Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaMoże niedługo pojawi się jakiś nowy Bingant, bo tak czytam i czytam to niedługo będzie wniosek o wyniesienie go na ołtarze za te meble.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaCzyli jak nie napiszę jak gra to mam nie pokazywać? OK
2-3 zdania mógłbyś skrobnąć
no chyba, że jest ci to nie na rękęJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postano chyba, że jest ci to nie na rękę
- no przy takich głośnikach to trudno żeby było inaczej...
- pewnie się chwali bo co ma napisać skoro wydał taką kasę...
- pewnie wcale tak nie gra ale co ma napisać...
- ciekawe czy inni też tak uważają...
Dlatego wolę żeby inni napisali...a parę osób z tego forum je słuchało.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaCzyli jak nie napiszę jak gra to mam nie pokazywać? OK
Zapewne bijesz do swoich projektów do kopiowania...
Pomyśl, jesteś świeżakiem, masz tyle i tyle kasy, widzisz projekt LuSzTiego gotowy do kopiowania... pytasz się jak gra ponieważ jesteś nim zainteresowany, w odpowiedzi jednak słyszysz "to Mój projekt i nie był bym obiektywny opisując jak gra".
Ten emot mówi sam za siebie ---> :huh:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNapiszę, że jest bardzo dobrze, że jest szczegółowo, szybko, ale ostro...i że to jest mój dźwięk i co będzie:
opisz swoja opinie i tyleJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Luszti nie dramatyzuj, powiedz że nie wiesz jak opisać to co słyszysz i po problemie :)
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNapiszę, że jest bardzo dobrze, że jest szczegółowo, szybko, ale ostro...i że to jest mój dźwięk i co będzie:
- szczał pies taki opis; nic się nie dowiedziałem w sumie, bo b. dobrze to może być u nas w sejmie, szczegółowo w laboratorium NASA, a szybko i ostro może być w łóżku albo w restauracji - synonim od pikantnie... :razz:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZapewne bijesz do swoich projektów do kopiowania...
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPomyśl, jesteś świeżakiem, masz tyle i tyle kasy, widzisz projekt LuSzTiego gotowy do kopiowania... pytasz się jak gra ponieważ jesteś nim zainteresowany, w odpowiedzi jednak słyszysz "to Mój projekt i nie był bym obiektywny opisując jak gra".
Jesteś świeżakiem, masz tyle i tyle kasy, widzisz projekt LuSzTiego gotowy do kopiowania... czytasz się jak gra ponieważ jesteś nim zainteresowany. Ten subiektywny opis utwierdza Cię w przekonaniu, że jest OK i budujesz. Słuchasz, słuchasz, słuchasz...i stwierdzasz, że to nie to czego oczekujesz, że po opisie oczekiwałeś czegoś innego.
Zaczynasz się żalić na forum...
LuSzTi stwierdza - trzeba było sobie darować opis.
Przypomnijcie sobie wątek z gotowymi projektami zwrotnic. Ile tam było opisów brzmienia? No nie za wiele, pewnie można to policzyć na palcach jednej ręki. Ale jakoś nikt nie miał skrupułów aby tam odsyłać świeżaków. Przypomnijcie sobie ile Irek pokazał zwrotnic na swojej stronie i ile było do nich opisów brzmienia? Nawet nie dawny wątek - gotowe zwrotnice do serii AWX autorstwa SW wrzucone przez Pawła - ja jakoś nie znalazłem tam nic na temat brzmienia, ani wymiarów frontów, rozmieszczenia głośników czy rezystancji cewek...
---------- Post dodany o 13:09 ---------- Poprzedni post o 13:08 ----------
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaLuszti nie dramatyzuj, powiedz że nie wiesz jak opisać to co słyszysz i po problemie
I ja Twój nick potrafiłem przepisać bez błędu.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTo teraz odwróć sytuację:
Jesteś świeżakiem, masz tyle i tyle kasy, widzisz projekt LuSzTiego gotowy do kopiowania... czytasz się jak gra ponieważ jesteś nim zainteresowany. Ten subiektywny opis utwierdza Cię w przekonaniu, że jest OK i budujesz. Słuchasz, słuchasz, słuchasz...i stwierdzasz, że to nie to czego oczekujesz, że po opisie oczekiwałeś czegoś innego.
LuSzTi stwierdza - trzeba było sobie darować opis.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaa widziałes, zeby komus sie nie podobalo to co zbudowal?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaa widziałes, zeby komus sie nie podobalo to co zbudowal?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaszkoda, ze nikt o tym nie pisze/napisal
Ale gdy dźwięk nie jest taki jakiego oczekiwali to wiedzą jak znaleźć jego twórcę i jak czasem nie świadomie uprzykrzyć im życie dziesiątkami maili.
Wierz...wiem co piszę.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaJest wiele osób, które biorą jedynie stąd projekt i go budują. Nie pisząc nic o tym, często nawet się nie rejestrując.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaa to ciekawe bo bez rejestracji nie widac rysunków
Skomentuj
-
Uważasz że to ty masz rację poprzez nieuwzględnianie TWOJEGO opisu brzemienia TWOJEJ konstrukcji na TWOIM sprzecie/konfigu. - SPOKO ! ja uszanuje twoje zdanie, pomimo tego ze się z nim totalnie nie zgadzam; zrobię to dlatego iż widzę ze nie jesteś osobą która skłonna jest dążyć do konsensu, - nie ma sensu dalej ciskac klawiatury z Tobą w tym temacie.
Przepraszam LuSzTi za "nie poprawne napisanie" twojego nicku!Last edited by ir0nhide; 23.06.2013, 13:40.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaAle dlaczego ty z góry założyłeś ze ten ktoś to debil (choć to moze nie 100% adekwatne okreslenie) Dlaczego zauważasz tylko jedna stronę monety i widzisz zaraz wszystko w czarnych scenariuszach.
Nie będę pisał o dźwięku i tyle, to wszystko jest zbyt subiektywne. Zrobiłem konstrukcje do kopiowania, zastosowałem dokładnie taki sam schemat pokazania ich jaki od zawsze panował na tym forum czyli bez opisu brzmienia. Ale za to z pełnym opisem technicznym co akurat na naszym forum nie często się zdarzało.
I jeszcze macie problem.
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postazrobię to dlatego iż widzę ze nie jesteś osobą która skłonna jest dążyć do konensusu
Jeśli moje argumenty wam się nie podobają...trudno. Ale czy ktokolwiek choć raz odniósł się do moich argumentów technicznych? Oczywiście NIE - bo lepiej wymagać opisów brzmienia.
Ja nie widzę przeszkód abyście Wy takie opisy wrzucali. Co stoi na przeszkodzie?
Dla mnie takie opisy są zbędne i prowadzą do błędnych wniosków dla osoby je czytającej.
Przykładowo lklukasz nie raz i nie dwa pisał, że wg niego Usher T9950 jest fajniejszym głośnikiem niż SS D2905/97000. Nie raz miałem okazję aplikować oba te głośniki i wg mnie ten Usher nie umywa się do tego Scana. Ale za pierwszym razem jak aplikowałem Scana byłem do niego sceptycznie nastawiony. Okazało się, że nie potrzebnie i wręcz błędnie.
Ale oczywiście lklukaszowi może się on podobać bardziej. To jest właśnie subiektywna ocena. I dlatego jest bez sensu.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj