Zombal, Jaki bass reflex :> przecież autor pisze ze to SubBass im wiekrzy tym bardziej SUB jest ten SUBBASS Zresztą co za róznica jaka średnica przecież "Tuba ma jeszcze nowe niepoprzycinane subbasy, wiec mozna wg wlasnego uznania ustawic sobie glebokosc basu" Więc w czym problem ? nie wyrabiam :)
zagadałem na GG z wielkim głośnikowym znawcą z allegro - JPAWLO
Dj SMS (18:34)
jakie masz głośniki na wyprzedaży
Dj SMS (18:35)
888
Kuba (JPawlo) (18:35)
różne
mam 999
wow
nowszą wersję
a voice kraft?
też
a tesla?
Kuba (JPawlo) (18:36)
nie
Dj SMS (18:36)
tonsil?
Kuba (JPawlo) (18:36)
tez nie
a co lepsze tonsil czy VK?
bo chciałbym kupić...
cos ale nie wiem co
Kuba (JPawlo) (18:37)
tonsil tylko że tonsil 2 razy droższe
Dj SMS (18:37)
tzn mój kumpel
Kuba (JPawlo) (18:37)
ale nie ma dużej różnicy w jakości
ja słyszałem ze VK 888 999 alphard itd...
to najwieksze dziadowswta :P:P:P
Dj SMS (18:38)
a są parametry
do VK 888
Kuba (JPawlo) (18:38)
999 nie są rewelacyjne ani 888
aaaa
ale voicekraft całkiem niezłe
a sa wszystkie parametry do VK?
w jakiej obudowie gra on optymalnie
skuteczność, pasmo, moc,
Dj SMS (18:39)
vk80wo
Kuba (JPawlo) (18:39)
jakieś 20 litrow
wow ale paramsy
a Vas
FS
QTS
QMS
QES
Kuba (JPawlo) (18:39)
tego nie mam
uuuu... licho Panie... niech ci to Bóg wynagrodzi ziomu :]
możecie do niego nawalać ile wlezie o VoiceKraftach, 999... on to taka voicekraftowa linia 0700 jego GG = 947259
DjSMS - bawienie się w takie podchody jest niesmaczne. Gostek sobie żyje ze sprzedazy tych syfów ale to nie znaczy że można się wysmiewać z jego wiedzy (niewiedzy).
Jeden sprzedaje maluch inny skody a jeszcze inny mercedesy i nie jest powiedziane ze każdy wie ile ważą alufelgi w tych autach.
Parametry zawsze można samemu zmierzyć.
Dj sms: "Cieszę się, że w niniejszym momencie nie ma żadnych moich tematów na forum :)" A szkoda bo zacytował bym ci co ty mówiłeso tych głośnikach ale niestety pokasowałeś swoje posty. Jeszcze 4 miesiace temu jak zakładałeś konto identyczna gatka była z tobą o tych Voice kraftach a teraz jestes wielki fifa rafa. Może niekiedy spojrzyj troche krytycznie na siebie, bo całkiem niedano było podobnie z toba i nie próboj na siłe udowadniac swojej wiedzy...
tylko zobaczcie sobie, że ten facet nie zaczyna tak jak ja wtedy, ok. 4 miesiące temu... on od kilkunastu miesięcy wciąż uważa że Voice Kraft a Tonsil to prawie ta sama jakość dzwieku...
a ja tak w niniejszym momencie nie uważam, choć przyznam się że uważałem, bo miałem b. małą wiedzę, a teraz i tak nie mam o wiele większej...
zmieniłem się trochę, ja już nie uważam że VK to najlepszy głośnik... uważam że sie do podtarcia dupy (za przeproszeniem) nawet nie nadaje :/
jak Wam się wciąż nie podobam, to kliknijcie na opcję IGNORUJ w moim przypadku... ja dalej się uczę lecz nigdy nie będę doskonały. NIGDY!
JPAWLO siedzi w audio już chyba z 2 lata i nadal sądzi że tonsil jest tylko minimalnie lepszy od np. 999...
Dj SMS, Karzdy ma trudne początki ja kiedys uwazałem ze moje pierwsze kolumienki na BENEJSI i HENSENIE fajnie grają :) Jednak dzięki temu forum sie dowiedziałem wielu rzeczy które zmieniły moje smieszne poglądy :). Dziękuje autorowi strony za to że dzięki niemu nie czuje sie w dziedzinie audio kompletnie głupi.
Dj SMS, czy JPAWLO który siedzi w audio już chyba z 2 lata miał by mówić do swoich klijentów nawet potencjalnych, że jego towar jest cienki ale tani? Też pamiętam twoje 1-wsze posty których nie ma już (bo skasowałeś) :/
Ja podobnie jak większość na tym forum nauczyłem się bardzo wiele i wciąż się ucze ale chyba nigdy nie wyśmiewałem się z czyjejś niewiedzy ( no raz jak sprzedawca w sklepie z głośnikami nie wiedział co to jest rurka bass reflexu , no i jeszcze raz ja many wciskał mojemy kuzynowi, że satelitki Fenix Sat Tonsila mogą napełnić bassem pokój 20m2-w sumie zależy jakim)
Smutne jest tylko to że te hannseny kosztują tylko symbolicznie mniej lub porównywalnie w stosunku do TVM...
Kupić podróbe w cenie oryginału - to jest coś....
"Sercem układu jest głośnik niskotonowy o czynnej średnicy membrany 170mm. To właśnie ten głośnik w połączeniu z tunelem bass refleź daje nam bas schodzący do 32 Hz !!! "
Widać ze bass to jest "układ krwionośny" muzyki , a głosnik niskotonowy sercem całej kolumny :)
Tato Muminka, Śmiej sie ja to miałem.To tak śmierdzi że łzy z oczu lecą.Jakbyś wszedł do obory a zapach unosi sie pare ghodzin po lekkim naciśnięciu spustu !!.OCHYDA !
Tato Muminka, Śmiej sie ja to miałem.To tak śmierdzi że łzy z oczu lecą.Jakbyś wszedł do obory a zapach unosi sie pare ghodzin po lekkim naciśnięciu spustu !!.OCHYDA !
W sam raz zamiast gazu pieprzowego na przestepce :-)
Policja przyjezdza- prosze powiedziec cos o podejrzanym. I mowisz - smierdzi gównem :P
Skomentuj