Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak dobrze że nie oglądam telewizji :)

A nie oglądam dlatego że:

-nienawidzę reklam
    -nie oglądam programów typu "jestę idolę" lub "mam wrodzonego talenta do zjadania 2kg bigosu w ciągu 60sek." (chyba że występują tam moi znajomi-a było ich już trzech)
    -nie oglądam seriali,a tym bardziej lansujących mózg programów typu "sędzia blondi" lub "zgwałcił mnie kolega i boję się przyznać"...
    -w informacjach podają takie rzeczy, że 80% z nich jest bez użyteczna nie tylko dla mnie, ale dla całego społeczeństwa, bo zamiast powiedzieć co się zmieni i czy na lepsze, to wolą za przeproszeniem pie....ć że lód jest cienki i żeby na niego nie wchodzić... no kuźwa,w kwietniu na lód? czy oni ludzi mają za debili? Standardowo latem będą pie....ć o komarach i kleszczach, że są niebezpieczne, albo że w czasie suszy, upałów przez dwa tygodnie nie wchodzić do lasu aby nie zaprószyć ognia... No litości,takie rzeczy to w podstawówce uczą.

Co mi da telewizja czego nie da mi internet? Filmy na HBO w jakości HD? każdy może sobie teraz takie rzeczy ściągnąć i oglądać kiedy mu się zechce...

Jedyny program który lubię w TV to Discovery i pochodne, bo przynajmniej to czegoś uczy.

Skomentuj

Nie rozumiem. Muszę coś mieć, a stać mnie, to płacę. Nie muszę czegoś mieć, a nie stać mnie, to tego nie kupuję. Jest bardzo mało rzeczy, które człowiek naprawdę, koniecznie musi mieć. Kiedy cena rzeczy nie niezbędnej przekracza możliwości, to najzdrowszą refleksją jest, że może ta rzecz nie jest aż tak konieczna, jak się zdaje? Nie podoba się cena, to nie kupować i sprawa załatwiona. To naprawdę jest aż tak proste. Jak nikt nie będzie kupował, cena spadnie, a jak nie spadnie, to nie będąc użytkownikiem nikt już narzekał nie będzie, bo co go to obchodzi. To jest jedyna naturalna i skuteczna metoda protestu i wpływania na ceny. Nazywa się to równowagą podaży i popytu. Facebook nic tu nie ma do rzeczy i jeżeli nie spadnie ilość klientów, same ich nawet najprzeraźliwsze kwiki na FB na cenę nie wpłyną.
      Na mnie NC+ czy jak się zwie, nie zarobi nic. Inni podejmą własne decyzje.

Skomentuj

No tak, polacy chcieliby miec wszystko za darmo. Telewizje bez abonamentu, bez reklam ale same super nowosci kinowe i tysiac kanalow tematycznych, kazdy w super HD. Wiec skoro mamy neta to sciagamy za darmoszke filmy, nie trzeba za nic placic i wszystko jest gitara :) I w radio tez powinny byc same swietne stacje bez reklam, z dobra muzyka, dla kazdego cos milego. Oczywiscie za darmo! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          No tak, polacy chcieliby miec wszystko za darmo. Telewizje bez abonamentu, bez reklam ale same super nowosci kinowe i tysiac kanalow tematycznych, kazdy w super HD. Wiec skoro mamy neta to sciagamy za darmoszke filmy, nie trzeba za nic placic i wszystko jest gitara :) I w radio tez powinny byc same swietne stacje bez reklam, z dobra muzyka, dla kazdego cos milego. Oczywiscie za darmo! :)
          I tu sie ogromnie mylisz. To nie polacy wymyślili sieci torrent itp, korzystamy tak jak inni w innych kajach. To nie polacy robią jako pierwsi wstawki nowości serialowych czy filmowych na torrenta bo u nas te "nowości" są najczęsciej po pół roku w telewizji typu HBO a o dziadowskich kanałach typu TVN polsat czy TVP nie wspominajać bo tam trzeba czekać latami i można się nigdy nie doczekać.

Myślę, ze polacy chcą mieć wybór i nie chcą mieć poczucia przymusu do czegokolwiek tak jak to jest teraz. Jesteśmy przymuszani do płacenia kretyńskiego abonamentu na sraczkę telewizyjną zwaną TVP. Jak sie widzi te ramówkę i ambitne programy to naturalnym jest ze we wszystkich budzi sie opór bo ta kasa idzie w błoto ! Przymus jest dlatego ze jakby był wolny wybór to TVP splajtowała by po miesiacu z braku przychodów abonamentowych, nikt by nie płacił za te badziewie.

