Ciekaw jestem, czy zjedza illuminatora
Wersja 6,5 byla gorsza na basie ze wzgledu na xmax oraz SD, jezeli poziom srednicy bedzie utrzymany, bedziemy mieli nowego lidera wsrod 7" glosnikow
Mi średnica z dużego Satori nie podeszła. Małego 4R.będę nie długo miał, porównam sobie z moim Accutonem. Ciekawe jak będzie ze średnicą w największym Satori...
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Ma plusy i minusy. Podstawowy minus to głośność. Jest po prostu cichy (84dB), dlatego u mnie będą dwa.
Za to potrafi zejść nisko, trudno skończyć go mechanicznie (bardzo duży xmax) no i potrafi grać w obudowie zamkniętej. Przy tym daje się go zastosować w 3-way :)
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Dużo zależy od aplikacji jednego i drugiego. Więc trudno coś porównywać. Na pewno schodzi niżej, jest bardziej zróżnicowany, nie jest tak twardy jak L22 i mechanicznie można wycisnąć z niego sporo więcej, czyli nie kończy się tak szybko.
Moją aplikację znasz:cool:, ewentualną przyszłą poznasz. Pytam tylko co mógłbym zyskać i czy jest sens wchodzić w te przetworniki, nie zależy mi na niższym zejściu (w obecnych kolumnach port BR mam zatkany gąbką) ale na precyzji i szybkości basu. Specjalnie głośno też nie słucham więc wytrzymałości mechanicznej chyba większej nie potrzebuję.
Skomentuj