Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja wystający fornir też dociskałem dodatkowo, na pewno to pomaga na krawędziach, pianka oczywiście zielona, z białą do czynienia nie miałem.

Ogólnie to te kolumny już stały gołe rok i jak widać trochę MDF zdążył się odkształcić, także bez podkładu bym się chyba bał.

Co do grudek i innych tam takich, wyszedłem z założenia, nie wiem czy słusznego, że jakby coś się nie dokleiło, to tego typu klej zawsze można poprawić żelazkiem, poza tym w Rakollu jeszcze nie trafiłem jakiś większych syfów, choć nie ukrywam, że było brane z góry wiaderka...

Skomentuj

Macie jakiś pomysł czym usunąć zapach petów z głośników? Dostałem dzisiaj głośniki ale całe śmierdzą fajkami >:( .

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
        Macie jakiś pomysł czym usunąć zapach petów z głośników? Dostałem dzisiaj głośniki ale całe śmierdzą fajkami >:( .
        Co to za głośniki? Jakie membrany?

Skomentuj

RFT stare vintageowe, małe wooferki. Papier.

Skomentuj

Zalecam wietrzyć

Skomentuj

Ozon?

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                Ozon?
                Można by spróbować...zobaczymy. Na razie je wystawiłem na balkon z torebkami herbaty czarnej bo podobno bdb wciąga zapachy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Skomentuj

Macie jakiś pomysł czym usunąć zapach petów z głośników? Dostałem dzisiaj głośniki ale całe śmierdzą fajkami
                  Wietrzenie w 100% nie pomoże, zawsze już będą śmierdzieć.

Pamiętam jak po pewnym czasie przyjechały do mnie kolumny które kiedyś wykonałem do pubu...
                  Szło się porzygać...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Wietrzenie w 100% nie pomoże, zawsze już będą śmierdzieć.

Pamiętam jak po pewnym czasie przyjechały do mnie kolumny które kiedyś wykonałem do pubu...
                    Szło się porzygać...
                    O dziwo w tym jednym który był mniej zaśmiardnięty usunąłem zapach torebkami z herbatą czarną i postawieniem w przewiewie. Także jeden jest już w miarę ok, ale z tym drugim bardziej śmierdzącym mam problem. Spróbuję chyba jeszcze raz.

Skomentuj

Bez pośpiechu. Korzystaj z pogody a głośnikom daj pooddychać herbatką.

Skomentuj

Skomentuj

kawa mielona też dobrze chłonie zapach

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
                            kawa mielona też dobrze chłonie zapach
                            też właśnie słyszałem.

Skomentuj

Nie tyle mielona co ziarnista świeżo palona. Z powodzeniem pozbywam się zapachu fajek z aut przed sprzedażą rozsypując świeżo paloną kawę. Najpierw zasmaradzam te auta (paskudny nałóg) a potem z tym walczę. Gdzie tu logika?

Skomentuj

Zamieszczone przez DragonZwolen Zobacz posta
                                Z powodzeniem pozbywam się zapachu fajek z aut przed sprzedażą rozsypując świeżo paloną kawę.
                                Jak ktoś ma słaby węch , to da się nabrać.
                                W swoim aucie nie używam choinek zapachowych i podobnych "antysmrodów", bo po prostu u mnie nie śmierdzi.

Skomentuj

To nie chodzi że coś pachnie tylko pochłania ten zapach raczej.

Skomentuj

Tak, o pochłanianie chodzi a nie maskowanie zapachu. Ten wooferek w pierwszym etapie odsmradzania zamknąłbytm w szczelnym worku foliowym z wysypaną kawą.

Skomentuj

Czemu w szczelnym worku?

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Czemu w szczelnym worku?
                                        Żeby przypadkiem ktoś jej nie zaparzył

Skomentuj

To może nie zadziałać, napisałem co ja bym zrobił Trzeba eksperymentować. Wydaje mi się ze wtedy kawa skupi całą swoją moc na smrodzie fajek a nie zwietrzeje szybko.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X