Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skomentuj

Polecicie mi dobry kabelek sygnałowy? Taki do ogarnięcia okablowania w obudowie wzmacniacza tj. rca>potencjometr>wejscie. Z linkami 0,14 jakie stosowałem dotychczas mam złe doświadczenia w ogóle.

Skomentuj

Sommer spirit xxl
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak z ciekawości - orientujecie się jakiego wygładzania używają producenci głośników / zestawów głośnikowych przy pokazywaniu charakterystyk ? 1/6 okt, 1/3 ?

Skomentuj

Takiego żeby ładnie dla publiki wygądało.

Skomentuj

Jakieś konkrety ?

Skomentuj

Poszarpane wykresy brzydko wyglądają. Podejrzewam że 1/6 czy 1/12 ci lepsi. Ci gorsi 1/3. Jeżeli robiłeś jakieś pomiary to powinieneś wiedzieć o co mi chodzi. Może koledzy mają jakieś pomiary pod ręką to Ci pokażą.

Skomentuj

Ten sam pomiar z różnym wygładzaniem
                  1/1

1/3

1/8

1/16

1/24

Skomentuj

Czyżbym i ja dołączył do krainy wiecznego oczekiwania na akceptację ogłoszenia?

Skomentuj

No i wyjdzie teraz na jaw kto jest głuchy a kto jest audiofilem

http://www.npr.org/sections/therecor...-audio-quality
                      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Nic nie trafiłem... trzeba robić lepszy sprzęt

Skomentuj

Najlepiej słychać różnicę na talerzach, szczególnie w rocku i pokrewnych.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                            Ten sam pomiar z różnym wygładzaniem
                            Hm... Po przykładzie, który podałeś, widać, że wygładzenie tak naprawdę nie ma większego znaczenia, bo ogólna charakterystyka głośnika i tak pozostaje widoczna. Oczywiście pomiar wygładzony do 1/1 okt jest ekstremalnie gładki, ale nie wiem czy jakiś producent podaje takie pomiary w swoich "dataszitach". Od 1/8 okt wzwyż robi się już zupełnie wystarczająco wiarygodnie. Pozwolę sonie wysnuć wniosek taki, że stopień wygładzenia pomiarów serwowanych przez producentów głośników, o ile nie jest tak ekstremalny jak 1/1-1/3 okt, właściwie nie ma większego znaczenia, bo ogólna charakterystyka głośnika i tak jest czytelna. Co Wy, Koledzy, o tym sądzicie?

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                              Co Wy, Koledzy, o tym sądzicie?
                              Myślę że masz rację.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                ale nie wiem czy jakiś producent podaje takie pomiary w swoich "dataszitach"
                                Ot, to jest pytanie. Chyba raczej bardzo niewielu aby nie narażać się na potencjalnych analityków wykresów i ocen zestawów na bazie tego. Zwróćcie uwagę jak niektóre fabryczne zestawy mają kiepskie pomiary, tu moja ocena na bazie pism "branżowych" więc nie wiem na ile wiarygodna.

Skomentuj

I dochodzimy do ważnej kwestii: nie ważne jak wygląda (wykres) ważne jak gra. Zbyt dużo parametrów się składa na odbiór dźwięku.

Skomentuj

Dokładnie tak
                                    Chcesz ocenić jak graja kolumny?
                                    Przyjdź, usiądź i posłuchaj
                                    Bo teoretyków nawet u nas jest duzo
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pytanie do warszawiaków, ktoś może wie gdzie dostanę w Wawie tranzystory 2SC2235 2SA965, potrzebuję po 2 sztuki obu. A może ktoś z Wawy ma i chce się pozbyć?:)

na alledrogo tylko jedną aukcję znalazłem ale nie chce mi się płacić 14zł za 5 kompletów kiedy potrzebne mi tylko 2

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Nikt Cię nie zmusi do wrzucania zdjęć i opisywania. Skończyły się czasy kiedy starzy wyjadacze mieli dużo czasu do opisywania wszystkiego. Czas jest cenniejszy i ludzie wolą podłubać na boku lub spędzić czas z rodziną niż opisywać na forum albo czytać marudzenie. Nowym użytkownikom brakuje chęci do pokazywania co robią, bo siedzą na fejsie. Takie czasy.

Nie chcesz, nie wrzucaj, nie tłumacz się z tego, bo tylko do zbędnej dyskusji to prowadzi.

EOT.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Ja biłem do moich kiepskich zdjęć (nie do opisywania), które to nie pokazywały stanu jaki był naprawdę, a co za tym szło, konstrukcja została skrytykowana.
                                          Mi to po prostu zrobiło pod górkę, nie potrzebnie.
                                          Bezpieczniej będzie pokazywać zdjęcia na których nie widać szczegółów, lub po prostu gotowe konstrukcje zrobione "aparatem" a nie pudełkiem zapałek.

Tyle na ten temat.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X