Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AudioShow 2011

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mirfak Zobacz posta
    Macie coś z sekcji DIY?
    To jest pokój DIY
    https://picasaweb.google.com/1006539...04682440672386
    Szału nie było. Szkoda, miałem nadzieję zobaczyć coś fajnego DIY (może coś ze stajni kolegi nowy1).
    Niestety nie miałem możliwości zobaczyć co fajnego przywieźli nasi forumowi diyowcy.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Z tego co się orientuję to był pokój kolegów z audiostereo.pl, szału nie było.
      Luszti a masz jakąś fotke ekipy DIYAUDIO.PL

Skomentuj

cholera, wiedzialem ze cos mialem wczoraj zrobic.. przespalem caly dzien i wieczorem ogarnalem ze jest audioshow -.- ..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Luszti a masz jakąś fotke ekipy DIYAUDIO.PL
          Mieliśmy zrobić fotkę jak wyszliśmy razem do Turka na żarło, ale niestety jakoś nie wyszło. Może za rok się uda... :)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi powiedz słuchałeś tych z prawej czy lewej bo miałem robić te jasne:) https://picasaweb.google.com/1006539...06682421933746

Skomentuj

Słuchałem i tych z lewej i tych z prawej. Co więcej słuchałem jeszcze mniejszego modelu, który był w bocznym pokoiku, a którego nie ma na zdjęciu. I wg mnie...jeśli chodzi o średnicę i górę to lepiej zrobić najmniejszy model, niestety wymagałby dopalenia na dole jakimś subkiem. Ja bym to widział na aktywnym podziale, z lampką na górze (może być nawet SE na EL84, tylko na lepszych trafach niż popularne TG5) i jakimś tranzystorem na dole. Jeśli natomiast upieramy się przy typowym one-way bez dopalania to w zupełności wystarczy zestaw ze zdjęcia po lewej stronie. Robienie tego dużego zestawu może i ma sens do dużego pokoju, ale do mniejszego pokoju to już raczej nie bardzo. Oczywiście wg mojej opinii. Jak zacznie udzielać się tu reszta osób z forum, którzy byli na audioszole, to na pewno napiszą coś więcej (w tym swoje oceny).

Skomentuj

czesc wszystkim
                wlasnie wstalem i musze powiedziec: wiecej nie pije :P
                dzieki za mile spotkanie i mam nadzieje na wiecej takich spotow

LuSzTi musze cie zmartwic, czerwone zaskoczenie graly fajnie tylko dlatego, ze ukryli suba za firanka. Pawel odnalazl go z lewej strony i niestety czar tych kolum pryska.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  LuSzTi musze cie zmartwic, czerwone zaskoczenie graly fajnie tylko dlatego, ze ukryli suba za firanka. Pawel odnalazl go z lewej strony i niestety czar tych kolum pryska.
                  Kurde...a jak się pytałem czy czymś dopalają to twardo twierdzili, że nie...i zaskoczenie przeszło w zawód :(

Skomentuj

dla mnie najbardziej ciekawe okazaly sie jednak szerokopasmowki sonido w hornie
                    i to chyba bedzie plan na przyszly rok tylko chyba nie w hornie a w tl

---------- Post dodany o 10:43 ---------- Poprzedni post o 10:43 ----------

tylko te na 13-ce z malego pokoju
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Xaviery na vifie i weglówce scana grały naprawdę dobrze, ciekaw jestem jak mogły być podzielone.

Focale bardzo fajnie, TAD nie trzeba komentować (choć nie porwały mnie osobiście, za to chyba najlepiej zaprezentowane), jakieś małe monitory na głośnikach DLS (ale panowie nie potrafili nawet powiedzieć co to za model ... monitorów O_o), T+A Solitaire CWT 2000 chyba najbardziej przypadła mi do gustu z tych "dużych" ... dopóki nie usłyszałem jakichś*zabytkowych kolumn Sugden wyglądających jak szafa dwudrzwiowa O_o I to właśnie chyba mój faworyt, choć według słów obsługi by to zagrało trzeba to podpiąć co najmniej pod triodę 30W i źródło za 30 patyków ;-)

Najsłabiej imho wypadły któreś horny na samplu jaki słyszałem, wydawało się że połowa dźwięków ma ucięte połowę*pasma ...

