Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
    Raczej uznałbym to za zaletę a nie wadę. Wysokie tony bardziej wysunięte ale nie są kłujące. Kwestia gustu. Zawsze można L-padem zjechać w dół z efektywnością wysokotonówki.
    wszędzie gdzie czytałem i co słyszałem to to że to właśnie mb quart przyczynił się do stereotypu że metalowe kopułki są ostre . Sam nie miałem żadnych mb quartów dlatego pytam .

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
      Raczej uznałbym to za zaletę a nie wadę. Wysokie tony bardziej wysunięte ale nie są kłujące. Kwestia gustu. Zawsze można L-padem zjechać w dół z efektywnością wysokotonówki.
      Jestem tego samego zdania , kilka rezystorów na krzyż to nie majątek a zbyt dużo roboty z tym nie ma .
      Znalazłem jeszcze taki vintycz :
      Dual Type CL 390

https://allegro.pl/oferta/kolumna-gl...dShowitemShare

B&O BEOVOX S25

https://allegro.pl/oferta/b-o-beovox...dShowitemShare

Za 2 stówki idzie kupić fajne granie do warsztatu ale to już jak kto lubi i ile może dać .
      Ja osobiście w warsztacie słucham w mono z 3 way TL na 25 cm STX w 9m2 taka trochę odskocznia od codzienności .
      Last edited by kokoelloko; 17.06.2019, 21:09.

Skomentuj

Ten dual to tylko jedna kolumna a te b&o to nic specjalnego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
          wszędzie gdzie czytałem i co słyszałem to to że to właśnie mb quart przyczynił się do stereotypu że metalowe kopułki są ostre . Sam nie miałem żadnych mb quartów dlatego pytam .
          Taki maja styl grania.
          Jeśli chodzi o midwoofery to w tej akurat serii MB Quartów siedzą Tonsile GDN 16/40/1 polipropylenowe.

Skomentuj

Chyba zaryzykuję z tymi TSMami, ciekawią mnie.
            Te duale fajna sprawa tylko sporawe, no i tylko jedna sztuka.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
              Chyba zaryzykuję z tymi TSMami, ciekawią mnie.
              Te duale fajna sprawa tylko sporawe, no i tylko jedna sztuka.
              Jak już będziesz je miał to pokaż co mają w środku.
              Wyglądają solidnie. Tylko te wysokotonówki paskudne z wyprowadzeniami cewki

Skomentuj

No ale kopułki tak kiedyś robiono - w zasadzie ma to swój urok.
                TSM ma głośniki brandowane swoją marką, więc ciężko będzie zgadnąć kto dla nich je robił.
                Może nawet pokuszę się o pomalowanie obudów :) są trochę porysowane.
                Last edited by scythe1123; 17.06.2019, 22:16.

Skomentuj

http://www.sbacoustics.com/index.php...n/2-5-md60n-6/

MID od SB, trochę dziwny

na razie widzę go jako średniak do 15" i jakiegoś małęgo drivera.

Skomentuj

Miałem nadzieje że trochę niżej będzie grał ten średniak :/ .

Skomentuj

Gdzie mogę dostać zasilacze impulsowe z symetrycznym napięciem np. 2x36V 300W. Ewentualnie czy mogę połączyć dwie przetwornice ze sobą aby uzyskać napięcie ujemne? Czy różnice w czasie zanim obie wystartują i np. przez chwile nie bedzie ktoregoś napięcia może coś uszkodzić we wzmaku (projekt poskładania wzmaka w klasie D bez zasilacza transformatorowego)?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez djsmol Zobacz posta
                        Gdzie mogę dostać zasilacze impulsowe z symetrycznym napięciem np. 2x36V 300W.
                        Ostatnio tu widziałem: https://hifimediy.com/power-supplies...300RE-36V-230V
                        Sam nie testowałem tego.

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=uzpO...dvLqxtyThbFKJk

beka, polecam

Skomentuj

Dobreeeee :biggrin: 3:55 umarłem

Skomentuj

Dotarły "pancernie" zapakowane kolumny, cytuję: "Rogi są dobrze zabezpieczone złożoną na pół grubą tekturą nic się nie stanie"

Chyba super twardą tekturę ukradł kurier i w zamian owinął kolumny dwa razy strechem.

Głośniki w kolumnach są typu noname

Zwrotnica wygląda pełnoprawnie:

Elektrolit do wymiany, z fabrycznych 20uF zrobiło się 27uF.
                              Cewki są z logiem Intertechnik.

Obudowy są dość solidne, boki wykonane z 22mm płyty wiórowej, sama kolumna jest dość ciężka.
                              Jest też dorzucona owata - ciekaw jestem czy fabryczna.

Głośnik niskotonowy to 18cm woofer, myślałem, że będzie produkował więcej basu.
                              Średnica w głośnikach jest wysunięta przez co wysokie tony wydają się cofnięte.
                              Jedna kolumna gra tak jakby trochę ciszej na pewnej części pasma - obstawiam wyschnięty elektrolit, chcę je wymienić.
                              Mam nadzięję, że to nie jest uszkodzony głośnik, ma on tak jakby spuchnięta membanę w jednym miejscu:
                              Last edited by scythe1123; 22.06.2019, 00:53.

Skomentuj

Nie jest to kurz? Kopulki starej daty lubią przyciągać kurz .

Skomentuj

To wygląda jakby kropla wody spadła na tekturę i to spuchło. Jest wyczuwalna górka pod palcem no i jest widoczna, na zdjęciu to tak średnio wygląda.
                                  Ogólnie mam wrażenie, że głośnik trochę rezonuje na wyższym basie, będę chciał jeszcze trochę usztywnić obudowę i wkleić maty bitumicznej na ścianki.
                                  Last edited by scythe1123; 22.06.2019, 13:46.

Skomentuj

To jest tak głupie że aż dobre! 😀

Skomentuj

Jeszcze muzykę w gąszczu podobnych rozumiem, ale teledysk to zdrowa dawka narkotyków ^^

Skomentuj

Trzeba być nieźle poronionym żeby to skumać
                                        W sumie kiedyś to widziałem ,od tamtego czasu muzyka już nie jest taka sama .

Skomentuj

Szanuj zwierzaki, bo przyjedzie po ciebie ortalionowy, biały rycerz w bucie. Proste :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X