Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A może po prostu wsadzić do środka woreczek z węglem aktywowanym. Czytałem kiedyś, że jakaś firma robiła monitory zamknięte, gdzie zamiast wytłumienia był właśnie węgiel aktywowany, który w większym stopniu zwiększał pozorną objętość niż klasyczne wytłumienie.
    Ogólnie wiadomo, że wiele pochłaniaczy zapachów jest na bazie węgla aktywowanego.

Skomentuj

Ja bym je po prostu zwrócił :)
      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nie chce ich zwracać .

Skomentuj

Zaozonowac, nie wiem jak sie zachowa glosnik ale smrodek zniknie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
            Nie chce ich zwracać .
            Jedyny sposób na pozbycie się zapachu papierosów z takich przedmiotów jest ozonowanie ale musiał byś się zaopatrzyć w ozonator lub zbudować go sam z modułu generatora ozonu i wentylatora który będzie wydmuchiwał gaz i chłodził płytki generatora .
            Zbudowałem sobie takie cudo o wydajności 10g/h i używam w domu, piwnicy i samochodzie zabija wszystkie zapachy , grzyby i bakterie tylko trzeba uważać bo ozon jest silnie trujący i skrajnie łatwopalny (utleniacz) oraz przy dużym stężeniu postarza przedmioty więc jeśli masz głośniki o papierowej membranie i piankowym zawieszeniu to trzeba rozważnie dawkować ozon a najlepiej ozonować je osobno w mniejszym stężeniu niż obudowy .
            Last edited by kokoelloko; 17.06.2019, 15:12.

Skomentuj

Szukam, sobie kolumn do grania w warsztacie, czy ktoś spotkał się z marką TSM?
              Znalazłem coś takiego:
              https://allegro.pl/oferta/glosniki-m...-60-8183608212
              + closed
              + dość spory woofer na gumowym zawieszeniu
              + kopułka wysokotonowa
              Cudów nie wymagam ale fajnie żeby bylo trochę wysokich tonów i basu.

Jeszcze myślałem o czymś takim:
              Sony SS-A209

Znacznie tańsze, też w klozecie, jest jakiś wysokotonowiec ale ze zdjęcia nie widzę czy plastikowy czy tekstylny.

W zasadzie to takie kupowanie "na oko"
              Last edited by scythe1123; 17.06.2019, 15:45.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                Szukam, sobie kolumn do grania w warsztacie, czy ktoś spotkał się z marką TSM?
                Znalazłem coś takiego:
                https://allegro.pl/oferta/glosniki-m...-60-8183608212
                + closed
                + dość spory woofer na gumowym zawieszeniu
                + kopułka wysokotonowa
                Cudów nie wymagam ale fajnie żeby bylo trochę wysokich tonów i basu.

Jeszcze myślałem o czymś takim:
                Sony SS-A209

Znacznie tańsze, też w klozecie, jest jakiś wysokotonowiec ale ze zdjęcia nie widzę czy plastikowy czy tekstylny.

W zasadzie to takie kupowanie "na oko"
                Też kiedyś kupiłem na oko kolumny Yamahy modelu nie pamiętam ale po tym jak otrzymałem paczkę na drugi dzień wystawiłem je na OLX bo nie dało się tego słuchać , były nudne ,mdłe , a wokale brzmiały jak by wszyscy mieli zawalone zatoki
                Musisz się sam przekonać , ile za nie krzyczą ?

Skomentuj

Bierz te TSMy. To jakieś stare niemce. Może to grać przyjemnie. Te Soniaki to od jakiejś wieży. Nie spodziewałbym się dobrego grania po tych sony.

Skomentuj

Za soniacze 60zł + wysyłka, jeszcze lokalnie znalazłem Fisher STE 171 - zadziwiająco popularne, bo jest kilka filmików na YT i Sanyo - czekam na model, żeby móc zobaczyć jak to wygląda.
                    Na razie te TSMy wyglądaja najbardziej pro. ale też są najdroższe.

Skomentuj

A jaki masz budżet ?
                      Czasami na OLX idzie znaleść fajne granie za parę groszy , za około 250 zł można znaleźć coś z podłogówek Tonsila , STX , Jamo lub podobne
                      Czasami za mniej niż 200 fajne monitorki philipsa z wstęgami na górze .

Skomentuj

Bocian na Bydgoskim straganie wyrwał kolumny Canton fonum 2000 za 80zł :)
                        Jestem pod wrażeniem jak to gada.
                        Wartość (moim zdaniem) zaniżona min. 5-cio krotnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Bocian na Bydgoskim straganie wyrwał kolumny Canton fonum 2000 za 80zł :)
                          Jestem pod wrażeniem jak to gada.
                          Wartość (moim zdaniem) zaniżona min. 5-cio krotnie.
                          Niezły fart za takie pieniądze brał bym chodź by miały stać i się kurzyć .
                          Kiedyś miałem podobnego farta jak kloszard na śmietniku chciał rozłupać Radmora 5102 aby dostać się do złomu na szczęście szybko zareagowałem , gość dostał 30 Zeta a ja z bananem na ustach wracałem do domu z Radmorkiem który okazał się być sprawny oprócz trzeszczących potencjometrów .
                          Po drobnych naprawach i czyszczeniu Radmor znalazł nowego właściciela

Skomentuj

Kiedyś na alledrogo wylicytowałem MB Quart 500 za 7 dyszek. Fakt wysokotonowe miały walniete ale bez problemu kupiłem cewki z alu membraną również z aledrogo. Nie był to już oryginal ale nie można było im nic zarzucić. Wysokotonówki grały przyjemniej niż PCX od stxa.

Skomentuj

Panowie, szukam tact switchy z takim podświetleniem, ewentualnie zwykłe switche ale momentary (te niebieskie czy zielone po lewej)

googluje ale chyba złych fraz używam bo nic sensownego nie widzę.

ktoś się spotkał z takimi ?

Skomentuj

Tak do 150 zł, 200 zł jeżeli na prawdę będzie warto. Ma to grać w garażu / warsztacie więc cudów na kiju nie wymagam, prawdopodobnie będzie podpięte pod radio samochodowe albo amplituner od mini wieży denona.
                                Podłogówki odpadają bo chcę je powiesić na ścianie.
                                Last edited by scythe1123; 17.06.2019, 17:46.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                  Tak do 150 zł, 200 zł jeżeli na prawdę będzie warto. Ma to grać w garażu / warsztacie więc cudów na kiju nie wymagam, prawdopodobnie będzie podpięte pod radio samochodowe albo amplituner od mini wieży denona.
                                  Podłogówki odpadają bo chcę je powiesić na ścianie.
                                  Znalazłem parę przykładowych kolumienek w budżecie kwestia wysyłki czy odbioru :
                                  Bose Interaudio ML2
                                  https://www.olx.pl/oferta/kolumny-bo...9-IDA3wam.html
                                  Grundig Box M300
                                  https://www.olx.pl/oferta/kolumny-gr...9-IDz8SfR.html
                                  Jamo 268-5
                                  https://www.olx.pl/oferta/zestaw-3-g...9-IDyu1Yp.html
                                  Akai SR1100
                                  https://www.olx.pl/oferta/kolumny-ak...9-IDqMb6t.html

Skomentuj

Szkoda że tylko monitory, szkoda że tylko OZ i szkods że taki budżet. Mam fajne MB Quarty QL 40C. Granie nawet bardziej do domu niż do garażu.

Skomentuj

Jak to ma tylko brzdąkać to kup jakieś kolumny rft do 80-100zł. i problem z głowy. Albo te TSM'y.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                      Mam fajne MB Quarty QL 40C
                                      nie kują w nich wysokie tony? MB quarty raczej z tego słyną .

Skomentuj

Znalazłem jeszcze coś takiego:
                                        https://www.olx.pl/oferta/kolumny-gl...tml#201357cfa1 , tylko zawieszenia uszkodzone.
                                        Te Jamo wyglądają ciekawie ale to podobno budżetówki, nawet bym mógł do Redy podskoczyć ale jeden ma uszkodzone zawieszenie, w tych Akai jeden woofer ma dziurę, poza tym wątpię, żeby wstęga była dobrym pomysłem do garażu, który się kurzy. Ja będę tam ciął drewno, frezował itp szkoda jakiś dobrych kolumn.
                                        W zimę temperatura może zejść poniżej 0 a latem może być 30 stopni. Dlatego myślę o głośnikach na gumie zawieszonych.
                                        Teraz słuchałem na ZG 15C no i tam irytował mnie brak wysokich i od cholery rezonansów na niskich.
                                        Myślałem, żeby nawet kupić Tonsil Fenix za 100zł ale tam nie ma nawet porządnej zwrotnicy, jedynie kondensator na wysokich.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                          Jak to ma tylko brzdąkać to kup jakieś kolumny rft do 80-100zł. i problem z głowy. Albo te TSM'y.

- - - - - aktualizacja - - - - -

nie kują w nich wysokie tony? MB quarty raczej z tego słyną .
                                          Raczej uznałbym to za zaletę a nie wadę. Wysokie tony bardziej wysunięte ale nie są kłujące. Kwestia gustu. Zawsze można L-padem zjechać w dół z efektywnością wysokotonówki.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X