Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny z Biedronki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny z Biedronki

Witam,

byłem dziś na zakupach i zauważyłem anons, że od poniedziałku są u nich kolumny za 299 PLN za kpl. Czy ktoś też to zauważył i może coś wie na ich temat ?

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

---------- Post dodany o 18:44 ---------- Poprzedni post o 18:25 ----------

A tak wygląda ulotka:

Jesli okaże się, że faktycznie za 2 szt trzeba dać 299 PLN to myślę, że chyba warto.

Jacek Zieliński

link by się przydał nie ? ;] : http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No....03/01/03b.jpg

Skomentuj

Pewnie się okaże, że wszystkie przetworniki w jednej komorze są, do tego oczywiście nic sensownego tylko napchane.

Szczerze to nie wiem co nazywasz opłacalnym, na pewno nie wydałbym 300 zł na jakieś marnej jakości kolumny z przetwornikami po 10 zł.

Skomentuj

2x90 wat rmsu...
        Dobrze jak jedna ma 20wat rmsu

Skomentuj

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
          link by się przydał nie ? ;].........
          No ale na tej fotce jest że TUV Polska potwierdza to co w reklamówce.
          :)

Skomentuj

Nie wiem czy zauważyliście ale prawdziwa cena jest podana małymi literami po prawej stronie na zdjęciu. Za 1,32zł, zima się zbliża także na pal warto kupić. :p

Skomentuj

Szkoda tylko, że nie można ich nawet odsłuchać:P Nie ma to jak kupić kota w worku:-)

Skomentuj

Cytuję: "Czterodrożna kolumna: 1 głośnik wysokotonowy, 2 średniotonowe i 1 niskotonowy"

Hehe no leję z tego tekstu. Za 299zł się opłaca jak nic na tym świecie :P

Skomentuj

nic szczegolnego... calkiem niedawno na allegro bylo cale kino mivoca za 200zl i jakos specjalnie szybko sie nie rozeszlo... a jakoscia bije na glowe "to cos" (wykonania - a znajac realia, dziewku rowniez) :)

Skomentuj

Jeszcze nikt tego nie sluchal, a juz pojechali ostro. Kto zrobi za 300 zl lepsze i ladniejsze kolumny?

Skomentuj

Mam podobne zdanie jak przedmówca czytając pozostałe posty. Najpierw trzeba zobaczyć co to jest, a później stwierdzać, że nie warto kupować. Nie bądźmy sceptyczni. Póki co jedyną wadą tych kolumn jest brak możliwości ich odsłuchu/obejrzenia na żywo. Później można się czepiać innych wad :).

Skomentuj

Zamieszczone przez djbuh Zobacz posta
                        Mam podobne zdanie jak przedmówca czytając pozostałe posty. Najpierw trzeba zobaczyć co to jest, a później stwierdzać, że nie warto kupować. Nie bądźmy sceptyczni. Póki co jedyną wadą tych kolumn jest brak możliwości ich odsłuchu/obejrzenia na żywo. Później można się czepiać innych wad :).
                        Hmm, jakby nie patrzeć w kolumnach chodzi o brzmienie, jeżeli ich nie będzie można posłuchać to trzeba być frajerem żeby wydać 300zł w ciemno. A za 300zł mamy 14scx + pj, które uważam, że jakością wgniotą to coś.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                          Hmm, jakby nie patrzeć w kolumnach chodzi o brzmienie, jeżeli ich nie będzie można posłuchać to trzeba być frajerem żeby wydać 300zł w ciemno. A za 300zł mamy 14scx + pj, które uważam, że jakością wgniotą to coś.
                          Jakbyś zauważył, wziąłem to na logikę :). Do póki ich nie "doświadczysz" wręcz musisz założyć, że "14scx + pj" są lepsze o nich. Jeżeli mógłbyś je porównać to dopiero wtedy wiedziałbyś, które są lepsze i mógłbyś wyrazić o nich rzetelną opinię. Jak to mówią - "nie oceniaj po wyglądzie" :). W kolumnach nie chodzi wyłącznie o brzmienie. Liczy się też jakość wykonania oraz, dla niektórych osób, wygląd.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Kto zrobi za 300 zl lepsze i ladniejsze kolumny?
                            no tu bym się tak nie zagalopowywał
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przecież to zamiast zwrotnicy ma kondensator na tor wysokotonowy,Strata pieniedzy!

