Czarna wersja L16 ma symbol H1679-08 i poza kolorem niczym się nie różni od H1488-08. Jest dostępna na rynku bez problemu można je kupić i u Karola i u "Adama".
Osobiście uważam że seria głośników 16 ( L16 alu i U16 polipropylen ) i kopułek 22 taf i tff które swego czasu weszły na rynek jako nowości to bardzo udane konstrukcje Seasa w odniesieniu do swoim cen. I potwierdzam jak na głośnik 5' rewelacyjnie zachowują się na Basie a polipropylenowa membrana pleciona U16 pięknie rysuje środek pasma.
W Szczecinie można posłuchać ich na basie w konstrukcji "Monolith" i samemu sprawdzić co potrafią :).
kopułek 22 taf i tff które swego czasu weszły na rynek jako nowości to bardzo udane konstrukcje Seasa w odniesieniu do swoim cen.
Też o tym pisałem niedawno. Dla mnie te kopułki 22mm (ja mam w wersji alu) są o wiele lepsze niż wersje 27mm. Wersja alu 22mm ma o wiele więcej szczegółów niż wersja 27mm i jest bardziej przejrzysta/jasna.
Czarna wersja L16 ma symbol H1679-08 i poza kolorem niczym się nie różni od H1488-08. Jest dostępna na rynku bez problemu można je kupić i u Karola i u "Adama".
Osobiście uważam że seria głośników 16 ( L16 alu i U16 polipropylen ) i kopułek 22 taf i tff które swego czasu weszły na rynek jako nowości to bardzo udane konstrukcje Seasa w odniesieniu do swoim cen. I potwierdzam jak na głośnik 5' rewelacyjnie zachowują się na Basie a polipropylenowa membrana pleciona U16 pięknie rysuje środek pasma.
W Szczecinie można posłuchać ich na basie w konstrukcji "Monolith" i samemu sprawdzić co potrafią :).
Panowie robicie smaka na tego Seasa (a SB15NRX leży w kartonie).
Branża, jak byś mógł porównać L16 do U16? Mnie razi ten pik na 5kHz w aluminiowym głośniku. W takim przypadku trzeba nisko ciąć albo robić jakąś pułapkę.
Co do kopułek Seasa co byście typowali do ok 250-300zł? Mam w pamięci kolumny na Seasach na AudioShow 2015 gdzie siedział na górze tekstylny Seas i bardzo fajnie przestrzennie to grało, z wyglądu przypominał 27 TDFC.
Skomentuj