Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To by Kowalski, tamto by Nowak, siamto by Potocki...Co to za moda na forum? Jaka jest geneza, cel i sens stosowania obcojęzycznych odpowiedników w miejsce polskich słów równie dobrze temat opisujących i nie powodujących u czytającego pewnego zażenowania sugerowanego zapatrzeniem w plastikowo-medialne trendy typu: napiszę w języku inglisz, bo to takie cool młodzieżowe?

Skomentuj

"by ktoś tam" jest fajne bo krótkie.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Trzy drogi takie i takie LuSzTie-go? Nawet krócej, niż z by. Z jednym słowem więcej: Trzy drogi takie i takie autorstwa LuSzTie-go? Trzy drogi takie i takie projektu LuSzTie-go?
        .

Skomentuj

Tak, to jest fajne...ale ilość znaków w tytule wątku jest ograniczona i taki zapis powoduje np brak miejsca na nazwę głośnika.
          Sam to przerabiałem.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No nie opowiadaj, że problemem jest rzecz tak trywialna, jak ilość znaków tytułu, skoro administracja może ją powiększyć. A że problem przerabiałeś to już wina STX-a .

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
              No nie opowiadaj, że problemem jest rzecz tak trywialna, jak ilość znaków tytułu, skoro administracja może ją powiększyć.
              Jak zakładałem temat nie myślałem o tym aby Administracja to zmieniała (przyznam, że nie wiem czy może). Po prostu chciałem zrobić opis i tyle.

Poza tym czepiasz się - od dawna na forum tak się pisało i pewnie pisać się będzie.

Skomentuj

W nazwach- tytułach: bo krótkie a każdemu wiadome a i że tak się wyrażę, dla gooogle, żeby każdy wiedział.... Poza tym jeśli czepiać się BY to także tego że nie piszemy:
                zwrotnica tylko cros.
                Kolumna sub nisko-tonowa - tylko subwoofer albo jeszcze krócej sub
                Kolumna w układzie dwudrożnym - 2Way - 2W
                -||- trzy drożnym - 3W
                W - woofer - Niskotonowy
                T...
                M..
                itd. sporo to ułatwia; a może tak mówię ze względu na przyzwyczajenie; _ hmmm? - "anyway"

Skomentuj

Fakt, czepiam się, ale to dlatego, że dbanie o formę wypowiedzi pisemnej, chęć poświęcenia jej uwagi, pewnego wysiłku intelektualnego i czasu, jest dla mnie ważne i często idzie w parze z innymi cechami, na które zwracam uwagę i które cenię (nie mylić z nacjonalizmem ).

Skomentuj

Siwy Ty skończyłeś , jaki ty jesteś dzielny :lol:

Skomentuj

Sorki :(
                      Znów ktos mi pomagał ale zapomniałem kto

:thumbup: Dan124

---------- Post dodany o 01:18 ---------- Poprzedni post o 01:13 ----------

Mr.R zaczynam sie wstydzić, ze w nazwie tematu z moimi poprzednimi kolumnami jest "blek edyszyn"
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                        Ja pier... jest tak gorąco że nie mogę spać ....
                        dokladnie. ja tej nocy myslalem ze nie zasne. pierwszy raz bylo tak parno. dobrze ze teraz popadalo i sie ochlodzilo

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          dobrze ze teraz popadalo i sie ochlodzilo
                          Nooo, już mogła by być jesień...

...żartuję :) ale lubię jesień

Skomentuj

Dziś w nocy spałem w hamaku.

Polecam

Skomentuj

W krajach, gdzie upał to rzecz codzienna, na spanie w nocy zalecają:
                              • mieć klimatyzator, w ostateczności wydajny wentylator. W wypadku klimatyzatora dobra do spania temperatura wynosi ok. 22 stopni (nie niżej, to częsty błąd),
                              • dla zapadnięcia w sen temperatura ciała musi się nieco się obniżyć. Gdy jest bardzo gorąco, jest to utrudnione i to właśnie utrudnia zaśnięcie, pomaga niekiedy prysznic, pomaga też przesypanie torby ryżu do małej poszewki, zamrożeniu w zamrażarce i położeniu w nogach łóżka,
                              • najgorzej zasypia się, gdy do gorąca dochodzi całkowity brak oświetlenia,
                              • zaleca się ok. na 3 godzin przed snem nie jeść, powstrzymać się od kawy, papierosów, alkoholu i intensywnych ćwiczeń fizycznych, nie zakrywać stóp, spać na boku, mieć szklankę z wodą u boku łóżka, spać nisko, tzn. możliwie blisko podłogi (im wyżej, powietrze cieplejsze). Im drożne otwory wentylacyjne w pomieszczeniu będą wyżej, tym lepiej.

---------- Post dodany o 12:47 ---------- Poprzedni post o 12:40 ----------

Zapomniałem, stosują też wilgotną garderobę, najczęściej wystarczają skarpetki :), ale jak kto chce, to i koszulkę może. Wtedy śpi się na ręczniku.

Skomentuj

Jest tez taka prosta metoda. Zamraza sie wode w plastikowych butelkach, nastepnie stawia te butelki przed wiatrakiem i puszcza sie delikatny strumien powietrza. ( co by nie halasowalo ). Butelczyny musza stac na jakiejs tacy czy cos, zeby skraplajaca sie woda zbytnio nam nie napaskudziala :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                                  Zapomniałem, stosują też wilgotną garderobę, najczęściej wystarczają skarpetki , ale jak kto chce, to i koszulkę może. Wtedy śpi się na ręczniku.
                                  spocona koszulka wystarczy?

teraz mam 20 stopni za oknem i przelotne delikatne deszcze. powinno sie dzisiaj wygodnie pracowac

Skomentuj

Spocona nie bardzo. Człowiek nie poci się wszędzie równomiernie, a a chodzi o możliwie dużą powierzchnię parowania.

Skomentuj

W którym wątku zadajemy pytania o pomoc w doborze głośników ? "szukamy natchnienia" czy oddzielny wątek w "Akustyce" czy "Budowanie na ekranie" ?

Skomentuj

Akustyka
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                                          Fakt, czepiam się, ale to dlatego, że dbanie o formę wypowiedzi pisemnej, chęć poświęcenia jej uwagi, pewnego wysiłku intelektualnego i czasu, jest dla mnie ważne i często idzie w parze z innymi cechami, na które zwracam uwagę i które cenię (nie mylić z nacjonalizmem
                                          Też jestem za pielęgnowaniem języka polskiego, jednak czasem trzeba na to przymknąć oko. Do pewnych rzeczy się po prostu przyzwyczajamy, w szczególności do skrótów, przykład: dlaczego DIYaudio nikogo nie boli, przecież mogłoby być zamienione na skrót ZTSaudio od "Zrób to sam".

Skomentuj

Czaruję...
                                          X