I nie jest problemem to, że każdy chce mieć telewizje za darmo bo to jest wierutna bzdura. Niemażle każdy z nas płaci za jakaś formę medium telewizyjnego czy z satelity, czy z kablówki czy w końcu przez sieć internet (np ja tak mam z dialogu i odliczajać wartość internetu płacę 40zł za TV).
          Prawie każdy płaci za telewizję komercyjną te 30-50zł ! I za te pieniadze dostaje sie kilkadziesiat komercyjnych kanałów do wyboru. Kanałow które są nastawione na zysk, kanałow które my swoja opłatą utrzymujemy. Np ja płacąc 40zł za TV , z czego w tej kwocie zapewne spora część to jest zysk sieci dialog, otrzymuję odliczajac kanały TVP ze 20 pare innych stacji. A TVP za połowę tej kwoty , wpłącanej bezposrednio do nich, nie jest w stanie nic stworzyc ogladalnego. No to so sorry winetou. Tak być nie może i ludzie to widzą. Niech mi ktos wytłumaczy ten fenomen, że komercyjnym telewizjom jakoś się to opłaca a TVP ciagle jęczy, ze nie maja kasy na tworzenie czegoś tam. No ludzie to chyba coś tu jest nie tak, prawda ?

Skomentuj

Nie, nie myle sie. Po prostu kradniemy tak jak kradna inni, i tu nie ma nic do rzeczy kto pierwszy wyciagnal po to reke.

Owszem masz wybor, szczegolnie dzis. Mozesz wyrejestrowac odbiornik TV i nie placic abonamentu. Monitory komputerowe nawet z tunerem Tv nie sa zaliczane do telewizorow, co jednoczesnie nie daje obowiazku zaplaty za abonament.
            Co do TVP to akurat troche ciekawych rzeczy maja, a co najwazniejsze filmy nie sa przerywane reklamami. Moze i jecza, ze nie maja kasy, ale daja cos czego inni nie maja.
            Dzis masz dostep do telewizji internetowej, ktora jest sensowna alternatywa dla typowej TV. Ceny sa bardzo dobre, jakosc dobra i duzy wybor najlepszych kanalow.

Skomentuj

Napisałeś polacy, tak jakbysmy byli wyjatkowi w tym kradnieciu, jakbyśmy wyłacznie my chcieli mieć coś za darmo. Nie, nie jesteśmy inni, jesteśmy zupełnie normalni. Polacy wyrwani z surrealistycznej polskiej rzeczywistości, na zachodzie zachowują sie i żyją normalnie, tak jak inni tam. Segreguja smieci, nie robią syfu, nie kradną, płacą podatki, nie kombinują z praca na czarno itd. Bo tam jest po prostu normalnie a nasza pojebana sytuacja w polsce doprowadza wszystkich do równie pojebanych zachowań, gdzie aby coś mieć trzeba nielegalnie sciagnać z internetu, ukraść, nie oddać w podatkach, kombinować itd.

Po drugie napisałem ze każdy z nas płaci za telewizję, nikt jej nie kradnie. Po prostu abonament i jego wymiar jest absurdem w stosunku do tego co serwują. Niech będzie wybór, niech TVP się skomercjalizuje i za tę ich "misyjność" niech płącą Ci którzy tej misji oczekują. Ja jej nie oczekuje i nie chce sie do tego dorzucać.

A za komputery o ile jeszcze nie weszło to niebawem wejdzie i każdy komputer będzie traktowany jako potencjalny odbiornik TV. Tak juz jest np w niemczech od tego roku.

Ja miałem kupić odbiornik TV ale po prostu zrezygnowałem bo nie oglądam tego szajsu. W telewizji kompletnie nic nie ma ! Tak na prawdę właczam to jak leci sport, czyli skoki, biegi justyny albo wyścig formuły 1. Gdyby streamingi w internecie dawały sie oglądać to bym chyba zupełnie zrezygnował z telewizji.

Moje telewizyjne potrzeby w zupełności zaspokaja youtube gdzie jest pełno zgranych programów np z discovery czy NG albo serwis pokroju zalukaj.pl. Nie wiem jak oni funkcjonują bo za friko można obejzeć tysiace filmów i seriali ale raczej niczego nie kradę skoro można wejsć na stronę , kliknać i na przeglaarce odpala sie interesujacy mnie film. A jeżeli to jest nielegalne to bije brawa i pokłony uznania dla tych co tego prawa pilnują ze jeszcze tego nie wyczaili hahaha.

