Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    dzieki, ale juz nie bede inwestowal w tego lapka
    czekam az monitor kompletnie padnie (od czasu do czasu robi sie bialy - wina kontrolera monitora w lapku, bo na zewnetrznym monitorze dziala poprawnie)

albo jak bede mial wene zeby postawic calego kompa od zera :p
    Jak najdzie Cię wena na składanie blaszaka to daj znać z chęcią pomogę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      czekam az monitor kompletnie padnie (od czasu do czasu robi sie bialy - wina kontrolera monitora w lapku, bo na zewnetrznym monitorze dziala poprawnie)
      nie kontrolera żadnego a taśma pewnie :p .

Też z chęcią pomogę :) . Na monitorach się nie znam ale reszta jest w moim zasięgu .

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
        Jak najdzie Cię wena na składanie blaszaka to daj znać z chęcią pomogę
        niestety bedzie to lapek. juz upatrzony (uzywka)
        zbyt czesto jezdze do rodziny czy do dziewczyny i trzeba miec kompa przy sobie

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
        nie kontrolera żadnego a taśma pewnie
        hmm... jak cos sie zacznie dziac to zobacze

Skomentuj

Z tą legalnością windowsa 10, to są dwie opcje, albo się kupuje normalnie z dystrybucji za około 600zł brutto za home, albo ma się opcję i możliwości prawne na kody refub od MS, które kosztują około 150zł brutto. Amen, koniec i tyle, no jeszcze jak jesteś studentem to uczelni może kluczem rzucić.
          No albo ma się klucz przypisany do kupionego sprzętu, kody oem dla sprzedawców sprzętu, często sprzedawane samodzielnie też łamią licencje (tak szara strefa).

Poza tym, wszelkie okazje to dawanie zarabiać Januszom zdrapek, co sprzedają stare klucze zdarte z paczek do utylizacji.
          Taki kod działa normalnie, ale jak by jakimś wybitnym cudem MS się zainteresował, to taki klucz jest lewy.

Co do tego że win 10 aktywuje się na kodach win 7 i 8, to tak jest to prawda, działa i nie robi problemów, nawet telefoniczna reaktywacja działa.
          Jak to jest legalne nie wiem, ale zapewne jeśli posiadamy legalny klucz od MS, to win 10 na tym kluczu jest dla nich OK.

Ogółem MS to się bardzo nie czepia na kontrolach firm, jak się mniej więcej zgadza to dla nich jest ok.
          Miałem już z tym do czynienia i bardziej bał bym się autodesk, czy adobe. MS ma zdrowo gdzieś czy piracisz, czy nie w domu.
          Używasz windowsa, to jesteś swój ziom.

Pomijam szaleństwo jakim jest visual pro (msdn) gdzie mam do dyspozycji klucze z nielimitowaną ilością aktywacji, o ile to ja używam kompów z tymi kluczami, to jest to full legal. Programiści i IT, często mają w pakiecie firmowym takie subskrypcje.

Skomentuj

Ewentualnie aby aktywować system Windows 10 wpisujemy po kolei komendy w wiersz poleceń:

cscript slmgr.vbs /upk
            cscript slmgr.vbs /ipk “Twoj klucz windows”
            cscript slmgr.vbs /skms kms.lotro.cc
            cscript slmgr.vbs /ato

I system aktywowany :)

Skomentuj

Padła mi ładowarka uniwersalna do aku. Rezystor końcowy przy wyjsciu pewnie do pomiaru prądu. Niestety brakuje 3 paska i nie wiem czy to 1R czy 0.1R. Jak go zewre to startuje ale pomiar bedzie zafałszowany. Moze ktoś ma i może sprawdzić. Na oko 1W lub 2W.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

https://youtu.be/jXqiw12Iako

https://youtu.be/vH3EcANCjAU
                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Prawie jak Wołoszański :lol:
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Mam w dobrym stanie obudowy od Dali 7a (takie jak te https://allegro.pl/oferta/dali-7a-legenda-7546376383 ) które przeleżały u mnie z 15 lat zamkniete w szafie w piwnicy. Jakiś pomysł co z nimi zrobić? Calość w okleinie czarnej foliowej. Jest sens zabawy w odnawianie lub zabawe zrobienie z.nich nowych kolumn (nie wiem czy mam jeszcze głośniki i zwrotnice).

Skomentuj

Mamy kogoś na forum kto siedzi przy falownikach do silników elektrycznych?

Skomentuj

Mamy, co potrzebujesz wiedziec?

Skomentuj

Głównie chodzi mi o sterowanie wektorowe, podłączenie encodera do falownika i samo wprowadzenie danych. Myślę że odezwę się na PW do Ciebie.

Skomentuj

Jakis wolny enkoder mozna podlaczyc ale zbyt duzej precyzji utrzymywania obrotow na silniku asynchronicznym nie uzyskasz

Skomentuj

Czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałem :)
                              Car audio w rowerze.
                              https://m.facebook.com/story.php?sto...52410648120754

Skomentuj

:rolleyes: kolejny ułatwiacz

Skomentuj

No i tak, w końcu wziąłem się za oklejnie moich rocznych paczek, fornir chyba jesion, dość grube liście (może z milimetr), okoliczny stolarz mówił, że na domowe warunki najlepiej kleić na klej kontaktowy w sprayu, ale stwierdziłem, że jest to zbyt ryzykowne przy dużych płatach, bo jak źle chwyci, to będę miał dzień z głowy na szlifowanie, więc kupiłem Rakoll, podłożyłem pod fornir jakiś ścinek blatu kuchennego, bo jest dosyć sztywny i prosty, na to paczki i trochę żelastwa, nie wiem może z 40kg (+ masa samych paczek), jak myślicie starczy taki docisk na powierzchnię około 40x40cm?

Wyszedłem z założenia, że jak gdzieś będzie niedoklejone, to poprawię żelazkiem, bo taki klej powinien na żelazko raczej dobrze zareagować, poprzednie paczki wprawdzie całe ogarnąłem wikolem i żelazkiem, niby dużo szybciej, ale w dłuższej perspektywie jest to trochę męcząca zabawa.

Swoją drogą dopiero się okaże jak zniosą to fronty, bo drugi raz popełniłem klasyczny błąd i zostały zrobione podfrezowania, gdy nie było jeszcze forniru, mam plan tutaj podziałać dremelkiem, bo raczej ciężko o frez z tak małym łożyskiem.

Skomentuj

Siemka, macie może jakieś sprawdzone sklepy z elementami SMD rezystory, kondensatory? Takie z lepszego sortu?
                                    Potrzebuje trochę drobiazgów, a jak mam zamawiać z mousera te pchły to mnie coś trafia...
                                    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Pośpiech nie popłaca, klej ładnie trzyma mimo docisku o którym wspominałem wyżej, ale prawie pół dnia schnięcia w piwnicy nie wystarczyło, bo MDF był nadal mokry i się rozwarstwił podczas wstępnej obróbki.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                        więc kupiłem Rakoll
                                        Jaki dokładnie?

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                        ...bo MDF był nadal mokry i się rozwarstwił podczas wstępnej obróbki
                                        Czego to jest zdjęcie?
                                        kawałek forniru odklejonego od obudowy?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Jaki dokładnie?
                                          Rakoll Express 25D.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          kawałek forniru odklejonego od obudowy?
                                          Dokładnie tak.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X