Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny z Biedronki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    To może zróbmy tak. My przestaniemy teoretyzować i narzekać a ty kupisz te kolumny, zdasz relację a następnie je stuningujesz do wymaganego poziomu. OK?

Bardzo chetnie bym kupil te kolumny jesli tylko takowe bylyby mi potrzebne. Niestety nie pasuje mi ani ich czarny kolor, ani ogolna koncepcja posiadania kolejnej pary kolumn, ktorych i tak juz nie mam gdzie trzymac.

Oczywiscie nie zgadzam sie, ze tuning nie wnioslby zadnej korzysci. Sama zmiana elektrolitow, na najtansze bennici zawsze da readykalna poprawie jakosci dzwieku. Nie wiadomo jaka jest ich obudowa? Jesli zamknieta, to podejzewam, ze poskapiono z wytlumieniem i tutaj mozna bardzo wiele poprawic tanim kosztem.
    Dalej podtrzymuje zdanie, ze nikt nie zbuduje za 299zl lepszych i ladniej wykonanych glosnikow, oczywiscie w oparciu o nowe komponenty. Nie mowiac juz o tym, ze na wykonanie czegokolwiek potrzebny jest nasz cenny czas.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Dalej podtrzymuje zdanie, ze nikt nie zbuduje za 299zl lepszych i ladniej wykonanych glosnikow, oczywiscie w oparciu o nowe komponenty. Nie mowiac juz o tym, ze na wykonanie czegokolwiek potrzebny jest nasz cenny czas.
      Dlatego ja podtrzymuje zdanie że lepiej kupić głośniki komputerowe.

Skomentuj

za 300 mam 2+1 podlogowki arn 100 i arv. do tego aktywny sub na arn 226 co na pewno lepiej zagra od biedronki bez.zwrotki przerabialem sporo tego typu sprzetu

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
          a 300 mam 2+1 podlogowki arn 100 i arv. do tego aktywny sub na arn 226 co na pewno lepiej zagra od biedronki bez.zwrotki przerabialem sporo tego typu sprzetu
          Nie masz, bo te glosniki sa juz dawno nie do kupienia. Poza tym sam nowy panel do subwoofera to koszt minimum 200zl, a i to bedzie problem kupic.

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
          Dlatego ja podtrzymuje zdanie że lepiej kupić głośniki komputerowe.
          Super pomysl, szczegolnie jak juz mamy wzmacniacz/amplituner... Poza tym kupujac zestaw 2.1 jestemy skazani na "subwoofery" z glosnikami 5 calowymi. Duze Microlaby 2.0 to wydatek ponad 600zl.

Skomentuj

Dorosłe chłopy, a dały się nieświadomie wpuścić w obszerną i poważną dyskusję nad niewartym tego produktem, dającą w efekcie całkiem niezłą jemu reklamę, której wykupienie byłoby kosztem większym niż wartość produktu mającego tutaj reklamę za darmo. Czy tylko mi pachnie to lekkim absurdem?

Skomentuj

No i bardzo dobrze, ludzie beda mieli prace w biedronce, a protugalce sie dorobia :) ale oczywiscie sa tacy, ktorzy karmia sie teoriami spiskowymi i innymi smieciami.

Skomentuj

O śmieciach, pasztetach i innych wyrobach nie tylko mięsnych z Biedronki napisał już piękną prozą Comandante W. Ja pasztetów w szerokim tego słowa znaczeniu nie jadam. Zwłaszcza z Biedronki. Śmieciami karmi się więc ten, który tam jednak kupuje, próbując je potem doprawić białymi truflami by udawały wykwintne danie.
                No cóż, skoro obruszam się na widok takich zjawisk, to jestem widać strasznym malkontentem.

Skomentuj

Tez nie jadam pasztetow, w ogole miesa nie jadam, ale wiele produktow z biedronki jest wg mnie wysokiej jakosci. Kupowalem i kupowac bede w biedronce, w koncu Kaczynskim nie jestem...

Skomentuj

Super pomysl, szczegolnie jak juz mamy wzmacniacz/amplituner... Poza tym kupujac zestaw 2.1 jestemy skazani na "subwoofery" z glosnikami 5 calowymi. Duze Microlaby 2.0 to wydatek ponad 600zl.
                    Gorzej jak nie mamy, nie każdy kowalski ma cały strych gratów audio. I tak czy siak wolałbym dźwięk z tych "subów" niż biedronkowych kolumn, pomijając kwestie reszty pasma która z dużym prawdopodobieństwem będzie dużo lepsza, inwestując np. w paki oparte na tang bandach.

Skomentuj

Ps. Za 3 stówy można kupić aktywne głośniczki komputerowe na Tang Bandach które zagrają całkiem przyzwoicie w tym keszu
                      Możesz podrzucić linka?

Skomentuj

Bo jak ktoś się bierze za budowę kolumn to nie robi takich śmieciowych konstrukcji. Nie oszczędza do maksimum na konstrukcji obudowy, na wykończeniu, na zwrotnicy. Tu nie chodzi o to, że się nie da tylko, że to nie ma sensu !