Skomentuj

Napisalem polacy, bo piszemy o naszym kraju i naszych sprawach. Niestety jestesmy zlodziejami i na tle innych krajow nie wygladamy zupelnie normalnie. Odsetek piractwa czy to komputerowego czy muzycznego byl i jest w polsce jeden z najwiekszych w europie. Ci rodacy, ktorzy zachowuje sie na zachodzie normalnie to garstka, niestety duza ilosc naszych ziomkow przynosi wiecej wstydu niz pochwaly. Zupelnie nie wiem w jakim Ty swiecie zyjesz i kiedy byles za granica. Polak zlodziej to latka jaka nam przybito nie dla jaj, tylko z jakiegos powodu. Jestesmy kombinatorami i tyle. Juz nie chce mi sie pisac o kantowaniu przy samochodach i paru innych kwesti. Jeszcze za komuny wiekszosc sadzila, ze to co panstwowe to niczyje i mozna brac. Niestety do tej pory to pokutuje i ciagnie sie za nami jak rozwolnienie.
                Niech niech niech... Niech najpierw na gorze oduczca sie krasc, to na ludzi tez to zejdzie. Kazdy na kazdego sie oglada i robi to samo. Niech sprywatyzuja Poczte Polska, TVP, PKP i tak dalej... ale nie, lepiej nie, bo mozna dalej krasc, krasc krasc krasc, jak to na polaczka przystalo. Co to za roznica czy jestes dyrektorem czy robolem? Dyrektor sobie ukradnie pare tysiaczkow, a robotnik narzedzia ze stolu pracy. Smieje sie z nas cala europa, ale Ty tego nie widzisz :)

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                Ja miałem kupić odbiornik TV ale po prostu zrezygnowałem bo nie oglądam tego szajsu. W telewizji kompletnie nic nie ma ! Tak na prawdę właczam to jak leci sport, czyli skoki, biegi justyny albo wyścig formuły 1. Gdyby streamingi w internecie dawały sie oglądać to bym chyba zupełnie zrezygnował z telewizji.
                Czyli jednak cos jest. Widzisz, w TV jest to, co oglada wiekszosc, a wiekszosc to zwykla holota i dziadostwo. Absurdalne programy typu Szpital, Pamietniki z wakacji, czy jakies inne podobne dno. Ten szajs sciaga do telewizora milionych polaczkow, wiec czego niby oczekujesz od wlascicieli telewizji? Daja to co sie oglada i tyle. Wiekszosc ma racje, chcieli demokracje to maja.

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                Moje telewizyjne potrzeby w zupełności zaspokaja youtube gdzie jest pełno zgranych programów np z discovery czy NG albo serwis pokroju zalukaj.pl. Nie wiem jak oni funkcjonują bo za friko można obejzeć tysiace filmów i seriali ale raczej niczego nie kradę skoro można wejsć na stronę , kliknać i na przeglaarce odpala sie interesujacy mnie film. A jeżeli to jest nielegalne to bije brawa i pokłony uznania dla tych co tego prawa pilnują ze jeszcze tego nie wyczaili hahaha.
                Powiem Ci jak : "Przeglądanie/korzystanie ze strony jak i rejestracja jest całkowicie darmowa, jednak użytkownik ma możliwość wykupienia konta VIP by unikać wyświetlania reklam i polepszyć jakość oglądania video. "

A ze polaczek hajsior ma to bedzie nabijal kase innym cwaniaczkom. Albo za pomoca sms ladowal limity pobran na chomiku, gdzie mozna sobie popiracic. Internet i piractwo bylo od zawsze ale na innych zasadach. W internecie bylo wszystko za darmo i mialo to jakis sens. Dzis trudno jest pobrac cokolwiek za darmo bez rejestrowania sie, czy zaplacenia za cos sms, tylko absurd polega na tym, ze ktos robi na tym hajs, a nasza kasa ani w jednym groszu nie idzie do wytworcy dziela.