Skomentuj

W kolumnach nie chodzi wyłącznie o brzmienie. Liczy się też jakość wykonania oraz, dla niektórych osób, wygląd.
                                Chodzi WYŁĄCZNIE o brzmienie i wszystko dobrze zaprojektowane (zwrotnice) do jak najlepszych efektów - przynajmniej powinno to być zawsze głównym celem, wygląd i jakość wykonania to poboczne rzeczy, które i tak robisz pod swój gust.

Tu nie ma co rozpaczać, mam jeszcze śmieszne kolumny VK za jakieś 400 zł (para), 3 drożne a gra to jak kupa (lub gorzej - nie ma takiego słowa do opisania tego) w porównaniu do 3SM (Seas 27tbfc/g + GDN-18-140-8-AWX), naprawdę nie chciałbym widzieć wykresu odpowiedzi częstotliwościowej bo pewnie by jak sinusoida wyglądała.
                                Last edited by .3lite; 01.10.2011, 22:27.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                  Chodzi WYŁĄCZNIE o brzmienie
                                  Zobrazuję to może tak: chcę zbudować kolumny za 1000 zł, nastawiam się "WYŁĄCZNIE na brzmienie" oszczędzając maksymalnie na materiałach do obudów, a kupując sprawdzone głośniki + części do zwrotnic za prawie 1000 zł (dla jasności - zestaw, który w cenie do 1000 zł jest nie do pobicia). Buduję skrzynki z płyty wiórowej po starych meblach, wszystko klejone na wikol, byle się tylko trzymało, montuję wszystko - jakoś się trzyma. Odpalam coś z większym basem i obudowa "gra". Może przesadziłem, ale uważam, że użyte materiały jak i sposób łączenia ich ze sobą mają bezpośredni wpływ na jakość dźwięku i nie jest to drugorzędna sprawa.

Skomentuj

Nie na temat...

Zobrazuję to może tak: chcę zbudować kolumny za 1000 zł, nastawiam się "WYŁĄCZNIE na brzmienie" oszczędzając maksymalnie na materiałach do obudów, a kupując sprawdzone głośniki + części do zwrotnic za prawie 1000 zł (dla jasności - zestaw, który w cenie do 1000 zł jest nie do pobicia). Buduję skrzynki z płyty wiórowej po starych meblach, wszystko klejone na wikol, byle się tylko trzymało, montuję wszystko - jakoś się trzyma. Odpalam coś z większym basem i obudowa "gra". Może przesadziłem, ale uważam, że użyte materiały jak i sposób łączenia ich ze sobą mają bezpośredni wpływ na jakość dźwięku i nie jest to drugorzędna sprawa.
                                    Źle myślisz, chodziło mi raczej o bajerki na obudowie jak super drogi fornir lub skóra, - poprzez brzmienie mam na myśli wszystko co wpływa na to, więc naturalnie sama podstawa obudowy się liczy.

Skomentuj

Tylko po co to komuś z tego forum? Nie ma to jak wnosić drewno do lasu..

Równie dobrze mógłbym sobie za 300zł kupić styropianu albo węży ogrodowych albo parę kartonów farbki do jajek wielkanocnych, byłyby to równie przydatne rzeczy.

Skomentuj

Jak to po co? A moze brzmienie jest dobre i malym nakladem pracy Diy mozna wycisnac z nich znacznie wiecej? Nikt tutaj nie wie jak to gra i co jest w srodku, ale kazdy probuje sie madrzyc na sile. Niech to ktos kupi, pokaze zdjecia srodka, napisze obiektywna opinie w porownaniu do sprzetu z podobnej polki cenowej i mozemy dalej dyskutowac. Czy tuningowanie gotowcow to juz nie jest robota dla nas? Nie ma takich glosnikow jakich nie da sie poprawic, szczegolnie jesli chodzi o te najtansze.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X