Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam.
    Nabyłem takie trafo

Niby z nim wszystko ok ale w stanie jałowym robi się dość szybko ciepłe, tak być chyba nie powinno? Schemat jest od wersji tylko na 110V a to ma po stronie pierwotnej dzielone uzwojenie na części o oporze 1,7 oraz 0,9 ohm
    Wiadomo, że zasilam tam gdzie opór max (2,5ohm)
    Napięcia jałowe o stronie wtórnej się zgadzają i są to 2x(2x52V) + 2x16V
    Martwi mnie jedynie to jego nagrzewanie. Mogłem coś jeszcze złe podłączyć?

Na co byście je przeznaczyli?
    Waży z 5-6kg

Skomentuj

Wiem że post pod postem ale.
      Operator miernika zrobił zaprę na wtórnym i nawet tego nie zauważył.
      Osobiście nie wiem kto to mógł być :)

A teraz poważnie. Nada się takie trafo do napędu jakiejś końcóweczki?

Skomentuj

Masz masę projektów na tym napięciu. Raczej wzmacniaczy tranzystorowych i w klasie D. Scalaki ze wzmacniaczy klasy AB wątpię że przy takim napięciu będą działać. Może jakieś stk itp. ale w to bym się nie pchał. Klasa D i zwykłe tranzystorowe końcówki w klasie A/AB i będą bdb do tego trafa. Po wyprostowaniu będziesz miał pewnie z ~65-70V DC i na takie napięcie szukałbym projektów.
        Last edited by Oskar29; 21.02.2020, 00:10.

Skomentuj

Szanowni koledzy, macie może namiar na jakąś firmę w której mógłbym kupić wysyłkowo formatki na obudowę subwoofera na wymiar? Kiedyś było kilka ogłoszeń na Allegro, ale teraz już ich nie widzę. A może ktoś z forum by pomógł? Stacjonarnie zawsze chcą abym wziął całą płytę..
          Cyba że znacie jakąś firmę w okolicach Grudziądz-Toruń-Bydgoszcz?

Skomentuj

Pan Mad Mike ( jeden z Guru osób wierzących w teorię płaskiej Ziemi) zginął podczas wystrzelenia się w "home made" rakiecie aby zrobić zdjęcie płaskiego dysku ( zgubił spadochron). Jakby co materiał dla osób pełnoletnich.

Last edited by ruffpl; 23.02.2020, 22:20.

Skomentuj

selekcja naturalna...

Skomentuj

Ja się pytam po co ? Przecież on wzbił się ledwo kilka set metrów do góry co on chciał tym osiągnąć ? Równie dobrze mógł się wspiąć na jakiś szczyt górski których w USA nie brakuje ... Nie lepiej było zbudować mniejsza rakietę z kilkoma kamerami i telemetrią na pokładzie i w wzbić się w stratosferę albo jeszcze wyżej ? Przecież pułap 20-70 km jest jak najbardziej osiągalny przez amatorskie rakiety .
                Tutaj rakieta PHX4 wzniosła się na 46 mil czyli około 70 km nad poziom morza

Da się bez ryzykowania swojego życia ?
                Pewnie że się da ale tak jak wspomniał Paweł selekcja naturalna zrobiła swoje więc można powiedzieć zachaczając o czarny humor że teorie płaskiej ziemi mamy z głowy zostały jeszcze szczepionki wywołujące autyzm ale i na tych też przyjdzie kolej jest jeszcze sporo nagród Darwina do rozdania .

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                  Nie lepiej było zbudować mniejsza rakietę z kilkoma kamerami i telemetrią na pokładzie i w wzbić się w stratosferę albo jeszcze wyżej ?
                  To też nie miało by sensu.
                  Mamy rok 2020, jest tyle filmów i zdjęć w internecie które dowodzą, że ziemia jest płaska... tfuuu, okrągła, że tylko idiota pokusił by się na próbę udowadniania że jest inaczej.
                  Jak widać, znalazł się takowy.

Brawo.

