Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gucio. Dzięki za informację :) Wzmacniacz ma otwory wentylacyjne u góry, ale w tym przypadku stojąc na boku nie będą zasłonięte.

Zdecydowanie jak dla mnie ta Yamaha AX-1090 jest lepsza niż praktycznie dwukrotnie droższy nowy wzmacniacz lampowy Yaqin MC-10L (2650 zł swoją drogą). Jestem akurat w posiadaniu obu wzmacniaczy.

Skomentuj

Pisałem kiedyś o lutowaniu ogniw litowych, jestem już po i nie było żadnego problemu, nawet takie połączenie spisuje się lepiej niż na blaszkach, bo we wkrętarce prądy są na prawdę spore.
      Grunt to zagrzać w ułamku sekundy (najpierw pobielenie, później finalny lut) i nie stosować żrących topników...

Skomentuj

Wydaje mi sie ze cyna bedzie miala wieksza rezystancje niz zgrzany metal...

Skomentuj

To zależy jaki metal, ja składałem 2 komplety, z czego jeden miał dogrzane wyprowadzenia prawdopodobnie z bardzo cienkiej stali, po zatrzymaniu wkrętarki dymi się z tego badziewia (kabel przylutowany do takiej blaszki potrafi odpaść przy poważniejszym obciążeniu) i chyba będę musiał skrócić te blaszki do minimum.
          Przy gotowych pakietach blaszki są grubsze i chyba wykonane z czegoś lepszego.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta

Też uważam że góra nie jest za specjalna ale to był głośnik za 120PLN więc też inaczej jest oceniany i można mu pewne rzeczy wybaczyć .
            Niżej jednak jest dobry :)
            Muszę przyznać rację. Na początku próbowałem się ratować barwą z acu ale obecnie po zmianie ips w iampie na cfp muszę powiedzieć że barwy nie używam a głośniki czaruja. Zupełnie jak by same plusy wyszły a minusy gdzieś się zatarly więc mogę powiedzieć że i wavcore może zagrać i oczarować. Może nie zawsze ale dobór wszystkich elementów może się złożyć właśnie na pozytywny odbiór i teraz w muzyce rockowej mam to czego oczekiwałem a może nawet i więcej

Skomentuj

Audiotransducer:

"Z powodu zaplanowanych czynności konserwacyjnych sklep jest czasowo nieczynny. Przepraszamy za niedogodności i prosimy o ponowienie próby w późniejszym terminie."

Skomentuj

Jak juro będzie taki sam komunikat, znaczy padli. Już kilka osób miało problemy z nimi, włącznie ze mną.

Skomentuj

Usiłuję ożywić pewien fajny generatorek, czy to możliwe by bezpiecznik topikowy na wyjściu zniekształcał przebieg prostokątny i trójkątny? W którymś momencie ów bezpiecznik padł i okazuje się, że na krótko przebiegi są w normie, teraz już nie wiem czy to jakieś zimne luty, czy wspomniany bezpiecznik powodował takie cuda...

Skomentuj

Przerabiał ktoś z Was temat ładowarki 400V 32A ? Tak, żeby można było ładować samochód z 3 faz (400V). Rozbiega się o zbudowanie takiej ładowarki. Wiem, że kiedyś były dostępne zestawy (z mainpine) na "newelectric.nl" ale wycofali ze sprzedaży.

Temat dotyczy projektu konwersji auta spalinowego na elektryczne.

Przy ładowaniu taką ładowarką, w ciągu 1 godziny można naładować pojazd, który przejedzie 100 km.
                    Last edited by Sunny; 24.01.2016, 19:47.

Skomentuj

Bylo w tv o facecie ktory przerobil a3 na prąd, kilkadziesiąt kola wyszla go ta impreza, ale jezdzi codziennie właśnie te 100km do pracy, no i właśnie dlatego mu sie opłacało. Technicznych szczegółów nie bylo, ale jest nawet polskie forum o elektryfikacji pojazdów.

Skomentuj

http://www.scan-speak.dk/news/20160125a.htm

nowosci od scana

Skomentuj

http://www.scan-speak-store.dk/da/di...606920000.html

Skomentuj

koledzy czy takie głośniki są warte zainteresowania:
                            Dynaudio 15W75 8 Ohm

Skomentuj

Warte, ale zalezy za jaka kase.

Skomentuj

70euro za sztukę

Skomentuj

Te całe audiotranducers chyba padło..to gdzie teraz można kupić głośniki sb?

Skomentuj

http://www.audiowitowa.pl/pl/c/SB-Acoustics/2

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                      Te całe audiotranducers chyba padło..to gdzie teraz można kupić głośniki sb?
                                      Nawet jak AT wstanie to i tak niczego tam nie kupię. SBAcoustics wolę kupować w Audiowitowa która jest oficjalnym dystrybutorem. Lepiej zapłacić kilka zł więcej i mieć pewność że nie było żadnej kombinacji przy głośnikach, bo są fabrycznie zapieczętowane w pudełkach, a do tego głośniki są z jednej serii produkcyjnej więc mają bardziej powtarzalne parametry.

Skomentuj

Jak ktoś za bardzo kantuje, to tak ma.
                                        Jak to ojciec Krzysia powiedział: "dziękuje dobranoc".

Skomentuj

Ja u nich kupowałem 3 lub 4 razy i nie miałem żadnych problemów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X