Mam wrażenie że zmontowane z tego co było i na drzewo nie uciekało. W cale bym się nie zdziwił jakby zwrotnica to był przyglutowany kondensator do tweetera i na tym kończy się ta magiczna technologia
To jakiś absurd ... aż trudno w to uwierzyć. W zasadzie to w tle widać tylko jakieś Technisc-y i to może coś znaczyć - w sensie jakiejś utrwalonej manii lub skazy. To jest po prostu OBŁĄKANE !!!
Sama treść ogłoszenia rodzi pytania typu: "Na jakim my świecie żyjemy?", "Czy jestem już w piekle?"
"O przedmiocie, cena 8 000 tyś zł.
Kolumny kupiłem pół roku temu na Allegro.Spisują się znakomicie.Są całkowicie przerobione.Zostały zmienione wszystkie głośniki.Podaję ceny:wysokotonowy-2 szt 500 zł,średniotonowy 2 szt 600 zł,niskotonowy przód -2 szt 260 zł,niskotonowy tył 2szt-160 zł.Głośniki średniotonowe są przyklejone,głośniki niskotonowe przód są przyklejone,głośniki wysokotonowe są przykręcone,głośniki niskotonowe tył są pzrykręcone.Impedancja głośników jest nie znana,Trzeba zmierzyć-nie mam czym.Wszelkie dane techniczne głośników podam przez telefon."
To mój pierwszy wpis po rejestracji. Od pół roku przeczesuje Allegro, jeśli chodzi o audio i czegoś takiego jeszcze nie spotkałem ... może dlatego, że od razu filtruje do małych kwot.
Nawet nie będę pisał, jak duże mam problemy z kupieniem w miarę dobrych kolumn, w jakiejś normalnej cenie ... a już trochę tych używanych kupiłem. Tragiedia ... niewiele osób pisze o stanie faktyczny a z jeszcze mniejszą liczbą, można w ogóle się dogadać.
Gdy nie było internetów tylko rodzina wiedziała ...itd
Widziałem ostatnio niemieckie kolumny na STX- ach za 50 tyś PLN . I nie chodzi o to by umniejszać naszemu producentowi . Zwyczajnie nie wierzę że jakiś magik wyciska więcej z tych przetworników niż producent który ma ich na pęczki i nawet może sobie dobierać pary ...Wszystkich pokonał jednak pewien oferent na fejsbuku . Wystawił dwa pudła z dziurą przez ktorą wychodził przewód głośnikowy . Za przetwornik robiły Tesle szerokopasmowe. Buda z dziurą ,Tesla i nic więcej nawet brak terminali . Cena ? Tylko okazjonalne 9400 PLN . W opisie oczywiście jakieś alkoholowe bredzenia o hajendach . Próbowałem te głośniki chyba 4-5 razy w różnych obudowach i moja opinia że większego g...nie ma .
Na bank gość komuś to wcisnął bo nie mogę już znaleźć ogłoszenia
https://www.audiostereo.pl/topic/155...omment=5734074
Ja takie rzeczy robię jak mi się w sobotę wieczorem kabel upier.., sąsiedzi wyjadą i do poniedziałku nie mam szansy ani na sklep ani na szybką pożyczkę.. A ten za to stówę chce..
Skomentuj