Chciałbym porównać kilka daców dla słuchawek. Aby ustawić taki sam poziom głośności chce zapodać sygnał 50HZ i dla wszystkich ustawić takie samo napięcie na obciążonym rezystorem wyjściu. Podpiwie ktoś czy dobrze myślę?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Tu raven coś wspominał, ale nie zrobił dokładnego opisu
http://diyaudio.pl/showthread.php/25...ghlight=arkusz
A tu PM też się chwalił, ale bez większych konkretów :)
http://diyaudio.pl/showthread.php/25...k-d2604)/page2
Skomentuj
-
http://poznan.naszemiasto.pl/artykul...t,t,id,tm.html
Budzyń. Pijacka impreza w kościele. Z głośników leciało "Ona tańczy dla mnie"
Skomentuj
-
Miałem okazję pomierzyć oryginalne, kanadyjskie Totem Mite :) Nie ukrywam, że ciekawe doświadczenie :P
Górna grupa wykresów: czarny - suma, szary - reverse null, czerwony - midwoofer po filtracji, niebieski - wysokotonówka po filtracji :)
Dolna grupa wykresów: czerwony - midwoofer, niebieski - wysokotonówka.
Warto zwrócić uwagę jak skutecznie działają filtry pierwszego rzędu bez korektorów impedancji, ślicznie to widać na przykładzie midwoofera :)
Generalnie wnioski można wyciągać samemu :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie będę zaśmiecał budowania na ekranie, więc odpiszę tutaj.
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaRedwine'y mi sie niestety nie podobaly, bylem zawiedziony tymi kolumnamiZamieszczone przez marian Zobacz postaPrzy takiej muzyce jaką pan serwował w pokoju na AS (gramofon), nie szło tego posłuchać.
Audiofile mają baaardzo specyficzne gusta muzyczne, jak na razie tego nie rozumiem.Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postaA wolał byś ruda tańczy jak szalona ?
masz jeszcze czas na taką muzykę
A co do tych utworów, to w życiu tego nie będę słuchał, bo to nie była muzyka tylko jakiś jazgot. A co ma jazgot do Hi-Endu i odtwarzania muzyki w jak najlepszej jakości?
To były stare kiepskie nagrania, i na tym sprzęcie (jak i na innym podobnym) grało to tak samo kiepsko (bo inaczej nie mogło)... tyle że głosniej.
Były już akcje na AS z płytą Death Magnetic, i chodzenie z pokoju do pokoju z nadzieją że a nóż na tym sprzęcie ta płyta zabrzmi.
No i co? no i nic, nie zabrzmi na żadnym, bo tak jest nagrana i tyle.
Gdzie tu sens... kupić sprzęt za stówę i słuchać jazgotu...
Ok, niech ci co to kupią słuchają sobie co chcą, ale po jakiego czorta męczyć takim czymś ludzi na wystawie?
Odpowiedź nasuwa mi się tylko jedna, taki target.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
Narzekacie a pewnie nie dojdziecie do takiego poziomu dzwieku :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaMiałem okazję pomierzyć oryginalne, kanadyjskie Totem Mite Nie ukrywam, że ciekawe doświadczenie :P
Patrząc na ch-ke zestawu można powiedzieć, ze całkiem nieźle ale sposób jaki to uzyskano to istna tragedia.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaMiałem okazję pomierzyć oryginalne, kanadyjskie Totem Mite Nie ukrywam, że ciekawe doświadczenie :P
Zamieszczone przez gucio. Zobacz postaPewny jesteś że nikt tam nie grzebał, leżą u mnie Mitte i charka trochę inaczej jednak wygląda, wypadkowa charka jest z wielkim dołem na ok 5KHz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNarzekacie a pewnie nie dojdziecie do takiego poziomu dzwieku
Chciałem posłuchać, ocenić, ale się nie dało.... aż musiałem wstać z krzesła w pierwszym rzędzie i stanąć przy bocznej ścianie aby uciec od tego jazgotu.
Przeczekałem chwilę, myślałem że pan właczy w końcu coś normalnego... niestety się nie doczekałem, więc wyszedłem.
A "naboje" mi się podobały :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaA jak brzmią?
Masz oryginały czy robiłeś kopie? Gdzies mi się obiło że ten GDWK dla Totema był modyfikowany
Mi się podoba ta szkoła dźwięku i planuje tego GDN'a ożenić z XT25 w takiej obudowie jak Mite
P.S Obie wersje to wersje 4ohm z początku produkcjiLast edited by gucio.; 25.02.2016, 10:26.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gucio. Zobacz postaMi się podoba ta szkoła dźwięku i planuje tego GDN'a ożenić z XT25 w takiej obudowie jak Mite
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaCaly czas zastanawiam sie nad tweeterem do polipropylenu Tonsila, myslisz ze XT25 bedzie ok? Ja lubie ten glosnik, ale on potrzebuje wysokiego podzialu, ja bym widzial Tonsila z czyms, co zagra od 2khz, chociaz z drugiej strony kreca mnie male 19mm kopulki...
Ale nie chce ruszać moich Totemów, tylko zamówię nowe budy pod Mitte i frez pod XT i zobaczymy co z tego będzie....
Na razie mam na stole Dali 505 tam też chcę ożenić Vifę a w zasadzie to Scana ale to to samo w sumie...Last edited by gucio.; 25.02.2016, 14:27.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaGeneralnie wnioski można wyciągać samemu
Wielu z nas nigdy nie osiągnie takiego poziomu brzmienia .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postadoktoratuSzkoda tylko, że jego umysł też jest zatruty technicznymi bzdurami :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaJednego takiego mamy
Skomentuj
Skomentuj