Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allegro speszyl ałard

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bass reflex z tyłu prawie taki jak głosnik z przodu

Skomentuj

Zombal, Jaki bass reflex :> przecież autor pisze ze to SubBass im wiekrzy tym bardziej SUB jest ten SUBBASS Zresztą co za róznica jaka średnica przecież "Tuba ma jeszcze nowe niepoprzycinane subbasy, wiec mozna wg wlasnego uznania ustawic sobie glebokosc basu" Więc w czym problem ? nie wyrabiam :)

Skomentuj

JPAWLO 0700

zagadałem na GG z wielkim głośnikowym znawcą z allegro - JPAWLO

Dj SMS (18:34)
        jakie masz głośniki na wyprzedaży
        Dj SMS (18:35)
        888
        Kuba (JPawlo) (18:35)
        różne
        mam 999
        wow
        nowszą wersję
        a voice kraft?
        też
        a tesla?
        Kuba (JPawlo) (18:36)
        nie
        Dj SMS (18:36)
        tonsil?
        Kuba (JPawlo) (18:36)
        tez nie
        a co lepsze tonsil czy VK?
        bo chciałbym kupić...
        cos ale nie wiem co
        Kuba (JPawlo) (18:37)
        tonsil tylko że tonsil 2 razy droższe
        Dj SMS (18:37)
        tzn mój kumpel
        Kuba (JPawlo) (18:37)
        ale nie ma dużej różnicy w jakości
        ja słyszałem ze VK 888 999 alphard itd...
        to najwieksze dziadowswta :P:P:P
        Dj SMS (18:38)
        a są parametry
        do VK 888
        Kuba (JPawlo) (18:38)
        999 nie są rewelacyjne ani 888
        aaaa
        ale voicekraft całkiem niezłe
        a sa wszystkie parametry do VK?
        w jakiej obudowie gra on optymalnie
        skuteczność, pasmo, moc,
        Dj SMS (18:39)
        vk80wo
        Kuba (JPawlo) (18:39)
        jakieś 20 litrow
        wow ale paramsy
        a Vas
        FS
        QTS
        QMS
        QES
        Kuba (JPawlo) (18:39)
        tego nie mam
        uuuu... licho Panie... niech ci to Bóg wynagrodzi ziomu :]

możecie do niego nawalać ile wlezie o VoiceKraftach, 999... on to taka voicekraftowa linia 0700 jego GG = 947259

Skomentuj

A ja dzis wlasnie kupilem wzmacniacz na tda7294 trafo 250W 2*4700 obudowa ladna gałka chrom wentylator radiator pozlacane terminale za uwaga 50zł

Skomentuj

DjSMS - bawienie się w takie podchody jest niesmaczne. Gostek sobie żyje ze sprzedazy tych syfów ale to nie znaczy że można się wysmiewać z jego wiedzy (niewiedzy).
            Jeden sprzedaje maluch inny skody a jeszcze inny mercedesy i nie jest powiedziane ze każdy wie ile ważą alufelgi w tych autach.
            Parametry zawsze można samemu zmierzyć.

Skomentuj

Dj sms: "Cieszę się, że w niniejszym momencie nie ma żadnych moich tematów na forum :)" A szkoda bo zacytował bym ci co ty mówiłeso tych głośnikach ale niestety pokasowałeś swoje posty. Jeszcze 4 miesiace temu jak zakładałeś konto identyczna gatka była z tobą o tych Voice kraftach a teraz jestes wielki fifa rafa. Może niekiedy spojrzyj troche krytycznie na siebie, bo całkiem niedano było podobnie z toba i nie próboj na siłe udowadniac swojej wiedzy...

Taka lekka uwaga.

Skomentuj

tylko zobaczcie sobie, że ten facet nie zaczyna tak jak ja wtedy, ok. 4 miesiące temu... on od kilkunastu miesięcy wciąż uważa że Voice Kraft a Tonsil to prawie ta sama jakość dzwieku...

a ja tak w niniejszym momencie nie uważam, choć przyznam się że uważałem, bo miałem b. małą wiedzę, a teraz i tak nie mam o wiele większej...

zmieniłem się trochę, ja już nie uważam że VK to najlepszy głośnik... uważam że sie do podtarcia dupy (za przeproszeniem) nawet nie nadaje :/

jak Wam się wciąż nie podobam, to kliknijcie na opcję IGNORUJ w moim przypadku... ja dalej się uczę lecz nigdy nie będę doskonały. NIGDY!