Skomentuj

Wiem że powinno znaleźć się w innym temacie ale celowo tutaj wklejam. Telegraficzny skrót książki Stephena Hawkinga "Wielki Projekt", gorąco polecam obejrzeć:

Skomentuj

super - cos do poduchy. wlacze i zaraz zasne

Skomentuj

ja mam N-kę i byłem do tej pory bardzo zadowolony
                      cena 99zl miesiecznie za dosłownie wszystko
                      teraz to samo (plus c+) bedzie mnie kosztowac 249zl jako stary abonent
                      nowy z nowa umowa dostanie to samo za 199zl

to jakas kpina jest
                      przechodze do play
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja mam C+ do końca wakacji i na razie nic nie podnieśli, zobaczymy co będzie się działo.
                        Dziwne że, pozwolili im się połączyć. Teraz to mają cały rynek

Skomentuj

juz ludzie złożyli sprawe do "nieuczciwej konkurencji" czy jak to sie tam nazywa :)
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ogólnie rzecz biorąc w EU niemile widziane jest jak masz powyżej 33-35% procent udział w rynku, nawet lokalnym. Oni mają, myślę że ponad 55% więc rozdają karty. Ja mam C+ tylko do sportu czyli premiership i naszej ligi, a dokładnie Legiuni :-). Jeśli kogoś nie interesuje sport to dekoder i całe oprogramowanie C+ to średniowiecze.

Pozostaje zamienić talerz na dachu na siatkę i pozostac przy kilku programach naziemnej :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                              Pozostaje zamienić talerz na dachu na siatkę i pozostac przy kilku programach naziemnej :-)
                              ta no i może jeszcze płacic abonament?

chyba pora wejść w tv przez internet
                              za 99zl na 3 miesiace sa "wszystkie" kanały bez kodowania
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                na tle innych krajow nie wygladamy zupelnie normalnie
                                Ciągoty do występku, anarchii i zbrodni czy chciwość i materializm sąsiednich narodów nie są wcale jakieś mniejsze od naszych własnych ani nie są obce nam ich podziwiane szlachetności, cnoty, uznawane wysokie idee i wartości.
                                To co nas zdaje się różnić to nie poziom inteligencji czy nawet kultury, a średnia wewnętrzna sterowność stadna, grupowa, narodowa. Jesteśmy silnie zewnątrzsterowni: owszem, zmobilizujemy się w obliczu zewnętrznych wobec nas silnych zagrożeń czy bodźców, ale wskazania własnej wyobraźni, odpowiedzialności, woli czy rozumu, a nawet uzasadniony i konieczny rozkaz czy przepis na nas nie działają tak magnetycznie jak popis, bohaterskie czyny, męstwo, masowe popędy i pędy oraz silne wzruszenia.
                                Polski emigrant w obcym społeczeństwie zachowuje się normalnie w tamtejszym rozumieniu i bez trudu przestrzega zastanych, zewnętrznych norm, bo jego temperamentowi i modelowi zachowań leży mieć określone bariery zewnętrzne, narzucone. Istota rzeczy w tym, że raczej nie umiałby ich stworzyć ani przestrzegać samodzielnie :), bo to jest nie z jego świata i ze zdyscyplinowanych obywateli innych państw po prostu się naśmiewa cwaniacko i bez zrozumienia.
                                Jesteśmy nie gorsi od kogokolwiek, ale podobni puszczonym samopas dzieciom: rozumne lecz niekoniecznie mądre owce bez sensownego kierunku czy perspektywy.
                                Bo jak niestety dobrze ujął rzecz Cyprian Kamil Norwid, Polacy są wspaniałym narodem i bezwartościowym społeczeństwem.
                                I smutno mu było, Panie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  JJedyny program który lubię w TV to Discovery i pochodne, bo przynajmniej to czegoś uczy.
                                  dodając BBC Knowledge, History i NatGeo reszta mogła by nie istnieć :) no i kanał dla Tadeusz Sznuka codziennie o 18:50 :)

Skomentuj

Zupelnie nie wiem w jakim Ty swiecie zyjesz i kiedy byles za granica. Polak zlodziej to latka jaka nam przybito nie dla jaj, tylko z jakiegos powodu. Jestesmy kombinatorami i tyle.
                                    Widocznie zyję w innym świecie niz ty i mam innych znajomych niż ty. Moi znajomi mieszkajacy za granicą nie są złodziejami, kombinatorami, nikt im żadych łatek nie przypina. Wg twojego sposobu rozumowania to można powiedziec, że każdy ruski to pijak, kazdy niemiec to gość chlejący piwsko, jedzący golonke i pierdzący przy stole, takżdy amerykanin to skończony idiota, kazdy włoch to oszust leń i kombinator, kazdy anglik to zadufany w sobie ślamazarny bufon itd . I co zgodzisz się z tymi łatkami? I ciekawe skąd one się wzięły co? Są tyle warte co łatka o nas.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      to jakas kpina jest
                                      przechodze do play
                                      Nie pierdziel się, przechodź i nie płać kroci skurczybykom (no chyba że Cię jakaś umowa trzyma).

