Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
    Wyglada tandetnie.
    Może i tak, ale widziałem gorsze które to były polecana na forum z allegro.

Ten PA400 teraz wygląda tak:

Skomentuj

Lepiej w tę stronę niż w drugą, wygląda pięknie a szmelc. Zawsze mnei zastanawiały te wzmacniacze od nich, Marian jak przetestujesz zdaj relację.
      Poza tym wygląda zwyczajnie.

Skomentuj

400Wat RMS - tak widnieje na panelu na zdjęciu.

Domniemam że zbudowany musi być na 4 parach tranzystorów, ew na granicy 3 pary, trafo 400Va, potężna bateria kondensatorów.

Wątpię żeby tak to wyglądało jak napisałem powyżej.

Podejrzewam, ale tylko podejrzewam że jest na 2 parach i max co mamy to 200-250 W RMS przy 4R ( o ile w ogóle tyle wyciąga)

W tej cenie zrobi się samemu już coś konkretnego z mocą realną 300-400W na dobrych elementach

Natomiast ja potrzebuje czegoś 100-150W 4R dlatego szukam jakiegoś używanego gotowca w kwocie do 200zł.

Skomentuj

Zdarzają sie takie cuda na Allegro ale baaardzo rzadko..

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
            400Wat RMS - tak widnieje na panelu na zdjęciu.

Domniemam że zbudowany musi być na 4 parach tranzystorów, ew na granicy 3 pary, trafo 400Va, potężna bateria kondensatorów.

Wątpię żeby tak to wyglądało jak napisałem powyżej.

Skomentuj

Czyli mostek, 2 wzmakow na 1 parze.
              Masz moze jakies rezystory duzej mocy ?? Wtedy mógłbyś zmierzyć przyblizoną moc realną.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                Masz moze jakies rezystory duzej mocy ?? Wtedy mógłbyś zmierzyć przyblizoną moc realną.
                Spytam się Bociana, On Prawdopodobnie będzie w stanie taki panel pomierzyć, ma oscyloskopy te sprawy...

Skomentuj

Przez przypadek znalazłem fajna stronę http://320volt.com/en/page/22/ jest tam sporo projektów, jest też kilka które można by wykorzystać http://320volt.com/en/el-yapimi-350w...525-dcdc-smps/ http://320volt.com/en/tda7294-200w-1...nfi-devreleri/ jeszcze jeden projekt http://320volt.com/en/apex-b500-guc-...-500-watt-bjt/ wzmacniacz 1000W http://320volt.com/en/1000-watt-bjt-...surucu-modulu/, a to powinno nas chyba najbardziej zainteresować http://320volt.com/en/etd34-ve-ir215...-cikisli-smps/
                  Last edited by dario67; 08.09.2015, 11:42.

Skomentuj

Panowie nie mam doświadczenia z kurierami, a rozważam wysłanie cieżkiej paczki, pewnie ponad 35kg. Czy ktoś z was mógłby coś polecić, w miarę taniego i pewnego. Potrzebuję przesyłki pobraniowej, także mile widziany będzie brak problemów z przelewami. W życiu jeszcze niczego nie wysyłałem, zawsze to do mnie kurier przyjeżdżał z "prezentem". Ktoś coś poleci ?

Skomentuj

Zwykła paczka kurierska to max 32 kg. Nie wiem czy nie będziesz musiał zainwestować w paletę albo półpaletę.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wszedłem na pocztex, to oni mają pozycję 30 do 50kg, ale wychodzi to 84zł za pobraniem. Myślałem, że jakiś kurier ogarnie to taniej. Paczka wielka nie będzie, bo to silnik elektryczny, który tu wstawiałem. Wiec wymiar najwiekszy to może 40cm, ale waga 41 kg :)
                        A z DPD ktoś korzystał: https://www.dpd.com.pl/var/storage/o...17543cbee9.pdf
                        Cenowo wychodzi ok, tylko pobranie jest w jakiejś strefie Business to Consumer i nie wiem o co chodzi.

Skomentuj

Zaloguj się na sendit.pl Wpisujesz adresy odbioru i dostawy, parametry paczki (wymiar i waga), ewentualne ubezpieczenia, powiadomienia, potwierdzenia, płatnosci itp. Podają od razu cenę - przeważnie kilkadziesiąt procent taniej niż kurier zamówiony ot tak, telefonicznie przez ich BOK (przynajmniej przy wysyłaniu paczek "standardowych", bo cięższego kalibru nie wysyłałem). Korzystają z usług chyba InPost, DPD, UPS. Kurier przyjeżdża na następny dzień.

Z tego co widzę na ich stronie (ale bez logowania - nie wiem czy jest różnica), to paczka do 50kg mieści się w cenie 73,79 zł brutto.

Skomentuj

Nieee poszukaj na stronach typu "znajdz kuriera" najlepsze stawki tam sa. I masz ile u której firmy. Ja skorzystałem z zlapkuriera.pl.
                            Wpisujesz wymiary i wagę, w ciagu 2 dni kurier zbiera paczkę. Wysylalem tym sposobem naprawdę nietypowe rzeczy i zawsze bylo jak należy.

Skomentuj

Nie zdążyłem.. [emoji14]

Skomentuj

Ja teraz z ciekawości policzyłem koszt wysyłki paczki 50*50*50 cm / 50kg na stronie UPS - cena 104,61 zł... :rolleyes:

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                  Ja teraz z ciekawości policzyłem koszt wysyłki paczki 50*50*50 cm / 50kg na stronie UPS - cena 104,61 zł..
                                  No właśnie, a na sendit przez ups paczka do 50kg jest za 33,20. Do tego jeszcze się coś dolicza czy to już jest ta podstawowa opłata, do której ewentualnie doliczyli by mi pobranie ?

BTW dzięki wam za pomoc :)

EDIT:
                                  Ok zalogowałem się na ten sandit, to wyceniło mi paczkę z pobraniem na 56 zł. Teraz kwestia czy kupiec się zdecyduje Dzięki
                                  Last edited by waloos; 08.09.2015, 16:33.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                    No właśnie, a na sendit przez ups paczka do 50kg jest za 33,20
                                    Niemożliwe w tej wadze..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                      Niemożliwe w tej wadze..
                                      Tak, tak, doliczają jeszcze do tych 33 koło 17zł za paczkę niestandardową. Wychodzi około 50zł, więc i tak lepiej niż inne oferty.

Skomentuj

18WU/4741T00 - ktoś filtrował ten głośnik 1 rzędem ?? Tylko cewka i pułapka na 6kHz ?
                                        Last edited by Zap Projekt; 10.09.2015, 20:47.

Skomentuj

Luszti bawił się na pewno 18WU-8741T00...
                                          Może Raven?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X