nie kupią już diskopolowcy kolumn z migającymi ledami :o
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Pytanie mam do was. Ktoś może robił ten projekt?
http://www.fratu.pl/irek/?bezpieczny...ncowek-mocy,49
Ciekawy jestem czy borys miał by chwilę się wypowiedzieć.
Zastanawia mnie fakt dlaczego jest tylko jeden potencjometr, a regulacja prądu od 100-700mAVolumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
-
No to jest ciekawe zagadnienie chemiczne, ja też czasem miałem wrażenie, że jest różnica ciśnienia np w puszcze z jakimiś lakierami, ale to raczej bardziej przypominało podciśnienie, jak np pojemnik szczególnie z tworzywa był zassany.
No chyba że tutaj zadziałały upały i podwyższyły ciśnienie par rozpuszczalników, trudno powiedzieć.
Mi niedawno podczas testowania zabezpieczenia głośnikowego coś zaczęło śmierdzieć, zacząłem wąchać, problemu nie zlokalizowałem i tyle co odsunąłem płytkę minimalnie dalej, kondensator wystrzelił mi w rękę, nie wiem czy w pośpiechu polaryzacja była nietaka, ale z kondensatorka zostały tylko śmieci a puszka odleciała, na szczęści to mały był 22uF, tylko nie miał niestety nacięcia u góry, to też efekt dźwiękowy był lepszy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaNo chyba że tutaj zadziałały upały i podwyższyły ciśnienie par rozpuszczalników, trudno powiedzieć.
wybuchlo
pozniej otworzylem najswiezsza, nowa puszke i zadnego bum nie bylo. tak wiec moze klej po terminie gazuje?
przeciez z kondow strzelalo sie specjalnie na warsztatach w elektroniku!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzeciez z kondow strzelalo sie specjalnie na warsztatach w elektroniku!
Skomentuj
-
Koledzy szukam gotowego modułu, nie audio lecz może ktoś z Was podlinkuje.
Potrzebuje zasilanie 12V z podtrzymaniem aku żelowym No takim 7ah.
Podłączam ten moduł do sieci i daje 12V DC na wyjsciu, w przypadku zaniku napięcia sieciowego leci z aku. Zas po powrocie napiecia sieciowego zaczyna doładowywać aku podając cały czas 12V.
Taki ups do układu 12v jakie stosowane są w centralkach alarmowych czy cus.
Ktoś, coś?
Kompetny moduł.
Skomentuj
-
Na razie w małych zastosowaniach jeszcze długo nic ołowiu nie wygoni.
Wersje 10 letnie nie są takie drogie, pojemności są solidne, dopuszczalne prądy jak to w ołowiu konkretne.
Kupujesz aku raz na 8-10 lat, technologia sprawdzona wytrzyma lata, bardzo wysokie bezpieczeństwo użytkowania, bardzo prosta elektronika, zero balanserów, BMS.
Bezsprzecznie Li-xx są lepsze pod wieloma względami, ale czułbym się wiele spokojniej, polecając komuś do pracy buforowej ołów, niż raczkujący w tej dziedzinie Li-xx. Zwłaszcza że jako taki UPS to żaden akumulator nigdy nie zaliczy jakiejś większej ilości cykli, więc żywotność średnio musi być brana pod uwagę.
Skomentuj
-
Potrzebuję małej pomocy z allegro. Sprzedaję pierwszy raz od jakiś 10 lat i trochę się od tego czasu pozmieniało. Ktoś wygrał moja aukcję i od kilku dni nie opłacił jeszcze za przesyłkę. W okienku moja sprzedaż/zamówienia/nieopłacone widnieje zakończona aukcja. Nie ma żadnej opcji wyślij wiadomość do kupującego tylko jego login, telefon i "kopiuj adres email". Wysłałem mu wiadomośc z mojej poczty na jego (zamaskowany?) adres email ale nie wiem czy w ogóle doszedł. Co powinienem zrobić, bo nie wiem czy coś ominąłem lub robię źle :mellow:
Skomentuj
Skomentuj