Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CA22RNX ma Qts = 0,41 , jak chcesz mieć z tego szybki bas to chyba tylko z obudowy zamkniętej albo linii.

Skomentuj

Panowie, prosty sposób na pomiar SPL ( kalibracie itp itd sprzętu) to jest jakiś ?

Skomentuj

Najprosciej to chyba dopasowac/skalibrowac pomiar do pomiaru producenta dobrego glosnika, z wiarygodnym pomiarem. Zrobic pomiar tego samego glosnika w takich samych warunkach jak pomiar producenta i porownac ze swoim na skali spl. Wtedy mozna zrobic prosta kalibracje pomiaru.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
          Ogólnie ofertę na wszystko mieli bogatą.

Z naszego punktu widzenia trochę niedobrze by było gdyby ten sklep faktycznie upadł. Bo teraz to już tylko zostanie nam obserwowanie zmiany cen w innych sklepach (w wiadomym kierunku).
          Witajcie audioświry. Nie wdając się w szczegóły mam potwierdzoną informację, że sklep wkrótce zacznie działać. Bądźcie cierpliwi :)
          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

http://www.wykop.pl/ramka/2989343/za...oszcz-inaczej/ szkoda...

Skomentuj

Ludzie nawet oddawali małe radyjka do naprawy.. a teraz za grosze z chin dostaniesz i to szybciej niż Pan Waldemar by naprawił i pewnie taniej...co za czasy..

Skomentuj

Nic w tym dziwnego. 40 lat temu to na pewno był bardzo dobry interes. Sprzęt był drogi i trudno dostępny, naprawa się opłacała bo była jedynym wyjściem w przypadku awarii. Teraz godzina pracy jest droga bo wysokie są koszty pracy a sprzęt bardzo tani i generalnie mniej awaryjny no i trudniejszy w naprawie przez skalę integracji. Może to dla kogoś jest smutne ale nie ma co płakać. Tak umiera wiele innych zawodów jak np szewc, kowal, cieśla ittd. Teraz jest dla nich o wiele mniej pracy niż np. 100 lat temu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tak sobie pomyślałem, że ten biznes był do odratowania i to bardzo niewielkim nakładem. Problemem było zamknięcie się do rejonu jednego miasta, nie ma co się oszukiwać na takie usługi nie będzie wielu chętnych. Co innego cały kraj. W dobie internetu i przesyłek kurierskich odległość nie stanowi żadnej przeszkody. W skali całego kraju mieli by już sporą ilość klientów bo ludzie trzymają różne stare sprzęty a jak się zepsują to nie maja już jak ich naprawić. Druga sprawa poszerzyć działalność o renowację sprzętu, przywracanie do stanu bliskiemu oryginalnego. Za taką usługę ludzie są w stanie dużo więcej zapłacić niż za wymianę paska w magnetofonie itp.

Skomentuj

Dokładnie tak jak napisał Yoshi, jedyny sens to dzialalnosc wysylkowa, a chetnych wcale nie brakuje szczegolnie jesli mowimy o sprzecie vintage, ludzie wysylaja taki sprzet nawet z zagranicy.
                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Druga sprawa poszerzyć działalność o renowację sprzętu, przywracanie do stanu bliskiemu oryginalnego. Za taką usługę ludzie są w stanie dużo więcej zapłacić niż za wymianę paska w magnetofonie itp.
                    No Panie. Ile bym dał za poprawienie frontu w moich odtwarzaczach CD vintage :P

Bez problemu można odratować.

Skomentuj

W moim miescie mialem takiego magika, co wszystko potrafil naprawic. Niestety tez zwinal interes...

Skomentuj

Ktoś się orientuje skąd takie promocje ?

http://loudspeakershop.eu/usher-audi...68.html?page=2

Koniec dystrybucji czy czyszczenie magazynów przed nowymi droższymi partiami?

Skomentuj

Trochę to wygląda jak by chcieli pozbyć się ushera całkowicie..

Co innego cały kraj. W dobie internetu i przesyłek kurierskich odległość nie stanowi żadnej przeszkody.
                          Reduktor szumu jest przykładem takiej działalności

Skomentuj

Warto brać T9930-20NC?

Skomentuj

Warto to brać 8955a :) Marian - szukałeś fajnego woofera do 400zł, idealna propozycja :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Warto.Sam skorzystałem.Tym bardziej ze ceny są zabójcze

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Marian - szukałeś fajnego woofera do 400zł, idealna propozycja
                                  Tak, biorę, i to nie jedną parę.
                                  Last edited by marian; 30.01.2016, 16:22.

Skomentuj

Miał ktoś moze USHER AUDIO 8836AC.Strasznie mnie korci.
                                    Jakie moją koledzy opinie o nim?

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
                                      Warto to brać 8955a
                                      Mam nadzieję, że do woofera SS Discovery lub 17NRX będzie ok T9930-20NC, bardzo dłuuugo myślałem nad czymś w tym budżecie.

Skomentuj

Ja miałem T9930-20 i byłem zadowolony.
                                        W tej cenie to spoko głośnik.

Skomentuj

Dla mnie oba, i T9950 i T9930 nie mają jaj, są do bólu ułagodzone :) Ale to już kwestia gustu
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X