Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Ciekawostka odnośnie kaset magnetofonowych :)
    http://facet.interia.pl/ciekawostki/...ca,nId,1886998
    Altony, WS442, MDS446 i można chwalić "cudne" analogowe brzmienie, a ja się cieszę, że nie muszę do tego wracać.

Skomentuj

Zamieszczone przez MaLyNsS Zobacz posta
      Nie wiem czy było... Nie wiem czy kolega LuSzTi wie (myślę że tak)
      Ot taka ciekawostka...
      http://audiotransducers.com/pl/15-16...tek-fw146.html
      I tam w zakładce projekty odnośnik na nasze forum...
      Od dawna to tam jest. Podobnież zarabiam na tym jakieś krocie...ale niestety nie jest to prawda. Nawet nie zapytali się, projekt jest publiczny to podpięli. Zresztą nie ten jeden.

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
      Altony, WS442, MDS446 i można chwalić "cudne" analogowe brzmienie, a ja się cieszę, że nie muszę do tego wracać.
      Patrząc na moje i nie tylko moje boje z różnej maści DACami, zaczynam doceniać prostotę tych analogowych rozwiązań.
      Last edited by LuSzTi; 23.09.2015, 19:39.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Podobnież zarabiam na tym jakieś krocie...
        Ja zarabiam promując Ushery na Audiostero

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
          Patrząc na moje i nie tylko moje boje z różnej maści DACami, zaczynam doceniać prostotę tych analogowych rozwiązań.

Mi po złożeniu wynalazku na AD1852 nie chciało się dalej bawić, ale może przy lepszych kolumnach zachce się zaaplikować inne kości (marzy mi się SB17 i być może Wavecor 30mm).

Nie miałem nigdy jakiegoś super hajendowego magnetofonu, ale przede wszystkim różnica w ilości szumów przemawia za DACami, to samo pasmo przenoszenia.

Skomentuj

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego powszechnym standardem są kolumny o impedancji 4,6,8 ohm ? Poczytałem troszkę na internecie i dowiedziałem się, że w zależności od impedancji obciążenia wzmacniacz przy oddaniu tej samej mocy musi oddać większy prąd przy niższym napięciu przy obciążeniu niższą impedancją i odwrotnie przy obciążeniu wyższą. Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego powszechnie występującą impedancją jest właśnie 8 ohm a nie np. 2, 1 albo w drugą stronę np. 16 32... Czy przedział 4-8 ohm jest po prostu najbardziej optymalny pod względem tej zależności napięcia i prądu jeśli chodzi o możliwości konstrukcyjne ograniczone własnościami części elektronicznych ? Zauważyłem, że przy obciążeniu 4 ohm wzmacniacz bardziej się grzeje jak przy 8 i podejrzewam, że właśnie z odprowadzaniem ciepła jest problem przy obciążeniach poniżej 4ohm, ale czy tylko ? I czy w ogóle dobrze myślę ?

Kolejna kwestia - dlaczego niektóre wzmacniacze mają problem z "obsługą" obciążenia 4ohm ? Zauważyłem, że sporo amplitunerów niższej klasy wymaga 6ohm+. Jest to kwestia właśnie odprowadzania ciepła ? Czy końcówki mocy w ampli są może mostkowane i stąd ten wymóg ?

Wybaczcie chaos i być może banalne pytania, ale chcę dobrze zrozumieć to zagadnienie :)

Skomentuj

Panowie, widzieliście ceny Wavecorów na http://audiotransducers.com? Czy to jakaś nowa olbrzymia podwyższka czy dawno nie zaglądąłem na strony Diy i głosniki tak posżły w górę?

Skomentuj

Nie poszły w gore tylko równają do europejskich
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Nie poszły w gore tylko równają do europejskich
                  Czyli te głośniki tanie były tylko w Polsce??

Skomentuj

Ogólny trend.. Trochę za dużo towaru z Polski wypływa do Europy.. I kazali im równać 😄

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                      Czyli te głośniki tanie były tylko w Polsce??

Tak
                      Standardowa cena tweeterow co cos około 50-60€ za szt
                      Tylko u nas kosztowały lekko powyżej 100zl

Mówiłem brac jak były w dobrej cenie :)
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak
                        Standardowa cena tweeterow co cos około 50-60€ za szt
                        Tylko u nas kosztowały lekko powyżej 100zl

Mówiłem brac jak były w dobrej cenie :)

Wysokotonowych mam spory zapas:) Szukałem typowej 18stki na bas i pamietam ze Wavecory miały dobry... a tam cena jak za SS aktualnie.

Skomentuj

Polecam vife ne 180
                          Ta dołem potrafi zagrać
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Polecam vife ne 180
                            Ta dołem potrafi zagrać
                            Za drogie i nie pasuje do wizji. Będe szukał dalej.

Skomentuj

Będę niedługo testował aluminiowe SBA http://www.sbacoustics.com/index.php...6-sb17nac35-8/ właśnie w aplikacji basowej :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Będę niedługo testował aluminiowe SBA http://www.sbacoustics.com/index.php...6-sb17nac35-8/ właśnie w aplikacji basowej :)
                                Właśnie nad nim myśle lub nad większym. Potrzebuje kolumny dla mojej siostry. Góra jakiś Wavecor z pozostałości, średnica L12(też leży już długo) i brakuje mi basu. A Scan W26 za duży :)

Skomentuj

Jeśli ścianka przednia może mieć ok 23-24 cm to L22, w miarę tani, sprawdzony, dostępny. Wersja RN4XP potrzebuje ok 30-35 litrów to jeszcze w miarę. No i słyszałeś je u mnie :)

Skomentuj

L12 się jako średniak nie sprawdzi. To mała pompka do 2dróg z dobrą wysokotonówką.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                      lub nad większym
                                      Ten większy jest spory :)

Skomentuj

Nie
                                        Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        L12 się jako średniak nie sprawdzi. To mała pompka do 2dróg z dobrą wysokotonówką.
                                        Aplikowales go w końcu?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        Ten większy jest spory :)
                                        Słuchałes go?

Skomentuj

Co sądzicie o preamp na TFT z touch panelem, czy według Was to przerost formy nad treścią.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X