Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Allegro speszyl ałard

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

takero to co robisz jest wyraźnie śmieszne. czemu twoich aukcji nie dasz do tego tematu. wydaje mi się że ostatnio zachowujesz sie jak dziecko.

Skomentuj

aha... to te twoje sa..., ale on sprzedaje chyba tylko 1 sztuke.... i to chyba ta dobra nie pobrudzona :)
      a po za tym to nie wiedzialem ze to on je pobrudzil, na forum nie bylo chyba nic o tym napisane, nie przyznal sie do winy

Skomentuj

... cd

klemens308:
        szczerze mówiąc nie używałem żadnego programu to jest już moj 10
        zestaw, ale pierwszy raz wyztawiam coś na allegro. Jak do tej pory nie
        potrzebowałem żadnego programu, wystarczała mi intuicja:) zawsze wyciągałem z
        głośników ich maksymalne możliwości. W kolumnach głośniki są niemieckiej
        firmy hanssen, zwrotnice są polskie. Gdybym chciał zrobić kolumny na
        markowych głośnikach kolumny byłyby mniej więcej dwa razy droższe, a może i
        więcej(?)
        pozdrawiam

nadzik:
        albo i 3 razy drozsze !!
        a co to sa za zwrotnice jaki maja podzial i ile litrow ma obudowa ??
        pozdrawaim

cdn... ;]

Skomentuj

nadzik, daj chlopakowi spokój, przeciez juz sie wystarczajaco skompromitowal

Skomentuj

cicho :P pomecze go jeszcze roche a potem dam mu linka do tematu :P

Skomentuj

Kiedys byla juz taka akcja z GM-Audio na audiomani ;p

Skomentuj

Dj zibi,jego aukcje sa takze tutaj wiec o co chodiz?

Skomentuj

są, a każdy kto chce może je dodać i nie mam nic przeciwko.

[ Dodano: 2006-09-28, 11:01 ]
                  http://www.allegro.pl/item130762689_..._sobieski.html

Skomentuj

...
                    klemens308:
                    zwrotnice są dwudrożne, więc ten głośnik z frontu(średnio-basowy)jest
                    podłączony bezpośrednio pod terminal, musiałem tak zrobic ponieważ
                    ciężko było dobrać odpowiednią zwrotnice(ogólnie ich wytrzymałość jest
                    przewidziana na 400W, ale po co przesadzać :)

obudowa ma ponad 80 litrow

nadzik:
                    a jaka mac maja glosnik ze zwrotnica musiala miec az 400 w ?? co to znaczy glosnik sredni basowy ?? ponawiam pytanie jaki ma podzial ta zwrotnica ??

Skomentuj

Takero,leze i kwicze.... (link)

[ Dodano: 2006-09-28, 18:15 ]
                      "Witam!
                      Czy moze mi Pan powiedziec:
                      1. jaki jest podział zwrotnicy i na jakich elementach?
                      2. jaki jest objetosc obudowy,jakie strojenie?
                      3. dlaczego Pan sprzedaje te monitorki?
                      4. dlaczego cena jest taka wysoka skoro jest to na głosnikach stx,ktore kosztuja bardzo malo (www.stx.pl)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!"

jesli gdzies sobie zrobilem przypal to sie niesmiac,he :P

[ Dodano: 2006-09-28, 18:16 ]
                      moglem dopisac ze mowi o dyfrakcji fal i zaokraglonych brzegach,a scianke ma szeroka na 2 stxy :P

Skomentuj

i ta tubka;|

Skomentuj

""Witam i w kolejności zadanych pytań odpowiadam

1. podział na F= 4900 [Hz], na płytce stx, rezystory ceramiczne
                          5W,kondensatory elektrolityczne 160V, cewki drut OFC,
                          2.objętość skrzyni V=23 [l], dlugosc rury bass reflex L=130[mm] srednica
                          rury fi=60[mm]
                          3. potrzeby, tylko i wyłącznie, potrzeby finansowe, prawdę powiedziawszy
                          to mam cichą nadzieję, że z aukcji nic nie wyjdzie i z czystym
                          sumieniem będę mógł powiedzieć Żonie, że nie znalazłem kupca:)
                          4. Patrz 3, oraz wkład własny pracy, proszę znaleźć odpowiednie drewno,
                          wysezonować je, połączyć, stworzyć od zera te obudowy...pracowałem jakiś
                          czas jako lutnik i do dziś z kilkoma instrumentami nie potrafię się
                          rozstać, choć zamysłem było stworzenie ich jako źródła zarobku.Podobnie
                          jest z Qbusiami.
                          Kwestia głośników jest marginalna, na takich złożyłem, nie mogąc
                          doczekać się na oryginalne.Wymiana ich na odpowiadające konstrukcji Qby
                          to koszt 600 zł, mając skrzynię za 1000 zł, konektory, tuby,
                          tłumienie... za 1600 mozna stac sie wlascicielem prawie oryginalnych
                          Qbusiów, co przy ich obecnej cenie katalogowej 4500, wydaje mi się
                          ofertą godną rozważenia.
                          Mówiąc szczerze: jeśli nie znajdę na nie kupca, zakończę przygodę
                          konstrukcyjną wykańczając je zgodnie z oryginalnym zamysłem Pana Jakuba
                          Nyki - właściciela firmy QBA, bólem jest tylko to, że będę musiał na to
                          poczekać.
                          Co do subiektywnego odsłuchu - nie jestem audiofilem, moje dyskografia
                          to jazz: Diana Krall, Nat King Cole,Nora Jones, Eva Cassidy, Ania Jopek,
                          Coltrane i Davis... lubię miękki, przyjemny, nie powodujący zmęczenia
                          dźwięk. Budując te kolumny myślałem o sobie i swoich gustach muzycznych,
                          o odtworzeniu kobiecego wokalu i tego rodzaju muzyki.

Pozdrawiam serdecznie
                          Tomek""

Skomentuj

Prosze bardzo : i to jest prawdziwa odpowiedz. Brawo dla tego pana !!!!

Skomentuj

http://allegro.pl/item131410671_kolu...we_tonsil.html

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item133303782_...monoblock.html 6 koanalowy monoblock

Skomentuj

a to wymiata

Bass Boost (90Hz) off/+6dB/+9dB/+12dB

90 hz...

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=133636955

Skomentuj

na gorze: Częstotliwość graniczna 20Hz!!!!!!
                                      nizej: Częstotliwość graniczna 12Hz!!!!!!

Skomentuj

Bardzo dobre zawieszenie..

http://allegro.pl/item133476957_2_sz..._germany_.html

Skomentuj

ale jakis didżej piotrek je kupuje ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X