Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przyjmując, że sens można odmierzyć ilościowo, to z ilości wyników z Googla dla zapytania "szukam głośnika" na elektrodzie (722000) i na diyaudio (20200) wynika, że sens takiego zapytania na elektrodzie jest 36 większy. Tysiące nie mogą się mylić.

---------- Post dodany o 15:06 ---------- Poprzedni post o 15:05 ----------

Zapomniałem o :).

Skomentuj

Jak się pięknie tłuczecie Niestety moje techniczne wykształcenie, oraz spiskowe podejście do rzeczywistości karze mi wysnuć kilka może błędnych wniosków.
      1. Swego czasu wypłynął temat udostępniania, lub nie zwrotnic. Pojawiło się kilka konstrukcji z wiele znaczącym opisem zwrotnicy typu: "tajemnica zawodowa"
      2. Wypłynęły konstrukcje, gdzie opis techniczny zredukowany jest do stwierdzeń "płyta to chyba była 18mm ale w sumie to ja nie wiem", czy jakoś w tym sensie.
      3. Coraz częściej podziwia się kunszt stolarski, a nie projektowy ( jak Huberta poproszę to mi machnie politurkę i złocenia pudrem i co Wy na to ? )
      4. W ciągu ostatnich kilku dni prowadzona jest zażarta dyskusja na temat opisu brzmienia, która nie wnosi nic konstruktywnego, bo obarczona jest błędami w założeniach.
      Moje wnioski:
      Kończy się tu diy, a sensowna pomoc będzie kosztować.
      Trzeba się zapisać na podyplomową polonistkę, by w sposób kwiecisty opisywać jak się dokonuje na ten przykład skrobania kondensatora według zaleceń wielkiego guru.
      Panowie stwórzcie cennik usług i przestańcie być śmiesznymi hipokrytami.
      Pozdrawiam
      P.S.
      Racjonalne podejście poparte liczbami, a nie słowotokiem jest dla mnie jednak najbardziej przemawiające. Świadczy o traktowaniu technicznym zagadnienia, co pewnie łączy się z odpowiednim wykształceniem.
      Niuanse brzmieniowe proponuję przy dobrej wódzie rozważać, będą kwieciste opisy.

Skomentuj

prowadzona jest zażarta dyskusja na temat opisu brzmienia, która nie wnosi nic konstruktywnego, bo obarczona jest błędami w założeniach
        No właaaaśnie :crying:.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          No co Pan powie Panie LightSound, to się zmienia czy nie zmienia w końcu?
          Barwa nie, brzmienie tak. Ty pytałeś o opis brzmienia.

wzmacniacz zmienia barwę?
          Wzmacniacz zmienia barwę i brzmienie. Z morela też może być w miarę ostro, jak i z aluminiaka może być w miarę ciepło. A ostro i ciepło to opis barwy, tak mi się wydaje. Coś jak z farbą - baza pozostanie, a zmieni się jej odcień.

pomieszczenie?
          Nie.

I właśnie o tym piszę, i LuSzTiego po pewnych przemyśleniach rozumiem, ponieważ nie robi kolumn tylko dla siebie, ale jak ktoś robi kolumny dla siebie a nie jest w stanie opisać brzmienia to sory, ale chyba powinien zmienić branżę.
          Widać jak rozumiesz, powiedz to lakiernikowi - mimo iż nie umie nazwać dokładnie większości kolorów które kładzie, bo nie jest babą, to też ma zmienić branże?

Byłem u 6 różnych i każdy inaczej opisał kolor mojego auta, na forum też inaczej go nazwali. Dlaczego? bo każdy oglądał w innym świetle lub inaczej to wyszło na zdjęciach...

Nie wiem po co taki wpis, nikt nikogo do niczego nie zmusza.
          Owszem, ale jakbym wyszedł, to bym wrócił i przeczytał za pewne zupełnie inne posty niż teraz czytam, bo jak ktoś wyjdzie, to się dobrze o nim rozmawia :)

Jak widać mamy nowego fachowca na forum, LuSzTi i Yoshi, strzeżcie się
          No bo wam marian jak widać każe

---------- Post dodany o 17:05 ---------- Poprzedni post o 16:56 ----------

BTW, rozmawialiśmy o ile tak to można było nazwać, nie tak dawno o wprowadzeniu zmian przy rejestracji - czy coś dzieje się w temacie, czy tak tylko 10stron wątku to jałowa dyskusja?