Przy takim wykonaniu zrobienie kolumn za 300zł para nie jest jakimś wyczynem. Płytę wiórowa i folię drewnopodobną kupimy spokojnie za 100zł a za 200 jakieś głośniki i jeszcze po 20gr na stronę na "zwrotnicę" czyli konda 4,7uF. Tylko nikt nie bedzie budowałc zegoś takiego bo .. może pojść i kupic w biedronce. W DIY nigdy nie chodziło i nie będzie chodzić o to, żeby robić coś najtaniej jak się da.

Skomentuj

Przecież logitechy są na tb, a taki zestaw z-2300 gra całkiem znośnie.

Skomentuj

Co Wy panowie z tymi TB w logitechach? Przeciez to gra slabiutko. Znajomy ma zestaw THX logitechach na TB i tam nie slychac zadnej jakosci, poza dudnieniem od ktorego tylko boli glowa. Stare kapcie z wystawki za 20zl graja o niebo lepiej.

Skomentuj

Ta, a potem jest tak, że gościu kupuje przykładowo to:
                              http://allegro.pl/glosniki-logitech-...835460710.html

I potem nagle wielki audiofil, w ogóle to nic już do niego nie dociera bo kupił głośniki komputerowe za 1,2k i to dla niego najwyższy cel jaki można osiągnąć a jak mu pokażesz cokolwiek innego to końcowa odpowiedź i tak będzie "moje lepiej grają".

Nie wiem po co ten temat kontynuować dalej, przecież to nie jest dla nas (z tego forum) zestaw - przynajmniej nazwa forum do czegoś zobowiązuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                Bo jak ktoś się bierze za budowę kolumn to nie robi takich śmieciowych konstrukcji. Nie oszczędza do maksimum na konstrukcji obudowy, na wykończeniu, na zwrotnicy. Tu nie chodzi o to, że się nie da tylko, że to nie ma sensu !

Przy takim wykonaniu zrobienie kolumn za 300zł para nie jest jakimś wyczynem. Płytę wiórowa i folię drewnopodobną kupimy spokojnie za 100zł a za 200 jakieś głośniki i jeszcze po 20gr na stronę na "zwrotnicę" czyli konda 4,7uF. Tylko nikt nie bedzie budowałc zegoś takiego bo .. może pojść i kupic w biedronce. W DIY nigdy nie chodziło i nie będzie chodzić o to, żeby robić coś najtaniej jak się da.

Dzisiaj bylem w biedronce i stalo pudlo z tymi glosnikami. Niestety nie moglem zagladnac do srodka. Wierz lub nie, ale nie jest latwo podniesc te niby liche kolumienki.
                                Piszesz, ze DIY nigdy nie bylo o to aby robic cos jak najtaniej? To skad setki tematow jak zrobic monitorki za 200 zl albo suba za 250zl? Bo wlasnie ludzie mysla, ze robiac samodzielnie zrobia cos lepiej niz ze sklepu. Wybacz ale nie zrobisz w domu tak wykonanych glosnikow z wiora i okleiny. Te paczki skladane sa na 45 stopni wiec mozesz zapomniec o takim oklejeniu zeby mialo to rece i nogi. Czesto nawet najtansze proby oklejania fornirem wychodza bardzo przecietnie. Budowa kolumn to nie tylko koszt materialow, ale rowniez narzedzi, ktore nie kazdy posiada.
                                Poza tym ktos moze byc dobry w elektronice, budowac wzmaki, ale stolarz jest z niego zaden czego by sie nie dotknal, to na koncu wyglada to jak robota totalnego amatora. Chyba nie powiesz mi ze, na tym forum kazdy ma caly sprzet Diy? Od zrodla, przez wzmak i na kolumnach konczac.

Skomentuj

To jest jeszcze gorszy temat niż rozmowa o kondensatorach
                                  Logitechy jakieś 7.1 (dobrze że nie 20.1) za ponad 1k zł słyszałem u kolegi i grało to bardzo kiepsko i w dodatku ten paskudny łomot wysoko strojonego subwoofera...
                                  Last edited by jamess8; 03.10.2011, 14:24.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    Możesz podrzucić linka?
                                    Np. http://shiftsklep.pl/index.php?t=w&id=7703 , biorąc pod uwagę że do kolumn z biedronki trzeba wzmaka można szukać wyższych modeli.

Przeciez to gra slabiutko
                                    A odpust z biedronki napewno rewelacyjnie.

Skomentuj

Panowie ale po co ta awantura...?
                                      pewnie będą listopadowym ałdioszole to sobie posłuchamy
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A jesli ktos juz ma wzmaka to tez ma sobie kupic lodzitechy? Tak to mozemy sie przepychac w nieskonczonosc.

A odpust z biedronki napewno rewelacyjnie.
                                        Wlasnie chodzi o to, ze nikt tego nie slyszal, a bluzgi leca, typowe jak na nasze forum. Zestawy logitecha slyszalem rozne i nic dobrego o tym nie moge powiedziec. Czesto czyta sie tutaj krytykowanie zestawow 2.1 nawet w oparciu o duze kolumny wolnostojace, bo nie daja dobrej klasy dzwieku. Poleca sie duze, trojdrozne kolumny i wlasciwie to dobrze, ale nie moge zrozumiec dlaczego teraz jakos nikt nie marudzi na malenie plastikowe brzeczyki spiete z niby subwooferem napedzanym 20 watowym wzmakiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          pewnie będą listopadowym ałdioszole to sobie posłuchamy
                                          Pogromca przywiezie .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X