Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podzielam zdanie Ravena chociaż jak widzę jego zwrotki to nie trzyma się wypowiedzi że wykresy nie grają :)

Ja też uważam, że wykresy nie grają, jak siadam do pomiarów, staram się zrobić płasko jak stół a potem zmiany korekty na słuch bez pomiarów, na koniec pomiar i widzimy co wychodzi :)

A Mitte, jak patrzę na jego wykres ( moich klonów i tych co miałem oryginalnych) no prawa grać dobrze nie ma, a gra i to naprawdę ciekawie z dobrą elektroniką jeszcze ciekawiej...
    Last edited by gucio.; 25.02.2016, 21:15.

Skomentuj

Panowie, widzę, że musicie się nauczyć rozpoznawać sarkazm :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
        Panowie, widzę, że musicie się nauczyć rozpoznawać sarkazm :)
        Zbitka nie Zbitka, Sarkazm nie Sarkazm i tak wykresy nie grają :), Ba nawet całe Kolumny nie grają, nawet wzmacniacz i CD też nie gra :) .... Gra Cały Zestaw :)

Skomentuj

Panie .3lite. Ja potrafię rozpoznać sarkazm.

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
            Zbitka nie Zbitka, Sarkazm nie Sarkazm i tak wykresy nie grają :), Ba nawet całe Kolumny nie grają, nawet wzmacniacz i CD też nie gra :) .... Gra Cały Zestaw :)
            Prawda jest taka, że wykres mówi nam na co zwracać uwagę w finalnym odsłuchu, nie ma tutaj potrzeby zgadywania.

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
            Panie .3lite. Ja potrafię rozpoznać sarkazm.
            Generalnie zwracałem się do gucio, ale jakoś tak wyszło, że napisałem w liczbie mnogiej :)

Skomentuj

A to rozumiem. Oczywiście że zrozumiałem wypowiedź raven1985. Wogóle to nie rozumiem skąd taki zachwyt tymi kolumnami.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite;
                Generalnie zwracałem się do [b
                gucio[/b], ale jakoś tak wyszło, że napisałem w liczbie mnogiej :)
                Z grzeczności wywalił posta w liczbie mnogiej :)

Zrozumiałem zrozumiałem, wszystko od pierwszego przecinka wypowiedzi kolegi Ravena, ale nie ważne, ja specyficzny człowiek jestem i czasem nie jestem rozumiany, przyzwyczaicie się mam nadzieję :) hehe

P.S

Tak to wygląda u mnie:

odległość 1m, 1/12 , bez ustawiania tak jak jest w pokoju ustawiona:

Mitte:

Wcale nawet tak jak jest źle nie wygląda ten wykres :) Myślałem że było gorzej ale wszystko kwestia skali :)
                Last edited by gucio.; 25.02.2016, 22:23.

Skomentuj

Najlepiej to rozciągnąć, spłaszczyć i wyrównać do 1/3oct
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Najlepiej to rozciągnąć, spłaszczyć i wyrównać do 1/3oct
                    Chciałem aby był w podobnej chociaż skali do poprzedniego zamieszczonego przez kolegę pomiaru.

Skomentuj

Ale spokojnie, to w ramach żartu a nie zarzutu do ciebie :)
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mój pomiar mogę Wam zaprezentować w skali w jakiej chcecie.
                        Wygładzane owszem były - 1/16 oktawy dla czytelności. Pomiar został wykonany w komorze bezechowej, przy okazji innych pomiarów :)
                        lklukasz - w jakiej skali życzysz sobie zaprezentować pomiary?
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ale spokojnie, to w ramach żartu a nie zarzutu do ciebie :)
                          Ale nie, właśnie masz rację, chociaż tak powinno wyglądać aby było coś widoczne:

P.S u mnie zwykły pokój nie komora bezechowa + w sąsiednim pokoju ktoś rozmawiał i był włączony TV, warunki spartańskie, a i tak wyszło znośnie moim zdaniem
                          Last edited by gucio.; 25.02.2016, 22:54.

Skomentuj

LuSzTi ja swoje zobaczyłem :)
                            Pytaj innych
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To wygląda jakby kompletnie brakowało zgrania fazowego, ale wooferek fajny bez przysłowiowych "dzwonów"

Skomentuj

To je Totem .... Tego nie ogarniesz :flapper:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Mój pomiar mogę Wam zaprezentować w skali w jakiej chcecie.
                                Wygładzane owszem były - 1/16 oktawy dla czytelności. Pomiar został wykonany w komorze bezechowej, przy okazji innych pomiarów :)
                                lklukasz - w jakiej skali życzysz sobie zaprezentować pomiary?
                                Powiedz tylko czy Twoja wersja to 4R czy 8R była ?

Skomentuj

To skąd fenomen tych kolumn sie pytam?

Dlaczego podobają sie tak dużej ilości osób?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Bo duzo osob nie wie jak brzmi dobry dzwiek.

Skomentuj

To skąd fenomen tych kolumn sie pytam?

HeHe, no powiem Ci że czasem zaglądają do mnie "osłuchani" i zdziwienie ich bierze jeszcze jak dowiedzą się że to głośniki Polskiego Tonsila (podaje zawsze szacunkowe koszta ok 500zł), ale one tak naprawdę jakieś super hiper nie są, rzekł bym poprawne a urzekają swoimi wymiarami chyba najbardziej, pokój mam spory a dają radę naprawdę, Ja się bawiłem nimi dość ostro jeżeli chodzi o elementy i kable ( nie śmiać się i nie oceniać proszę) to było dla zabawy doświadczalnie, co uzyskałem co się dowiedziałem to moje :)

Ale czy to fenomen, po prostu znana firma je wypuściła i chyba całe to zamieszanie stąd, dodatkowo że na Tonsilu to w PL już kultowy produkt się zrobił :)

Trzeba ich posłuchać w dobrym ustawieniu, z dobrą elektroniką i samemu ocenić tak naprawdę ...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Bo duzo osob nie wie jak brzmi dobry dzwiek.
                                      Ten GDN to akurat fajny głośnik do takich małych monitorków, GDWK jak to każde GDWK - przemilczmy :)
                                      Last edited by gucio.; 25.02.2016, 23:24.

Skomentuj

Tam siedzi 13/40/2 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                          Tam siedzi 13/40/2 ?
                                          Dokładnie, najpierw były 4R potem jak wymyślili Kino oparte o Mite dawali 8R

Skomentuj

Czaruję...
                                          X