Skomentuj

W takim razie tematy typu "Szukam głośnika/konstrukcji o takim i takim brzmieniu, do kwoty X. Jaki wybrać?" nie mają na tym forum sensu?
            A czy taki jest sens tego forum ?

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              A czy taki jest sens tego forum ?
              raven1985, nie załamuj mnie...
              A na jakim forum się tego dowiem? na wędkarskim?

---------- Post dodany o 17:26 ---------- Poprzedni post o 17:18 ----------

Ja pasuje, już mi się nie chce.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                A to słuchasz też bez odbić?
                A w jaki sposób chcesz coś zmierzyć z odbiciami ?
                Z metra też sobie mierzę, ale to do porównania z tym co producent podał.
                Producent mierzy w odgrodzie więc sobie nie porównasz :)

Skomentuj

Panowie reprezentujący skrajne podejście do opisywanie głośników/projektów w kontekście brzmienia trochę bardziej w stronę kompromisu i myślę, że będzie dobrze:-)

Skomentuj

W taki sam jak bez odbić, tylko z dalsza i na wyższej mocy.

Producent mierzy w odgrodzie więc sobie nie porównasz
                    Nie każdy, dołki górki wypadają i tak samo, z reszta mam uniwersalną obudowę od 12' szerokości 40cm x 90cm na której mierzę wszystko (każdy rozmiar) znając dyfrakcje i wpływ frontpanelu.

Skomentuj

Jasna cholera, woda znowu straszy...
                      Załączone pliki

Skomentuj

To pokaż taki pomiar.
                        Bo większa moc pogarsza sprawę i z takiego pomiaru nic nie można odczytać nie mówiąc już o zrobieniu na jego podstawie zwrotki.

Skomentuj

To pokaż taki pomiar.
                          Co Ci po nim, jak nie znasz akustyki mojego pokoju? Musiałbym Ci pokazać 2 pomiary, na otwartej przestrzeni, i to samo w pomieszczeniu. Szukam właśnie dwóch takich, ale raczej będzie ciężko, bo ich nie wykonuję bo znam już akustykę pokoju.

Bo większa moc pogarsza sprawę i z takiego pomiaru nic nie można odczytać nie mówiąc już o zrobieniu na jego podstawie zwrotki.
                          To właśnie na standardowej mocy nie da się nic z pomiaru odczytać bo mam wtedy za słabo wysterowane kolumny...

BTW, też Panowie przestaje odpowiadać na wasze pytania, skoro na moje odpowiedzi nie ma:

Nie na temat...
                          Czy mógłbym na moje życzenie poprosić o ignorowanie wpisów użytkownika, tego który nigdy nie umie się zachować i wpadnie jak świ.. do chle... i narobi większego burdelu? Przepraszam za określenie, ale tylko ten człowiek tutaj potrafi mi podnieść ciśnienie swoimi wypowiedziami, no może jeszcze Irek, ale na szczęście mało pisze, ale przydatnych rzeczy w przeciwieństwie do powyższego.

Informacja
                          Wiadomość
                          Przykro nam, marian jest moderatorem lub administratorem i nie możesz go/jej ignorować.
                          BTW, rozmawialiśmy o ile tak to można było nazwać, nie tak dawno o wprowadzeniu zmian przy rejestracji - czy coś dzieje się w temacie, czy tak tylko 10stron wątku to jałowa dyskusja?

Skomentuj

Nie można!
                            Masz w tekście wyjaśnione dlaczego.

A drugi temat jest dyskutowanany nadal.
                            Nie ma jeszcze żadnych decyzji.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                              Dziękuje za odpowiedzi.

Skomentuj

To pokaż taki pomiar.
                                Co Ci po nim, jak nie znasz akustyki mojego pokoju? Musiałbym Ci pokazać 2 pomiary, na otwartej przestrzeni, i to samo w pomieszczeniu. Szukam właśnie dwóch takich, ale raczej będzie ciężko, bo ich nie wykonuję bo znam już akustykę pokoju.
                                :huh:

Skomentuj

"Wiem ale nie powiem" :lol: .

Skomentuj

Skomentuj

Nie wiedziałem gdzie z tym problemem sie udać wiec trafiłem tu :P

Był ktoś, słyszał, wybiera się, warto? Mnie mocno korci, choć cena biletu lekka do przełknięcia nie jest

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                        "Wiem ale nie powiem" .
                                        Dobrze, przy robieniu mojego obecnego projektu udokumentuje w osobnym temacie to o czym rozmawiamy.

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?v=N3oriDsz_7g

Skomentuj

Czaruję...
                                          X