Zamieszczone przez LuSzTi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez MaLyNsS Zobacz postaNie wiem czy było... Nie wiem czy kolega LuSzTi wie (myślę że tak)
Ot taka ciekawostka...
http://audiotransducers.com/pl/15-16...tek-fw146.html
I tam w zakładce projekty odnośnik na nasze forum...
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaAltony, WS442, MDS446 i można chwalić "cudne" analogowe brzmienie, a ja się cieszę, że nie muszę do tego wracać.Last edited by LuSzTi; 23.09.2015, 19:39.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaPodobnież zarabiam na tym jakieś krocie...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTiPatrząc na moje i nie tylko moje boje z różnej maści DACami, zaczynam doceniać prostotę tych analogowych rozwiązań.
Mi po złożeniu wynalazku na AD1852 nie chciało się dalej bawić, ale może przy lepszych kolumnach zachce się zaaplikować inne kości (marzy mi się SB17 i być może Wavecor 30mm).
Nie miałem nigdy jakiegoś super hajendowego magnetofonu, ale przede wszystkim różnica w ilości szumów przemawia za DACami, to samo pasmo przenoszenia.
Skomentuj
-
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego powszechnym standardem są kolumny o impedancji 4,6,8 ohm ? Poczytałem troszkę na internecie i dowiedziałem się, że w zależności od impedancji obciążenia wzmacniacz przy oddaniu tej samej mocy musi oddać większy prąd przy niższym napięciu przy obciążeniu niższą impedancją i odwrotnie przy obciążeniu wyższą. Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego powszechnie występującą impedancją jest właśnie 8 ohm a nie np. 2, 1 albo w drugą stronę np. 16 32... Czy przedział 4-8 ohm jest po prostu najbardziej optymalny pod względem tej zależności napięcia i prądu jeśli chodzi o możliwości konstrukcyjne ograniczone własnościami części elektronicznych ? Zauważyłem, że przy obciążeniu 4 ohm wzmacniacz bardziej się grzeje jak przy 8 i podejrzewam, że właśnie z odprowadzaniem ciepła jest problem przy obciążeniach poniżej 4ohm, ale czy tylko ? I czy w ogóle dobrze myślę ?
Kolejna kwestia - dlaczego niektóre wzmacniacze mają problem z "obsługą" obciążenia 4ohm ? Zauważyłem, że sporo amplitunerów niższej klasy wymaga 6ohm+. Jest to kwestia właśnie odprowadzania ciepła ? Czy końcówki mocy w ampli są może mostkowane i stąd ten wymóg ?
Wybaczcie chaos i być może banalne pytania, ale chcę dobrze zrozumieć to zagadnienie :)
Skomentuj
-
Panowie, widzieliście ceny Wavecorów na http://audiotransducers.com? Czy to jakaś nowa olbrzymia podwyższka czy dawno nie zaglądąłem na strony Diy i głosniki tak posżły w górę?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNie poszły w gore tylko równają do europejskich
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaCzyli te głośniki tanie były tylko w Polsce??
Tak
Standardowa cena tweeterow co cos około 50-60€ za szt
Tylko u nas kosztowały lekko powyżej 100zl
Mówiłem brac jak były w dobrej cenie :)Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTak
Standardowa cena tweeterow co cos około 50-60€ za szt
Tylko u nas kosztowały lekko powyżej 100zl
Mówiłem brac jak były w dobrej cenie :)
Wysokotonowych mam spory zapas:) Szukałem typowej 18stki na bas i pamietam ze Wavecory miały dobry... a tam cena jak za SS aktualnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPolecam vife ne 180
Ta dołem potrafi zagrać
Skomentuj
-
Będę niedługo testował aluminiowe SBA http://www.sbacoustics.com/index.php...6-sb17nac35-8/ właśnie w aplikacji basowej :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaBędę niedługo testował aluminiowe SBA http://www.sbacoustics.com/index.php...6-sb17nac35-8/ właśnie w aplikacji basowej :)
Skomentuj
-
Jeśli ścianka przednia może mieć ok 23-24 cm to L22, w miarę tani, sprawdzony, dostępny. Wersja RN4XP potrzebuje ok 30-35 litrów to jeszcze w miarę. No i słyszałeś je u mnie :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
NieZamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaL12 się jako średniak nie sprawdzi. To mała pompka do 2dróg z dobrą wysokotonówką.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTen większy jest spory :)
Skomentuj
Skomentuj