Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez morozaw Zobacz posta
    Ostatnio w pewnej kłótni w którymś wątku padły słowa, że w AWXach STXa mimo "wysokiej" technologi wyszła kicha.
    to ja pisałem o 8cali.
    Trzeba brać kontekst w jakim to pisałem a nie wyrywać z dyskusji.
    Pisałem że same materiały, technologia jeszcze niczego nie gwarantuje.

Sam 8 cali jest wart swojej ceny i nie ma obecnie konkurencji czy to się komuś podoba czy nie.
    Jak masz lepsze 8 cali w cenie ~200PLN to dawaj, kupuje i robię konstrukcje na nim dla forum :)
    Więcej tutaj:
    http://diyaudio.pl/showthread.php/22...T-by-raven1985

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    nawet "lepszy od supremo"
    no przecież supremo to kiepska kopułka

Skomentuj

Ty jesteś kiepski

---------- Post dodany o 02:05 ---------- Poprzedni post o 02:03 ----------

Paweł bo ty nadal słuchasz uchem
      Reszta słucha portfelem

Wiesz jaka jest zniżka dystrybutora na supremo i jaka przebitka?
      A zobacz jaka masz na wavecorze
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Paweł bo ty nadal słuchasz uchem
        Reszta słucha portfelem
        :huh:
        ale jak mam sluchac portfelem? przeciez mam go kolo d...!

Skomentuj

Każdy ma jakieś priorytety
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

IT nie bedzie lepsza 8" w cenie ~200 od awx?

---------- Post dodany o 18:37 ---------- Poprzedni post o 18:31 ----------

Mam okazje kupic Denona pma-510ae bez trafo i pilota za ~100zl do rana musze sie zdecydowac. Brac?
            Chodzi mi glownie o dostepnosc trafo... :-/

Skomentuj

Jak potrzebujesz obudowę i radiator too... jeśli masz stówkę na wyrzucenie to bierz :P A jeśli nie to znajdź manuala i podpatrz jakie tam występują napięcia, czy da się trafo firmowe zastąpić jakimś zwykłym nie na specjalne zamówienie

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                IT nie bedzie lepsza 8" w cenie ~200 od awx?
                to zupelnie rozne glosniki
                AWX schodzi bardzo nisko, ale nie kopie
                MDS super kopie ale nie schodzi juz tak nisko

Skomentuj

to żeby mieć i zejście i kop to trzeba kupić oba

Skomentuj

kaka wlasnie taki problem ze na tel nie moge otworzyc pdf a nie mam do PC dostepu aktualnie a pozaty nie przesadzasz? ten denon nie jest az taki zly chyba?

---------- Post dodany o 19:32 ---------- Poprzedni post o 19:28 ----------

Albo odciazyc nieco MMS awx'a lub dololozyc mds'owi :p

---------- Post dodany 18.08.2013 o 19:22 ---------- Poprzedni post 17.08.2013 o 19:32 ----------

Ja to już nie mam słów... mam tylko takie których nie użyje na tym forum...
                    Głośnik zapakowany dobrze a przychodzi pokrzywiony, żenada....

Kosz jest z blachy ale jest tak sztywny a sam głośnik tak dobrze zapakowany, że nie ma opcji żeby coś się stało w transporcie. Oni bezczelnie takie głośniki pakują i nam sprzedają ! masakra.
                    Ja rozumiem że to nie handmade ale no musi być przecież jakaś norma, granice, tolerancja... no nie ?

Skomentuj

Głośnik zapakowany dobrze
                      Dobre zabezpieczenie to opakowanie ze styropianem, to co jest na zdjęciu to jedynie "zabezpieczenie" górnego zawieszenia i membrany (i to też za dużo powiedziane, bo jedynie przed zabrudzeniem uchroni).
                      To coś nigdy w życiu nie zabezpieczy kosza przed wygięciem, więc nie możesz być pewny że tak krzywe głośniki już pakują... gdyby tam był styropian to owszem, 100% że spakowali już pogięty.

Pamiętaj, jaka cena taki produkt, opakowania też kosztują.

Skomentuj

W tym przypadku mogę być pewny, bo karton jest nawet nie draśnięty z zewnątrz, zero jakiegoś załamania w środku głośnik natomiast siedzi ciasno (nie lata po kartonie) te małe kartoniki były "otulone" z każdej str. styropianem i w dużym kartonie jeszcze razem.

Skomentuj

te małe kartoniki były "otulone" z każdej str. styropianem i w dużym kartonie jeszcze razem.
                          Trza było tak od razu :)

Skomentuj

Chociaż nie! (wróć) faktycznie na kartoniku jest widoczne teraz zgniecenie, było zaklejone. Do mnie te głośniki przyszły tak jak napisałem, więc pewnie do Polski do Zapa dotarły już w tak drastycznych warunkach jak piszesz marian :/

Skomentuj

Blaszane wytloczki rulz. To ja juz wole abs Tonsila :)

Skomentuj

Do mnie te głośniki przyszły tak jak napisałem, więc pewnie do Polski do Zapa dotarły już w tak drastycznych warunkach jak piszesz marian
                                W Zapie pewnie ich nawet nie otwierają i nie sprawdzają, tylko pakują karton w karton i heja do klienta.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  AWX schodzi bardzo nisko, ale nie kopie
                                  Zejście AWXa nie nazwałbym bardzo niskim, o ile w ogóle niskim . I fakt, nie kopie tylko sie tłucze .

Głośnik zapakowany dobrze a przychodzi pokrzywiony, żenada....
                                  Dziwnie słabo zapakowany ten głośnik :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                    Dziwnie słabo zapakowany ten głośnik :/
                                    Może jakiś "nie podłączany, nie lutowany"... zwrot z reklamacji

Skomentuj

Kupione w sklepie internetowym
                                      Masz prawo do odesłania i oddania bez podania przyczyny
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ir0nhide
                                        trzeba było się zgłosić do mnie to miał byś seasy L15 w cenie tych daytonów albo niewiele drożej :)
                                        Niestety już się sprzedały :P

Skomentuj

Kupione w sklepie internetowym
                                          Masz prawo do odesłania i oddania bez podania przyczyny
                                          To samo tyczy się np. STX'a?

Napisałem im że firma kurierska nie ponosi odpowiedzialności w razie uszkodzenia, jeśli paczka nie jest poprawnie zabezpieczona. Niestety póki co milczą...

Nie widzi mi się teraz dzwonić do kuriera by specjalnie przyjechał spisać protokół uszkodzenia paczki odebranej 5 dnie temu. Wątpię by to było możliwe... Choć jak pisałem wyżej, ubezpieczenie nie obejmuje uszkodzenia w tym wypadku...

Zastanawiam się czy nie odesłać im po prostu głośnika by przysłali nowy i poinformować ich o tym meilowo.
                                          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Czaruję...
                                          X