Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mógłbym też na PW albo na maila? oskar2905(małpa)interia.eu

Skomentuj

- Kupujesz przedłużkę kabla z gniazdem 3-fazowym.
      - Podłączasz 3-fazowy silnik wiertarko-frezarki.
      - Włączasz falownik.
      - Trochę w sumie kopie jak się dotyka obudowy całej wiertarki, ale przynajmniej neonówka ładnie świeci...

Najwidoczniej "pan elektryk" od przedłużki stwierdził, że po co komu PE skoro na pewno wystarczy podłączyć tylko L1, L2, L3 i N a będzie śmigać... Nie wiem co ktoś miał w głowie myśląc, że N jest ważniejsze od PE w 3-fazowym zasilaniu.

Skomentuj

Dla wielu "fachofców" wciąż złącze 3p+N+PE to czarna magia.

Skomentuj

Szkoda się denerwować. W pewnym momencie myślałem, że to może ja mam spieprzoną instalację w domu.

Skomentuj

nowy cyrkiel

Skomentuj

Panowie, czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś o tym głośniku?

Jest to Seas A26RE4.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Panowie, czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś o tym głośniku?
                ...bardzo ładny kolor

Skomentuj

To może być całkiem fajny głośnik do kolumn w vintagowym stylu. Niestety nie miałem okazji się nim bawić aczkolwiek kiedyś mocno mu się przyglądałem przy okazji rozważania jakiejś konstrukcji (która ostatecznie i tak nie powstała)

Skomentuj

http://www.dibirama.altervista.org/h...-300-wmax.html
                    Też przeglądając sobie ostatnio tą stronę myślałem o tym głośniku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                      To może być całkiem fajny głośnik do kolumn w vintagowym stylu.
                      Właśnie o taką konstrukcję mi chodzi :) (3way)
                      W jakim litrażu i w jakiej obudowie byś go widział?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Właśnie o taką konstrukcję mi chodzi (3way)
                        W jakim litrażu i w jakiej obudowie byś go widział?
                        W sumie pasuje zarówno do obudowy zamkniętej jak i bas refelxu. W OZ widziałbym go w 60L, w BR w 60-70L. Osobiście raczej próbowałbym go na początku w bas refelxie 70L@31Hz i dopiero potem szukał innej aplikacji gdyby ta okazała się niezbyt trafiona. Niby głośnik ma wysokie Qts ale nie powinno być aż tak źle. Otrzymamy dobre rozciągniecie pasma i niezła efektywność co by go predysponowało do jakiegoś słabszego lampowca. W układzie 3 drożnym, dając go do dość szerokiej obudowy, może też nisko, bliżej podłogi, można by uzbierać realnie ponad 90dB skuteczności a to jest w sumie bardzo dobry rezultat :-).

Skomentuj

Zamieszczone przez Patefil Zobacz posta
                          http://www.dibirama.altervista.org/h...-300-wmax.html
                          Też przeglądając sobie ostatnio tą stronę myślałem o tym głośniku.
                          Bardzo fajna strona też ją śledzę. Sporo testów głośników z realnymi pomierzonymi przez nich parametrami i charakterystykami.

Ten głośnik to raczej niskotonowy jest. Jestem ciekawy jak by się sprawdził w 2way ale chyba takiego projektu jak ten z włoskiej strony bym nie zrobił :p . Wsadzić go w jakieś 3 drogi albo z jakimś vintage szerokopasmowcem i może być fajnie :) .
                          Last edited by Oskar29; 17.04.2019, 14:51.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                            W sumie pasuje zarówno do obudowy zamkniętej jak i bas refelxu. W OZ widziałbym go w 60L, w BR w 60-70L. Osobiście raczej próbowałbym go na początku w bas refelxie 70L@31Hz i dopiero potem szukał innej aplikacji gdyby ta okazała się niezbyt trafiona. Niby głośnik ma wysokie Qts ale nie powinno być aż tak źle. Otrzymamy dobre rozciągniecie pasma i niezła efektywność co by go predysponowało do jakiegoś słabszego lampowca. W układzie 3 drożnym, dając go do dość szerokiej obudowy, może też nisko, bliżej podłogi, można by uzbierać realnie ponad 90dB skuteczności a to jest w sumie bardzo dobry rezultat :-).
                            70L to już całkiem sporo, zwłaszcza że w 3way dochodzi też litraż średniaka.
                            Kurde, naprawdę kawał klocka wychodzi.

Nie ma takiego głośnika (albo podobnego) w rozmiarze 8"? :rolleyes:

Skomentuj

Takiego w stylu vintage i nowego? Ciężko będzie. Może coś z papierową membraną. To przez to ten głośnik tak wygląda jak vintage :) .
                              Last edited by Oskar29; 17.04.2019, 20:04.

Skomentuj

To nie kupuj nowego tylko isophon psl203s na magnesie alnico. Bywają na allegro po 100 za parę.

Daje radę w oversized 2way (Telefunken tl500) I jako rasowy bas w 3way (TELEFUNKEN TL70).

Oba zastosowania miałem w domu i na jest absolutnie kapitalny. Sonus Faber venere 3.0 jako porównanie i trudno wskazać zwycięzcę. Chociaż skłaniałbym się ku isophonom że względu na konstrukcję zamknięta i wynikający z tego brak podkolorowań.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Miałem takie isophony. Nie powalały. Miałem zarówno psl170 i psl203.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616 Zobacz posta
                                    To nie kupuj nowego tylko isophon psl203s na magnesie alnico. Bywają na allegro po 100 za parę.
                                    Te glosniki stosuje Avatar audio i jak ktos lubi tego typu granie, to mozna sprobowac.

Skomentuj

Tylko z tego co widzę to aplikuje go (psl203 - nie wiem tylko czy wersja "S") w obudowie bas reflex,a ten głośnik rewelacyjnie pracuje w obudowie zamkniętej.

I jeśli chodzi o ten konkretny głośnik to nie stosują go w 3 way, a właśnie wtedy w pełni pokazuje swoje niskotonowe walory.

Skomentuj

Jaka pojemność tej obudowy używasz że pracuje tak rewelacyjnie?

Skomentuj

30 litrów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X