JPAWLO siedzi w audio już chyba z 2 lata i nadal sądzi że tonsil jest tylko minimalnie lepszy od np. 999...

:(:(:( ja tak po 4 miesiącach nie sądze...

Skomentuj

Dj SMS, Karzdy ma trudne początki ja kiedys uwazałem ze moje pierwsze kolumienki na BENEJSI i HENSENIE fajnie grają :) Jednak dzięki temu forum sie dowiedziałem wielu rzeczy które zmieniły moje smieszne poglądy :). Dziękuje autorowi strony za to że dzięki niemu nie czuje sie w dziedzinie audio kompletnie głupi.

Skomentuj

Dj SMS, czy JPAWLO który siedzi w audio już chyba z 2 lata miał by mówić do swoich klijentów nawet potencjalnych, że jego towar jest cienki ale tani? Też pamiętam twoje 1-wsze posty których nie ma już (bo skasowałeś) :/

Ja podobnie jak większość na tym forum nauczyłem się bardzo wiele i wciąż się ucze ale chyba nigdy nie wyśmiewałem się z czyjejś niewiedzy ( no raz jak sprzedawca w sklepie z głośnikami nie wiedział co to jest rurka bass reflexu , no i jeszcze raz ja many wciskał mojemy kuzynowi, że satelitki Fenix Sat Tonsila mogą napełnić bassem pokój 20m2-w sumie zależy jakim)

Tak samo jak Daniel, dziękuje autorowi strony

a wogle mam kolumienki na alphardah :P

Skomentuj

http://allegro.pl/show_item.php?item=53460790
                      bembrana nie wytrzymała... rotfl

Skomentuj

człowiek sie uczy do końca życia... ja też :P

zmieniłem już swoje poglądy w świecie audio, również dzięki TEJ stronie!

Skomentuj

alegro speszył ałard a nie pogawedki Panowie!

Skomentuj

Nie wiem czy już nie było ale sie usmiałem wiec moze jak cos to warto przypomniec :)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52756815
                            http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52756921

Skomentuj

Ciekawy opis...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53380819

Skomentuj

Smutne jest tylko to że te hannseny kosztują tylko symbolicznie mniej lub porównywalnie w stosunku do TVM...
                                Kupić podróbe w cenie oryginału - to jest coś....

Skomentuj

moze nie zwiazane z audio ale jak zobaczylem to wiedzialem ,ze musze zamiescic :-)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53830310

Skomentuj

bauhahahahahhah ostreee ostreee szkoda ze 50 zł a bym kupil sobie rotfl :SD

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52863314

moc znamionowa 80W
                                      moc ciągła 140W

A myślałem ze to to samo :)

"Sercem układu jest głośnik niskotonowy o czynnej średnicy membrany 170mm. To właśnie ten głośnik w połączeniu z tunelem bass refleź daje nam bas schodzący do 32 Hz !!! "

Widać ze bass to jest "układ krwionośny" muzyki , a głosnik niskotonowy sercem całej kolumny :)

Skomentuj

Tato Muminka, Śmiej sie ja to miałem.To tak śmierdzi że łzy z oczu lecą.Jakbyś wszedł do obory a zapach unosi sie pare ghodzin po lekkim naciśnięciu spustu !!.OCHYDA !

Skomentuj

Zamieszczone przez ALTON
                                          Tato Muminka, Śmiej sie ja to miałem.To tak śmierdzi że łzy z oczu lecą.Jakbyś wszedł do obory a zapach unosi sie pare ghodzin po lekkim naciśnięciu spustu !!.OCHYDA !
                                          W sam raz zamiast gazu pieprzowego na przestepce :-)
                                          Policja przyjezdza- prosze powiedziec cos o podejrzanym. I mowisz - smierdzi gównem :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X