Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez radecky Zobacz posta

Przecież jest tyle fajniejszych rzeczy do robienia 😁😉
    DIY:thumbsup:

Skomentuj

Ręką i nogą się pod tym podpisuję :thumbsup:

Skomentuj

Popieram 😄 nie mam facebooka ale za to mam GG i whatsapp i to wystarcza w zupełności. Jak to mawiają jeden woli matke a drugi córkę

Skomentuj

Ja mam nokie 6303 i jestem bardzo zadowolony, polecam ten telefon :cool:

Skomentuj

:lol:

Skomentuj

Ktoś mówił że odkryta membrana tańszego beryla od SBa to nienajlepszy pomysł. Jednak producent wziął to pod uwagę http://www.sbacoustics.com/index.php...b29bac-c000-4/

inne nowości
              http://www.sbacoustics.com/index.php...b26cdc-c000-4/
              http://www.sbacoustics.com/index.php...-sb34nrx75-16/

Skomentuj

Widzę, że niektórzy zamawiają tutaj piękne płyteczki z Chin, niestety interesują mnie 2-4 płytki do końcówek i pewnie samej przesyłki już się nie będzie opłacało płacić, są aktualnie jakieś firmy w kraju, w których dałoby się to ogarnąć? Będzie to 1 warstwa z soldermaską, na upartego mogłoby nawet nie być opisów, więc chyba zadanie niezbyt wymagające.

Skomentuj

Rozmawialem ze znajomym to mówił, że przy płytkach do 10x10 cm chińczycy miażdżą ceną krajowe firmy.

A z innej paki - bawił się ktoś tworzeniem czegoś z carbonu/aramidów ale metodami domowymi? Pompa vacuum, prepregi i inne rzeczy odpadają, chciałem się pobawić metodami domowymi, ale w internecie bardzo ciężko o informacje co kupić... Filmiki na youtube są jak robić, ale hasła typu "żywica epoksydowa" dużo niestety nie mówią - odnoszą się do konkretnych sklepów(głównie easycomposites) a po wpisaniu żywica epoksydowa na allegro jest ciut duży wybór.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                    są aktualnie jakieś firmy w kraju, w których dałoby się to ogarnąć?
                    Ja swego czasu próbowałem różnych i w końcu zostałem przy drukowane.pl. Np. koszt jednostronnej PCB 10x10 cm to ok. 56 zl,
                    3 szt. ok. 100 zł. Można sobie sprawdzić koszty w ich kalkulatorze. Jak zamawiałem 1 szt. to prawie zawsze przychodziły 2 szt. w tej samej cenie. Po pierwszym zamówieniu jest rabat stałego klienta 15% (ceny już z tym rabatem podałem).

Skomentuj

Czyli opcja raczej nieopłacalna chyba że komuś albo się niechce albo nie potrafi wytrawić płytki albo ścieżki na pcb są bardzo małe i niewykonalne domowymi sposobami to w tedy kupować i niczego nie żałować

Skomentuj

W domu też można zrobić wąskie ścieżki:

Skomentuj

Można, toopcool całkiem ładny rezultat, ale mam kilka wypróbowanych projektów i fajnie byłoby coś mieć na PCB z fabryki, generalnie z grubością ścieżek nie ma problemu i spokojnie trawię jakieś PCB pod atmegi w SMD, niestety taki urok mojej drukarki, że większe pola zawsze są nieco mniej lub bardziej podżarte.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                            W domu też można zrobić wąskie ścieżki:

Bardzo fajne płyteczki :) chodziło mi o jeszcze węższe ścieżki szerokości 0.5 mm lub jeszcze węższe ale jak widać nie o to chodziło a popieram bo fajnie mieć swój układzik na pro PCB
                            Ps jak wyglądają ceny u chińskich producentów i jak z jakością ?
                            Last edited by kokoelloko; 17.02.2018, 16:37.

Skomentuj

Jakość jest bdb przeważnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                Bardzo fajne płyteczki :) chodziło mi o jeszcze węższe ścieżki szerokości 0.5 mm lub jeszcze węższe
                                Ścieżki 0,3 mm (0,12 cala ) na płyteczkach.

Skomentuj

Ścieżki 0,3 mm (0,12 cala ) na płyteczkach.
                                  Oo no to ładnie ,technika spirytusowo-acetonowa ?

Skomentuj

Kupie uszkodzone wzmacniacze Sony, Denon, Pioneer rozważe kazda propozycje
                                    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Oo no to ładnie ,technika spirytusowo-acetonowa ?

Metoda foto-chemiczna .

Skomentuj

Metoda foto-chemiczna .
                                        Masz gdzieś jakiś toutorial na YT ?Z chęcią bym poeksperymentował :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dobra już mam znalazłem :biggrin: taki leniuch ze mnie heh

Skomentuj

Czyli opcja raczej nieopłacalna chyba że komuś albo się niechce albo nie potrafi wytrawić płytki albo ścieżki na pcb są bardzo małe i niewykonalne domowymi sposobami to w tedy kupować i niczego nie żałować
                                          Prototypy na jednostronnych można sobie spokojnie machnąć w domu, ale ja ostatnio już tylko dwustronne płytki robiłem a to już metodami chałupniczymi trochę trudniej. Czas też jest cenny. Z tego co widzę, to niektóre firmy zaczęły już też większe serie w Chinach zlecać a lokalnie tylko prototypy robią.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X