Jeden jest mój, drugi kolegi
AU-07
Effective output
(10Hz - 20kHz, both channel simultaneous operation) 110W+110W (6ohms)
90W+90W (8ohms)
Power dissipation 280W
Weight 34.0kg
907MR
Effective output (10Hz - 20kHz)
Both channel simultaneous operation 190W+190W (6ohm)
160W+160W (8ohm)
Power dissipation 400W
Weight 33.0kg
Reszta parametrów wspolnych
THD (at the time of an effective output) 0.003% or less (8ohm)
Cross modulation distortion 0.003% or less (8ohm)
Dumping factor 150 (8ohm)
Frequency characteristic (1W) DC-300kHz+0 -3dB
Input sensitivity/impedance 1V / 5kohm (1kHz)
SN ratio (A network) 120dB or more
TIM distortion (Sawtooth) Below a limit-of-measurement value
Slew rate 200v/microsec
Rise time 0.5microsec
he frequency characteristic (1W) Phono man month: 20Hz-20kHz�}0.2dB
compact disk, Tuner, Line, Tape/DAT1, and 2C-300kHz+0 -3 dB
SN ratio (A network) Phono man month: 90dB or more
Phono MC: 75dB or more
compact disk, Tuner, Line, Tape/DAT1, 2:110dB or more
Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
O wooferze wiem tyle że bardzo podobny do tego jest w xavianach za 20k euro para a o tym peerlessie tylko kilka pozytywnych opinii z netu. Zainteresowały mnie ogólnie głośniki sici, 18 sound, i ten peerless. Jeśli ktoś ma jakieś info to był bym wdzięczny.
Podziwiam za odwagę, w moim przypadku rozmontowanie potencjometrów czy jakiś bardziej skomplikowanych przełączników z reguły kończyło się koniecznością ich utylizacji, idąc na łatwiznę stosuję metodę kontakt S -> IPA -> suszenie kompresorem, a ostatnio nawet co nieco wrzucałem w całości do myjki ultradźwiękowej i to też daje fajny efekt.
Rozebralem juz tego tysiace sztuk wiec ryzyko juz male ale zdarza sie cos uszkodzic, na wypadek takiej sytuacji mam zapasowe elementy
Płukanie potencjometrow nie jest dobrym pomyslem bo wyplukany zostanie rowniez smar spowalniajacy. A i tak nic nie zastapi mechanicznego czyszczenia, jest przy tym zabawy ale pozniej sprzet dziala jak nowy
Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
Wszystko racja, zapomniałem napisać, że mowa była o przełącznikach i raczej wrzucania całego potencjometru do myjki bym unikał, bo smar z ośki zniknie, nawet ze suwakowymi jest problem, już przy zbyt dużej ilości kontaktu PR potrafią ciężko chodzić i przycinać mechanicznie, mimo że elektrycznie ożyły (najlepiej jak najmniej prysnąć i to na samą ścieżkę)...
Ostatnio nawet wrzucałem do myjki PCB z enkoderami, ale tak by tylko dół był lekko zanurzony.
Kupiłem z aledrogo lampy na szynie, tak aby wstawic sobie 9 lamp i mieć możliwośc dowolnego ustawiania. Wszystko bylo ok dopóki wyłączyłem muzykę którą słuchałem cały dzień... Bzyczenie jak w ulu. Sprawdzam co z nimi a tu w środku liliputek jak na zdjeciu. Zastanawiam się czy wyciągnąc tą imitację zasilacza i podłączyć całą szynę pod jeden mocny zasilacz 12v, czy bawić się w zwrot, być bez lamp i dodatkowo naprawiać sufit...
To możliwe, że potrzebny jest stały prąd, stałe napięcia masz np w przypadku zwykłej taśmy, gdzie każda sekcja LEDów ma swój rezystor, który prąd ogranicza.
Dzięki. Problem pojawia sie przy większej ilości podłaczonych lamp. Jak podlaczone są 2 to nic nie slychac, przy 4 bzyczenie slychac już z każdej, a przy 9 to już jest to irytujące. Nie wiem co robić. Moze sprobowac zalac te moduły żywicą, bo to pewnie dzwięki wydobywające się z transformatora.
Panowie, jest sens zakładać temat ze zdjęciami dobrej jakości samych przetworników?
Chodzi o aspekt wizualny, jak również o to jak są wykonane i aby to uchwycić na zdjęciu.
Przykład dwóch kopułek SB:
Mam dostęp do mikroskopu, dlatego można by taki wątek utworzyć.
Skomentuj