Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki klej najlepszy do forniru

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Ok, to pytanie czy w Castoramie
    w catoramie jedyny klej który nadaje się w miarę do fornirowania to : http://technicoll.pl/index.php?lang=...uct.php?id=56# ale tez butapren-owo podobny i cena raczej zaporowa około: 36 zł.

Skomentuj

Kupiłem classic bo wyszedł znowu w nowej formie, bardziej leistej i ta już odpowiada najbardziej.. Pucha ok 26zl/0,8L

Skomentuj

moment w castoramie w chorzowie sie pojawil 28 zł/800ml kupilem dzis dwie puszki na zapas :)

Skomentuj

Szczerze mówiąc chciałbym odświeżyć trochę tam ponieważ ostatnio miałem okazję zrobić trochę formatek przy użyciu wikolu na gorąco. Wrzucę w najbliższych dniach jakieś fotki ale jestem zachwycony łatwością i wynikiem końcowym. Bez smrodu szkodliwego butaprenu lub innego kleju kontaktowego działa się naprawdę fajnie, no i co najważniejsze bez konieczności ściskania co w przypadku niektórych powierzchni jest utrudnione.
          Zaczynam zastanawiać się czy nie wyciągnąć z szafki kleju kostnego i zagotować ponownie ten śmierdzący kisiel. Może być to jeszcze Lepsza metoda na ciepło niż wikol.

Skomentuj

Metoda na ciepło jest bardzo szybka, tylko zależy do jakiego forniru, bo ten potrafi pękać przy podgrzewaniu, a jak da się za dużo kleju to potrafi szczelinami wyjść i się wtedy zapieka i niestety to widać.

Skomentuj

i tez zalezy od wikolu. mi kiedyc to wychodzilo bardzo dobrze (drugie kolumny pierwszy raz tak fornirowalem)
              ale kolejne proby wypadaly nie ciekawie

Skomentuj

Czaruję...
              X