Ogólnie trochę w biegu wszystko i jak z testowaniem perfum, po pierwszych kilku reszta (z wyjątkami) brzmiała tak samo ;-)

Skomentuj

Wczoraj wieczorem czytałem pozytywne wpisy na temat Xavianów (miałem trochę inne odczucia). Więc dziś poszedłem jeszcze raz ich posłuchać i niestety utwierdziłem się zagrały słabo. Przyzwoicie ale niczym nie wyróżniły się na tle konkurencji. Drugie rozczarowanie to ze smutkiem muszę napisać bo bardzo ceniłem tę firmę. Zawiodłem się na AA. zupełnie nie spodobały mi się te kolumny z aluminiowym seasem na górze. Paweł zaraz mnie objedzie bo wg niego były dobre. To co mi się podobało w skrócie:
                        Tak jak większości szrokopasmowce

---------- Post dodany o 20:47 ---------- Poprzedni post o 20:45 ----------

RLS - Tu Vifa XT w świetnej aplikacji
                        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                          To co mi się podobało w skrócie:
                          Tak jak większości szrokopasmowce
                          kolejna pozytywna opinia Sonido, chyba jednak plan pójdzie do realizacji:)

Skomentuj

Z kosmosu to coś

Rewelacyjne monitory Harbeth Monitor 30 Domestic, możecie rozpoznać jakie to przetworniki ?

Bardzo bobrze grające monitory WTW to chyba Daytony, co to za wysokotonowy ?

Te szerokopasmowce grały bez żadnych filtrów (rozmawiałem chwilę z autorem - nota bene młody, miły chłopak).
                            Last edited by KonradRak; 13.11.2011, 20:24.

Skomentuj

KonradRak,
                              jakie opinie nt. aluminiowych przetworników? Ciekawsze od Revelatorów?

Skomentuj

Zamieszczone przez mirfak Zobacz posta
                                KonradRak,
                                jakie opinie nt. aluminiowych przetworników? Ciekawsze od Revelatorów?
                                mirfak
                                To zupełnie inna bajka. Słuchałem Harpii tej mega konstrukcji i było trochę za ostro, szczegółowo. Jednak wolę Revelatory. Więcej konstrukcji było na Illuminatorach. Super niskośredniotonowe. Bardzo ładnie grały te Studio 16 hertz. Tylko nie wiem co to za kopułka. To kolumna która zjadła te Xaviany !

Tu 2.5 na Illuminatorach. Dla mnie zbyt męcząca, szczegółowa góra. Pewnie większość pochwali tę konstrukcję. Ja po 2 utworach wymiękłem. Pewnie jeszcze nie dojrzałem do takich kolumn :)
                                Last edited by KonradRak; 13.11.2011, 20:41.

Skomentuj

Te dwudrożne kolumny od Studio 16 hertz też mi się spodobały. Ale biorę to na kark pierwszej konstrukcji, której posłuchałem, więc mogę być nie obiektywny :razz:

Skomentuj

Dzięki za info. Szala przechyla się w kierunku SS :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                      Te dwudrożne kolumny od Studio 16 hertz też mi się spodobały. Ale biorę to na kark pierwszej konstrukcji, której posłuchałem, więc mogę być nie obiektywny :razz:
                                      wszystkie nasze odczucia są subiektywne. Zauważyłem, że dziś rano miałem lepszy nastrój do słuchania i w Bristolu prawie wszystko mi się podobało ale o tym za chwilę. Kwestia na jaką muzykę trafiliśmy. Szkoda mi tylko ESY bo jak dwa razy tam zajrzałem to słuchali z analogu jakiegoś szybkiego rocka z country. Dramatycznie to brzmiało a tak chciałem posłuchać ESY. W wielu pokojach było zbyt głośno

Jeszcze jedna fajna, rodzima konstrukcja. 3W Aurum Cantus (wstega chyba ART-2) . Szczególną uwagę zwracałem na wstęgi bo za chwilę montuję Fountek NeoCD3.0 i FW168. Bardzo fajne uniwersalne brzmienie. Dużo łagodniejsza od CD1.0. Większa podstawa basowa i byłaby idealna kolumna dla mnie (poza ceną ofcourse:))

Skomentuj

A tak z ciekawości zapytam czy ktoś może się wypowiedzieć o Grajpudłach?? :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Pisałem o grajpudłach. Gość przy nas puścił jakąś straszną muzykę składającą się pojedynczych uderzeń klawiatury fortepianu. Nie wiem czemu miało to służyć ale widocznie miało coś pokazać. Później zmienił na coś co składało się z większej ilości dźwięków i muszę powiedzieć, że byłem mega zaskoczony. Potęga a jednocześnie lekkość. Brzmiało to naprawdę nieźle. Pogromca byłby zachwycony, stare lekkie papierzaki i obudowa z otworem stratnym na dole.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X