Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co muzyka metalowa robi z ludzi? http://sabrinamanning.wordpress.com/ :P

Skomentuj

Panowie mam taki problem:
      "Coś" nie wiem co dostało mi się do wnetrza głośnika GDM-14-150-8 SCX i obciera cewka. W pierwszej chwili myślałem że ktoś uderzył w głośnik i skrzywiła się cewka, ale poruszałem troszkę membraną i jest ok, ale to "coś" nadal jest w środku bo jeśli ruszam to po chwili znowu to samo. Jak mogę pozbyć się tego czegoś?
      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

oj problem bez rozbierania glosnika :/

Skomentuj

Kurde próbując przedostać się do TV między rozłożonymi obudowami, wiertarkami itp, potknąłem się o odkurzacz, nagle w mojej głowie "zapaliła się żarówka" tak jasno jak 500W halogen:
          "cholera a wezmę przyłożę końcówkę do otworu wentylacyjnego cewki, nóż widelec może się uda"

No to jazda, po zabiegu kładę głośnik na stół i myślę: ''nie ma opcji by się udało", ruszam ruszam i ruszam a na mojej twarzy maluje się uśmiech :)

Jednak to był jakiś wiór a nie opiłek tak jak się obawiałem :)

PS. Dzięki Paweł S. za rady na PW
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Skomentuj

Nie wiecie może gdzie najtaniej mogę kupić ogniwa 3,7V o pojemności większej niż 180mAh? Bo potrzebuję do mojego modelu zdalnie sterowanego (no, co? małe rzeczy dla dużych chłopców ;p) śmigłowca który za szybko zdycha po naładowaniu (10 minut zabawy), byłbym wdzięczny ;p

Skomentuj

Jeśli to model zabawka to pamiętaj że takie ogniwo musi mieć małą mase i będziesz miał problemy z wyważeniem

Skomentuj

to najwyżej dołożę trochę balastu do tyłu, mam z nim też problem bo reaguje z opóźnieniem lub się zacina, choć jest naładowany do fulla, wszystkie silniki sprawne, miał parę dzwonów ale to mały aluminiowy model, więc wyszedł bez szwanku

Skomentuj

jaki to model ? dwu wirnikowy ? dokładanie balastu to bardzo zły pomysł... jeśli się zacina to pewnie sterowani masz przez podczerwień ? ;>

Skomentuj

tak, to jest na podczerwień, bo nie miałem kasy na droższe radiowe modele ;p do tego jeszcze co pewien czas "rozłącza" się z pilotem na ok. 0,5 sek. i spada, ale wraca mu sygnał więc leci dalej, latam nim po domu (bo jest do użytku w domu) ma trzy wirniki, dwa z przodu i jeden z tyłu, żyroskop też posiada. może coś też z ogniwem?

Skomentuj

to raczej problemy z zasięgiem... mój mini sharki też tam miał , raz tak spadł że się utopił i po nim... ale zabawa była cudna... ogniwa kupisz w rc shopie
                        ale problemy z wyważeniem będą na pewno + za duże nie może być bo nie podniesie albo będzie problem przy zawracaniu

Skomentuj

18650 za duze?

Skomentuj

Panowie, dostanę gdzieś cewkę do woofera JBL CS-6C? kumpel go chyba przyjarał bo trzeszczy cały czas, przy ruszaniu głośnikiem nie czuć żadnego tarcia..

Skomentuj

umifon

pierw rozmontuj glosnik i sprawdz stan cewki. czesto przepala sie gdzies po drodze a nie w cewce. np linki sie wypalaja lub wyrabiaja

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                                trzeszczy cały czas, przy ruszaniu głośnikiem nie czuć żadnego tarcia..
                                Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                czesto przepala sie gdzies po drodze a nie w cewce. np linki sie wypalaja lub wyrabiaja
                                Dokładnie. Sprawdź najpierw linki czy z nimi wszystko OK, popraw luty na terminalu.

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                                  Ktoś z forum nagłaśnia afterparty sunrise festiwal w Kołobrzegu ? Bo mi tu dudni
                                  Nie było źle, na molo idealnie było słychać dźwięk, na plaże nie schodziłem bo za duzo ludu

Skomentuj

No to wymyślili :)
                                    http://www.laboiteconcept.com/en/la-boite-concept.php

Skomentuj

Żadna nowość
                                      Szafy grające wymyślili juz dawno
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

AT robi naglosnienie do ... luster!
                                        lustra multimedialne na zachodni rynek z podlaczeniem pod i-poda

Skomentuj

Zamówiłem w stx'ie paczuszkę, w meilu zwrócili uwagę by sprawdzić przesyłkę (zawszę to robię)

Paczka była zapakowana tragicznie: od góry papierki i parę tektur, od dołu folia zwykła.
                                          Głośniki wysokotonowe pierwsza klasa: podwójne opakowanie, styropian
                                          Niskotonowe - wrzucone w pudełko kartonowe luzem, od razu zauważyłem że magnes jednego głośnika wystaje z opakowania więc wyjąłem sprawdziłem - wszytko ok. Druga sztuka wydawała się ok - niestety nie zauważyłem przerwanego opakowania (ost. foto) , już po fakcie wypakowałem głośnik i trach.

Miał ktoś podobny problem? Pisać do STX'a czy próbować naprostować?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X