Skomentuj

Da się bez ryzykowania swojego życia ?
                    Pewnie że się da ale tak jak wspomniał Paweł selekcja naturalna zrobiła swoje
                    na logike to pierw trzeba by wyslac min 10 lotow bezzalogowych, zanim by wsiadl na ta rakiete! :(

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Mamy rok 2020, jest tyle filmów i zdjęć w internecie które dowodzą, że ziemia jest płaska... tfuuu, okrągła, że tylko idiota pokusił by się na próbę udowadniania że jest inaczej.
                    Jak widać, znalazł się takowy.
                    przeciez ladowanie na ksiezycu mialo miejsce w studiu filmowym! :p

Skomentuj

No baaaa podobno żyjemy w bańce i nie ma kosmosu z resztą jakim trzeba być mega inżynierem aby jedyny główny spadochron zamontować gdzieś z czapy nie zabezpieczyć go przed samoistnym otwarciem czy awarią i nie pomyśleć o dodatkowym awaryjnym...
                      Już pomijając fakt że wcześniejsza próba skończyła się urazem kręgosłupa spowodowanym nadmiernym przeciążeniem przy starcie

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Mamy rok 2020, jest tyle filmów i zdjęć w internecie które dowodzą, że ziemia jest płaska... tfuuu, okrągła
                      Ja wiem ale on chciał na własne oczy bo to taki niewierny Tomasz był ( bez urazy dla wszystkich Tomków )
                      Teraz po tym incydencie z gościa zrobią męczennika , będą konspiracje że to niby był zamach, że CIA maczało tam palce że NWO , Reptilianie , Rothschild"owie i uj wie co jeszcze a na deser stworzą religie "mad Mike flat flater religy" a jej wyznawcy będą masowo wystrzeliwać się z tych śmiesznych rakiet .... W jakich ja czasach żyje ... Borze czy ty to widzisz ??!!

Skomentuj

.... W jakich ja czasach żyje ... ??!!
                        https://www.radiozet.pl/Rozrywka/Plo...rwszym-odcinku Kolejne ameby... Trenerzy personalni wyrastają w Polsce jak grzyby po deszczu... i te ich skromne wypowiedzi :cool: " uważam się za osobę bardzo inteligentną"

Skomentuj

Borze czy ty to widzisz ??!!
                          BORu juz nie ma :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            BORu juz nie ma :p
                            Wiem wiem mała literówka się wkradła tak to jest jak się pisze na telefonie i słownik wtrynia swoje 5 groszy

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                              Pan Mad Mike ( jeden z Guru osób wierzących w teorię płaskiej Ziemi) zginął podczas wystrzelenia się w "home made" rakiecie aby zrobić zdjęcie płaskiego dysku ( zgubił spadochron). Jakby co materiał dla osób pełnoletnich.
                              jego w tej rakiecie pewnie nie było , upozorował swoja ,,męczeńską ,, śmierć bo nie miał już argumentów na udowadnianie debilnej teorii , już Kopernik bez rakiet wiedział jak jest .
                              Niektórzy audiofile tez potrafią odlecieć.
                              https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
                              :D

Skomentuj

Nagroda Darwina
                                (ps. i dobrze; selekcja naturalna)

Skomentuj

Ja się zastanawiam, co ten gość sobie myślał. Zwykły samolot rejsowy leci na 10km. Jemy się wydawało że tą rakietką poleci wyżej??

Skomentuj

ja tam podejrzewam że gościu sam nie wierzył w to co głosił i nie był głupi. To był sposób na życie i tyle. nie musiał wykonywać durnej roboty, starać się tylko grać idioty dla rozgłosu, żyć z reklamy z programów, wywiadów itd. W ameryce zarabia się na takich głupotach grube pieniądze, z reszta nie tylko tam.

Popełnił błąd, coś nie pykło i koniec kariery.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                      Nie mam przekonania do klasy D
                                      Wszystko spoko puki się nie popsuje mi ledwie 3 lata pociągnęły hypexy i zaczęły się problemy.
                                      Last edited by Flip90; 28.02.2020, 18:24.

Skomentuj

Jak na swoją cenę to klasa D gra bdb. Współczynnika jakość/cena chyba wzmacniacz w klasie A/AB nie pobije .

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                          Jak na swoją cenę to klasa D gra bdb. Współczynnika jakość/cena chyba wzmacniacz w klasie A/AB nie pobije .
                                          Z dotychczasowych doświadczeń się nie zgodzę, ale może zmienię zdanie.
                                          Last edited by Adam_85; 28.02.2020, 21:03.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X