Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie kupią już diskopolowcy kolumn z migającymi ledami :o
    https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
    :D

Skomentuj

Pytanie mam do was. Ktoś może robił ten projekt?
      http://www.fratu.pl/irek/?bezpieczny...ncowek-mocy,49
      Ciekawy jestem czy borys miał by chwilę się wypowiedzieć.
      Zastanawia mnie fakt dlaczego jest tylko jeden potencjometr, a regulacja prądu od 100-700mA
      Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

tak, mam go od lat
        sprawdza sie

prad jest zalezny od napiecia
        regulujesz i jedno i drugie. czasami irytujace ale bezpieczne (na detalach sie nie znam wiec nie wiem jak to dokladnie dziala)

Skomentuj

A możesz pokazać jakieś zdjęcie?

Skomentuj

wyglada gorzej niz na irka stronie. gola plytka
            w sumie moze w koncu to zapakuje?

Skomentuj

Właśnie Testament napierdziela...

...niestety świetlika wzięli chyba z przydrożnego baru jak wjeżdżali do Polski... nie mogę na to patrzeć :sleep:

EDIT: całe szczęście chyba ktoś go już zastąpił...

...albo się nauczył obsługiwać mikser
              Last edited by marian; 02.08.2019, 19:51.

Skomentuj

mialem dzisiaj nietypowy "wypadek"
                zabralem sie za klejenie "kocyka"
                wzialem z polki stare puszki kleju tapicerskiego, ktore lezaly tam pare lat
                lekko podważam wieczko i... i wybucha mi ono prosto w nos! :blink: >:(
                nie wiem skad tam sie wzielo takie duze cisnienie... ale bolalo! :(

Skomentuj

No to jest ciekawe zagadnienie chemiczne, ja też czasem miałem wrażenie, że jest różnica ciśnienia np w puszcze z jakimiś lakierami, ale to raczej bardziej przypominało podciśnienie, jak np pojemnik szczególnie z tworzywa był zassany.

No chyba że tutaj zadziałały upały i podwyższyły ciśnienie par rozpuszczalników, trudno powiedzieć.

Mi niedawno podczas testowania zabezpieczenia głośnikowego coś zaczęło śmierdzieć, zacząłem wąchać, problemu nie zlokalizowałem i tyle co odsunąłem płytkę minimalnie dalej, kondensator wystrzelił mi w rękę, nie wiem czy w pośpiechu polaryzacja była nietaka, ale z kondensatorka zostały tylko śmieci a puszka odleciała, na szczęści to mały był 22uF, tylko nie miał niestety nacięcia u góry, to też efekt dźwiękowy był lepszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                    No chyba że tutaj zadziałały upały i podwyższyły ciśnienie par rozpuszczalników, trudno powiedzieć.
                    raczej nie. mam 4 puszki starych klejow. zaczalem od najstarszego uzywanego. puszka w polowie pusta
                    wybuchlo
                    pozniej otworzylem najswiezsza, nowa puszke i zadnego bum nie bylo. tak wiec moze klej po terminie gazuje?

przeciez z kondow strzelalo sie specjalnie na warsztatach w elektroniku!

Skomentuj

Inaczej jest jak się wie żę będzie bum, a inaczej jak jest bum niespodzianka ^^
                      Mi tak stabilizator zdemontowało że same nóżki zostały.
                      Ale dla bezpieczeństwa zawsze pierwsze uruchomienia robię*w goglach ochronnych :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        przeciez z kondow strzelalo sie specjalnie na warsztatach w elektroniku!
                        Hehe, ja już się tak bawiłem jeszcze przed szkołą średnią, AC fajnie je robiło, a później pamiętam, że nauczyciel nie był zadowolony, jak kolega mu wywalił taki świeżo kupiony do zasilacza czy innej płyty głównej...

Skomentuj

Koledzy szukam gotowego modułu, nie audio lecz może ktoś z Was podlinkuje.

Potrzebuje zasilanie 12V z podtrzymaniem aku żelowym No takim 7ah.
                          Podłączam ten moduł do sieci i daje 12V DC na wyjsciu, w przypadku zaniku napięcia sieciowego leci z aku. Zas po powrocie napiecia sieciowego zaczyna doładowywać aku podając cały czas 12V.

Taki ups do układu 12v jakie stosowane są w centralkach alarmowych czy cus.

Ktoś, coś?
                          Kompetny moduł.

Skomentuj

Zasilacz buforowy Pulsar z serii AWZ. Mam taki z żelowym aku i zasila router oraz banana pi z dyskami

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Dziękuje

Skomentuj

Zamiast żelowego akumulatora warto byłoby pobawić się z Li-ion

Skomentuj

Na razie w małych zastosowaniach jeszcze długo nic ołowiu nie wygoni.
                                  Wersje 10 letnie nie są takie drogie, pojemności są solidne, dopuszczalne prądy jak to w ołowiu konkretne.
                                  Kupujesz aku raz na 8-10 lat, technologia sprawdzona wytrzyma lata, bardzo wysokie bezpieczeństwo użytkowania, bardzo prosta elektronika, zero balanserów, BMS.

Bezsprzecznie Li-xx są lepsze pod wieloma względami, ale czułbym się wiele spokojniej, polecając komuś do pracy buforowej ołów, niż raczkujący w tej dziedzinie Li-xx. Zwłaszcza że jako taki UPS to żaden akumulator nigdy nie zaliczy jakiejś większej ilości cykli, więc żywotność średnio musi być brana pod uwagę.

Skomentuj

Garmin Dash Cam 55 vs Xiaomi Yi Dash Camera

Ktoś ma coś Poleci z tego? Ten Garmin jest w promocji na allegro, -38% ciekawe czy warto.

Skomentuj

porownywales filmiki na yt?

Skomentuj

Potrzebuję małej pomocy z allegro. Sprzedaję pierwszy raz od jakiś 10 lat i trochę się od tego czasu pozmieniało. Ktoś wygrał moja aukcję i od kilku dni nie opłacił jeszcze za przesyłkę. W okienku moja sprzedaż/zamówienia/nieopłacone widnieje zakończona aukcja. Nie ma żadnej opcji wyślij wiadomość do kupującego tylko jego login, telefon i "kopiuj adres email". Wysłałem mu wiadomośc z mojej poczty na jego (zamaskowany?) adres email ale nie wiem czy w ogóle doszedł. Co powinienem zrobić, bo nie wiem czy coś ominąłem lub robię źle :mellow:

Skomentuj

Skoro jest telefon, to zadzwoń.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X