy okazji zwiększyć objętość, do tego dam nieco ciemniejsze wykończenie oraz poprawie proporcje dołu do góry. Po takich zabiegach myślę że będziemy bliżej niż dalej
No więc tak. Interesował mnie ten oto gryf http://www.marbo-sport.pl/marbo-spor...ki-mg-180.html i niestety nie znalazłem jednoznacznej informacji o jego faktycznej masie, a to zwłaszcza mnie interesowało. Także przedstawiciele firmy nie ustosunkowali się do tego pytania. Pisałem już wcześniej, że samodzielnie licząc tę wartość w oparciu o podane wymiary gryfu i typową wartość gęstości stali otrzymywałem wynik sporo niższy niż 10kg które podaje producent, chwaląc się tym wręcz na swojej stronie i porównując to do wyrobów innych firm, nad którymi rzekomo góruje, cytuję za witryną www:
Nasze gryfy wykonywane są z pełnego pręta stalowego. Przeanalizuj dokładnie wagi sprzętu - pojedyńczy gryf Marbo waży dokładnie 10 kilogramów. Z kolei okazuje się, że podawana na konkurencyjnych aukcjach waga to tylko "8kg"...
Zastanów się sam, który gryf wytrzyma więcej!
To informacja dotycząca tego dokładnie gryfu.
Wynik jaki uzyskiwałem licząc to ok. 8,7kg. Zważywszy więc na to, że pieniądze na ten gryf żadne, kupiłem go. Wrzucam na wagę. Wynik: 8,8kg. Właśnie te ok. 8 kg wyśmiewane przez producenta. Ale mniejsza o to. Ważniejsze i napisać należy to wprost, że firma Marbo-sport to oszuści, świadomie i celowo wprowadzający klientów w błąd.
Powiem z tego co pamiętam, bo też sporo osób o to pisało - gryf Hopsportu waży 7,8Kg. Keltona 8,4kg. Więc tak czy siak - marbo wypada tutaj najlepiej.
Ps. Mówiłem napisz do Presto :P Oni ważą każdy przedmiot, wprowadzają do systemu - żeby przy składaniu zamówienia od razu system przeliczył sobie ile ważą rzeczy w paczce i ile będzie tego można wysłać w paczce. Ważne przy składaniu zamówień w sklepie, bez użycia konsultanta, tak żeby po złożeniu zamówienia nikt nie dzwonił: Prosze Pana, ale przesyłka będzie droższa, bo waży to więcej itd...
Po mojej - delikatnie rzecz ujmując - krytycznej w wymowie wiadomości wysłanej do Marbo-sport w związku ze wspomnianą wyżej sprawą, zobowiązali się zmienić podawane na stronie internetowej informacje.
No i LightSound kolego, Presto już w Krakowie przy Mogilskiej.
Wiem, bo kolega to remontował, byłem z nim tam dwa razy pomóc mu przy elektryce Szczerze, nie spodziewałem się, no ale przynajmniej teraz będzie coś w Krakowie.
z tanich i dobrych gryfów z tego co macałem to jednym z lepszych wyborów jest hektor, tylko te z allegro jakieś takie troszkę inne niż w sklepie widziałem i przynajmniej w sklepie dają gwarancję (słowną :) ) że spokojnie można nałożyć trochę kilo (nie pamiętam już dokładnie ile ale chyba 150kg bądź 180kg) więc jak dla amatora w sam raz, dla porównania "no name" polecam tak do 100kg max 120kg
Osobiście posiadam dwie sztangi ~180cm kupiony w telto i 213cm firmy hertz, lepiej i więcej jestem w stanie wycisnąć na dłuższym i cięższym :p
A jak ktoś chce taniej kupić sprzęt m.in. marbo to polecam odwiedzić fora sportowe często udostępniają tam kody rabatowe
Tej akurat nie stosowałem jakiś czas temu kilka razy zdarzyło mi się stosować przed treningowe dopalacze z Olimpia niby lipa ale na mnie działało to ponad przeciętnie .
Przy treningu na szosie myślałem że rower wezmę na plecy i zacznę z nim biegać , włosy jeżyły mi się na głowie a o przypływie energii nie wspomnę ... Na mojego towarzysza treningowego nie robiło to większego wrażenia wydaje mi się że to zależy od organizmu i predyspozycji bo składy niby mają podobne ,mega znawcą nie jestem mogę się mylić.
Ja podziękowałem bo przez taką dawkę euforii mogłem się kilka razy zabić na drodze z głupoty ale na siłowni to raczej zbyt wiele Ci nie grozi to chyba że masz nadciśnienie to odpuść .
Skomentuj