Skomentuj

Zrobiłem kilka tematów typu sklep... :)

Skomentuj

Ja mam C+ do końca wakacji i na razie nic nie podnieśli, zobaczymy co będzie się działo.
                                          Dziwne że, pozwolili im się połączyć. Teraz to mają cały rynek

Ja bym Ci radził nie czekać aż Ci cos sami zaoferują bo:

Większość abonentów otrzymało już ofertę migracji do NC+. Większość z nich, aby skorzystać z podobnej oferty programowej, co ich dotychczasowa jest zmuszona wybrać opcję wyższą (czytaj droższą) niż ta, którą posiadają obecnie. Np. abonenci telewizji n z pakietem Full za 99 zł otrzymają propozycję migracji do All Inclusive za 199 zł. 100% drożej. Pozornie list jest napisany konkretnie i rzeczowo, ale został wręcz naszpikowany pułapkami na nieświadomych.
                                          Dziwne praktyki
                                          Newralgiczne daty podano w zapisie słownym, np. dziewiętnasty kwietnia br. To utrudnia ich szybkie wyłapanie.
                                          Brak wypowiedzenia umowy w określonym okresie spowoduje jej przedłużenie na zaproponowanych warunkach (w większości przypadków - znacznie drożej).
                                          W promocyjnym okresie do "pierwszego maja" dostajemy pakiet Canal+. Ale brak wypowiedzenia tej promocji spowoduje, że abonent zostanie z tą opcją na dłużej. A to kosztuje znacznie więcej niż pakiet bez Canal+...
                                          Migracja oferty nastąpi automatycznie, chyba, że abonent pisemnie odmówi warunkom zaproponowanym w niniejszym liście, który przychodzi jako list zwykły! A co jeżeli zostanie skradziony, zniszczony, zagubiony na poczcie. Nie będzie żadnych dowodów, że zostaliśmy poinformowani o migracji. Moim zdaniem to pochodzi pod jakiś paragraf. A co jeżeli ktoś zwyczajnie ktoś zapomni? Wówczas będzie zmuszony płacić za nowy, droższy abonament...
                                          Jak uczy przykład mojej historii, którą opisywałem powyżej - w przypadku telefonu od konsultanta nie obowiązuje 10-dniowy termin na rezygnację z umowy! Uważacie na to. Jedno fałszywe zdanie do słuchawki i obudzicie się z umową na półtora roku. Nie muszę chyba dodawać, że PIN nie będzie potrzebny. Znane są nawet przypadki telefonicznego przedłużania umowy przez osoby niepowołane, np. abonentem jest mężczyzna, a chęć przedłużenia przez telefon wydała kobieta. I umowa wówczas i tak zobowiązuje!
                                          Wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone. Ale takie nieuczciwe zagrywki mogą powodować tylko ferment. Szczególnie w społeczeństwie informacyjnym, gdzie wiadomości roznoszone są z prędkością światła. Przestaję więc dziwić się oburzonym abonentom dawnej telewizji n i starej cyfry+. Szczególnie wart pożałowania jest fakt, że nie od dziś utrudnia się życie użytkownikom. Mnie od dawna razi to, że w prostym systemie informatycznym nie można uzyskać podstawowej informacji kiedy została podpisana umowa, na jakich warunkach, czy kiedy dokładnie się kończy. Najwyraźniej w mniemaniu operatora byłoby to zbytnie ułatwienie możliwości jej rozwiązania z terminem upływu bez dodatkowych kosztów. Bez okresów w których nie obowiązuje promocyjna zniżka, czy kara umowna. Taka prosta rzecz, a tak o nią trudno w dzisiejszym świecie...
                                          zrodlo:
                                          http://blog.pclab.pl/majkel/NC.model...ient%C3%B3w,78

na wielu witrynach jest ten NC skandal drążony ...
                                          sam mam C+ i ...raczej zrezygnuję z ich usług...

---------- Post dodany o 10:39 ---------- Poprzedni post o 09:38 ----------

Oni mają, myślę że ponad 55% więc rozdają karty. Ja mam C+ tylko do sportu czyli premiership i naszej ligi, a dokładnie Legiuni :-). Jeśli kogoś nie interesuje sport to dekoder i całe oprogramowanie C+ to średniowiecze.
                                          http://wyborcza.biz/biznes/1,101558,....html#TRrelSST

PS ... dekodery to jak na to co dają w zestawie platformy ...to sa jednak bardzo ok,
                                          zadna platforma nie da ci dreama czy cos pokroju VU+

Skomentuj

Czaruję...
                                          X