Co muzyka metalowa robi z ludzi? http://sabrinamanning.wordpress.com/ :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Panowie mam taki problem:
"Coś" nie wiem co dostało mi się do wnetrza głośnika GDM-14-150-8 SCX i obciera cewka. W pierwszej chwili myślałem że ktoś uderzył w głośnik i skrzywiła się cewka, ale poruszałem troszkę membraną i jest ok, ale to "coś" nadal jest w środku bo jeśli ruszam to po chwili znowu to samo. Jak mogę pozbyć się tego czegoś?Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Kurde próbując przedostać się do TV między rozłożonymi obudowami, wiertarkami itp, potknąłem się o odkurzacz, nagle w mojej głowie "zapaliła się żarówka" tak jasno jak 500W halogen:
"cholera a wezmę przyłożę końcówkę do otworu wentylacyjnego cewki, nóż widelec może się uda"
No to jazda, po zabiegu kładę głośnik na stół i myślę: ''nie ma opcji by się udało", ruszam ruszam i ruszam a na mojej twarzy maluje się uśmiech :)
Jednak to był jakiś wiór a nie opiłek tak jak się obawiałem :)
PS. Dzięki Paweł S. za rady na PWPreamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
tak, to jest na podczerwień, bo nie miałem kasy na droższe radiowe modele ;p do tego jeszcze co pewien czas "rozłącza" się z pilotem na ok. 0,5 sek. i spada, ale wraca mu sygnał więc leci dalej, latam nim po domu (bo jest do użytku w domu) ma trzy wirniki, dwa z przodu i jeden z tyłu, żyroskop też posiada. może coś też z ogniwem?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Michal93 Zobacz postatrzeszczy cały czas, przy ruszaniu głośnikiem nie czuć żadnego tarcia..Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczesto przepala sie gdzies po drodze a nie w cewce. np linki sie wypalaja lub wyrabiaja
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz postaKtoś z forum nagłaśnia afterparty sunrise festiwal w Kołobrzegu ? Bo mi tu dudni
Skomentuj
-
Zamówiłem w stx'ie paczuszkę, w meilu zwrócili uwagę by sprawdzić przesyłkę (zawszę to robię)
Paczka była zapakowana tragicznie: od góry papierki i parę tektur, od dołu folia zwykła.
Głośniki wysokotonowe pierwsza klasa: podwójne opakowanie, styropian
Niskotonowe - wrzucone w pudełko kartonowe luzem, od razu zauważyłem że magnes jednego głośnika wystaje z opakowania więc wyjąłem sprawdziłem - wszytko ok. Druga sztuka wydawała się ok - niestety nie zauważyłem przerwanego opakowania (ost. foto) , już po fakcie wypakowałem głośnik i trach.
Miał ktoś podobny problem? Pisać do STX'a czy próbować naprostować?
Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
Skomentuj