Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Marian, a ja myślę, że już nie można do Twoich zdjęć żadnego słowa krytyki napisać. Nie raz już pisałem, że tylko klaskać Ci należy, bo inaczej się obrażasz i zaczynasz szukać dziury w całym.
Pogromca napisał Ci, że można lepiej, tzn że ma to przetestowane i zamiast podjąć wyzwanie, dyskusję, dojść do porozumienia, od razu fochy... :)
Ja zapytałem czemu nie lamelki a wkręty i też wyszła wojna. Jak już o nic nie można zapytać ani skrytykować, to może faktycznie odpuść sobie wrzucanie zdjęć szczegółów, bo nie można z Tobą dyskutować.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPogromca napisał Ci, że można lepiej, tzn że ma to przetestowane
Czytałeś co napisał Micwoj?
Po za tym, jak można lepiej?
Względem czego lepiej skoro na zdjęciu nic nie widać?
Pomyśl zanim zaczniesz mi dowalać, czy masz czym :)
Skomentuj
-
Osobiście, faktura którą pokazał Marian bardziej mi się podoba, aniżeli coś w rodzaju pełnego połysku.
Czy to znaczy, że lubię gorsze ? Nie wydaje mi się.... Inne nie znaczy lepsze bądź gorsze, znaczy tylko i wyłącznie inne.Last edited by swiety1337; 16.07.2015, 22:11.
Skomentuj
-
Nie chodzi o to żeby byl polysk. Chodzi o przygotowanie powierzchni i powierzchnie wosku. Jak sie to zrobi niewłaściwie, to powierzchnia przypomina polakierowana pędzlem kawke na cmentarzu niż wysokiej jakości powierzchnie fornirowanej kolumny. Wg mnie łatwiej sie potknąć przy olejowosku niż lakierze. Chyba największym bledem przy olejowosku jest niewystarczające usuniecie i roztarcie nadmiaru wosku. Kazda niedoróbka zemści sie zaciekami, chropowata pod palcami powierzchnia. Idealnie położone osmo pod palcami jest prawie jak szklo.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPrzecież nie miał tego forniru, to jak może mieć to przetestowane?
Czytałeś co napisał Micwoj?
Po za tym, jak można lepiej?
Względem czego lepiej skoro na zdjęciu nic nie widać?
Pomyśl zanim zaczniesz mi dowalać, czy masz czym
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZawsze można zrobić cos lepiej. To naturalna rzecz jak człowiek rozwija swoje umiejętności.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
Właśnie po to "wytykamy" sobie błędy, tak mi się wydaje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNie na temat...Zamieszczone przez marian Zobacz postaTyle na ten temat.
Skomentuj
-
to może ja się powtórzę :)
Pytanie do warszawiaków, ktoś może wie gdzie dostanę w Wawie tranzystory 2SC2235 2SA965, potrzebuję po 2 sztuki obu. A może ktoś z Wawy ma i chce się pozbyć?
na alledrogo tylko jedną aukcję znalazłem ale nie chce mi się płacić 14zł za 5 kompletów kiedy potrzebne mi tylko 2
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPM Ci to wyjaśnił po raz kolejny
W takim razie wyraź to własnymi słowami, co PM chciał mi przekazać :)
To że powierzchnia była źle przygotowana?
A jak była przygotowana? przecież nie pokazałem zdjęcia :)
W takim razie pokaż mi tą "nieprzygotowaną powierzchnię" :)
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaI tak Marian "zamknoł" temat :)
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaEOT.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postaA może ktoś z Wawy ma i chce się pozbyć?
Skomentuj
-
Dla rozluźnienia atmosfery napiszę coś o dzisiejszej estradzie.
To, że miksery są coraz mniejsze i mają w sobie coraz więcej funkcji, to pewnie każdy już zauważył.
Ale czy zauważyliście, że akustyk już nie musi cały czas się prażyć pod namiotem FOH w upalne dni pilnując gałek?
Technika poszła tak do przodu, że teraz akustyk może "kręcić gałami" za pośrednictwem telefonu.
Widok tabletu w ręce monitorowca już nikogo nie dziwi, ale z telefonem to już przesada :)
Znikają również paczki gitarowe ze sceny.
Po co wozić ze sobą te wszystkie graty, skoro można ustawiony dźwięk wypuścić do miksera, a monitorowiec da go do ucha.
Znikają wtedy też monitory ze sceny, i teraz każdy kto był przyzwyczajony do tego że na scenie jest tona sprzętu, uważa że zespół gra "z płyty".
Ostatnio doświadczyłem minusów takiej technologii.
Podchodzę do akustyka, witam się i mówię że zespół będzie miał intro, i pytam gdzie mógłbym się wpiąć z telefonem (jakiś czas temu jeździłem z płytami, pendrajwem i na dwóch telefonach miałem wgrane intro, tak aby nie było problemu z jego włączeniem. Ale ostatnio zrezygnowałem z płyt, bo to już przeżytek, z pendrajwa też bo nie każdy miał laptopa, no i został telefon który był najczęściej używany)... a gość do mnie, że on nie ma żadnego kabla którym mógłbym się wpiąć pod mikser, bo i laptopa też nie ma (muzykę puszcza z miksera), i mówi że on tylko może włączyć z pendrajwa, i to też nie wszystko, bo zależy w jakim formacie nagrane.
No trochę musieliśmy nakombinować aby intro z telefonu znalazło się w mikserze.
Płyty rozumiem, teraz to już obciach przyjść do akustyka z płytą... ale żeby nie można było wpiąć się z laptopem czy telefonem? :sleep:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZnikają również paczki gitarowe ze sceny.
Po co wozić ze sobą te wszystkie graty, skoro można ustawiony dźwięk wypuścić do miksera, a monitorowiec da go do ucha.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaTo że powierzchnia była źle przygotowana?
A jak była przygotowana? przecież nie pokazałem zdjęcia
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaAlbo posty wygasają i nie pamiętasz albo pokazałeś po woskowaniu efekt i PM Ci napisał, że źle przygotowałeś powierzchnię skoro tak to finalnie wygląda..
I już nawet nie będę tłumaczył że finalnie ten fornir tak nie wygląda (na tym kiepskim zdjęciu, przedstawiającym mokry fornir po pierwszej warstwie wosku, przed kolejnym szlifowaniem)... szkoda mojego czasu.
Skomentuj
-
Właśnie wróciłem z koncertu orkiestry symfonicznej. Cóż mogę powiedzieć - porzućmy płonną nadzieję - na żywca to jednak na żywca, kolumny tego nie oddadzą.
Zamiast wydawać tysiące złotych na sprzęt, lepiej za tę kasę pójść na koncerty :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj