Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
    http://www.wykop.pl/ramka/127459/szo...ne-stroustrup/
    Kiedyś to już czytałem ale wtedy nie miało to dla mnie większego znaczenia. Teraz od prawie roku siedzę w pracy nad projektem pisanym właśnie w C++ i jest dokładnie tak jak pisze ten gość hahahaha. Co ciekawe jak siadałem do C++ i zacząłem go uczyć to właśnie uznałem, że to wszytko jest nadmiarowe i bezsensownie skomplikowane.

Skomentuj

Dokładnie jest tak jak piszesz Yoshi_80. Po przeczytaniu tego tekstu nabrałem jeszcze większego dystansu do C.++
      Co najlepsze, ten tekst polecił nam prowadzący Programowanie Obiektowe C++
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

hehe też to kiedyś czytałem. Coś w tym jednak jest :) Po przeczytaniu "biblii Stroustrupa" ciężko nie odnieść wrażenia że albo koleś jest co najmniej z marsa albo coś zażył zanim to napisał albo rzeczywiście Bóg go natchnął
        prof co zajęcia wypowiadał jak mantrę słowa "to i tak wam do niczego się nie przyda" zapoznając nas z kolejnymi wspaniałymi możliwościami c++ :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          "to i tak wam do niczego się nie przyda"
          Dlatego staram się "cisnąć" Python'a jak mogę :thumbsup: O wiele przyjemniejszy jest!
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gwalt...wiadomosc.html , warto przeczytać komentarze .. nieźle podsumowują ostatnie lata "rządów" PO .

Skomentuj

Jeszcze nie zdarzyło się, żeby ludzie byli zadowoleni z aktualnie rządzącej partii... :) przy wyborach wybierają teoretyczne "mniejsze zło"...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                przy wyborach wybierają teoretyczne "mniejsze zło"
                Dwa słowa klucze w przypadku takiego jednego z sejmu

Skomentuj

Mniejsze zło... największe z osiągnięć dzisiejszej demokracji

Nie wiem czy już o tym pisałem... Jest taki film "Ostatni skaut" - w jednej z początkowych scen Bruce Willis chce wymierzyć sprawiedliwość gościowi, który wyruchał jego żonę, ale że był to jego kumpel, to Willis daje mu wybór: "Głowa, czy brzuch?" Dokładnie tak samo wyglądają nasze "demokratyczne wybory" do władz - stajemy przed wyborem "głowa, czy brzuch"?

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                    w jednej z początkowych scen Bruce Willis chce wymierzyć sprawiedliwość gościowi, który wyruchał jego żonę, ale że był to jego kumpel, to Willis daje mu wybór: "Głowa, czy brzuch?"
                    Chciałbym się podzielić pewną - jak przystało na "spam post" - frywolną uwagą. Będzie to jedynie luźno związane z tą sceną. Otóż ja w pierwszej kolejności to na miejscu bohatera bym tej babie kulkę sprzedał, a dopiero potem się zastanawiał, co z kumplem zrobić. Nie to, żebym chciał być ordynarny, ale jest takie popularne zootechniczne powiedzenie, że jak suka nie da, to pies nie weźmie, więc w obliczu tego to ona (ta babka już, nie suka) jest tu głównie winna:flapper:.

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                      Otóż ja w pierwszej kolejności to na miejscu bohatera bym tej babie kulkę sprzedał, a dopiero potem się zastanawiał, co z kumplem zrobić
                      Cóż... może ją kochał...

Skomentuj

Coś mi się zdaje że wracamy do średniowiecza:
                        Strach sąsiadów przed żołnierską zarazą z Afganistanu

Skomentuj

Cóż... może ją kochał...
                          Jak to zwykła mawiać moja matka, miłość to głupie uczucie, zaczyna się na ustach, a kończy się na...powiedzmy filmowym trupie
                          Last edited by Racjonalny; 29.03.2012, 14:12.

Skomentuj

Rodzice, jakkolwiek byśmy ich nie odbierali będąc "zbuntowanymi podrostkami", jednak przeważnie mówią mądre rzeczy

Skomentuj

Zgodzę sie poza popieraniem pisu przez moja mamusia chyba ze w tym wieku dojde do tego samego

Skomentuj

Marios, głosowałeś w ostatnich wyborach. Na kogo głosowałeś - przyznaj się, co Ci obiecali?

Zauważyłem, że ostatnio w kręgach moich znajomych - i tych "służbowych" jak i "prywatnych" - w ogóle nie porusza się tematów związanych z polityką - a dokładniej związanych z politykierami. Nie wiem z czego to wynika - znudzenie, zniesmaczenie, rezygnacja... Czymkolwiek nie było by to spowodowane, oceniam to na plus - zauważyłem radykalną minimalizację ilości sprzeczek :) PiS, PO, Palikot, SLD - jeden... powiedzmy filmowy trup :)

Boli tylko trochę to, że nas okradają - w imieniu prawa... Z tego co ostatnio zasłyszałem w radio, podobno podnoszą wiek emerytalny - mundurowym też? He he... Nie no, różowo, różowo...

Coraz cieplej się robi na zewnątrz - trzeba powoli opracować plan "plądrowania" kolejnych, nie odkrytych jeszcze (przynajmniej przeze mnie) ruin polskich zamków :) Przyznam, że od kilku lat mam hopla na tym punkcie. Większość okolicznych obiektów mam już "splądrowane" - w tym roku zamierzam uderzać w kierunku zachodnim. Szczególnie chciałbym odwiedzić zamek Chojnik ( http://www.youtube.com/watch?v=a1y41...eature=related ) i pogadać z jego Kapitanem, Jędrkiem ( http://www.youtube.com/watch?v=1k0ke7ycs7Q ) :)

Skomentuj

Raz w życiu glosowalem jak odebrałem dowód, na Walese na prezydenta..

Co do głosowań do dziś mam wyrzuty czy nie powinienem chodzić na wybory, bo chyba należałoby wybierać gorsze zło, ale leje na to.. Kaczora nie lubię wyjątkowo, rudego zreszta tez. Ogólnie uważam ze politycy muszą mówić co chće usłyszeć naród a ze naród głupi to łapie wszystkie populistyczne dyrdymały. I tak to sie kręci od ojca dyrektora do młodych gniewnych korporacyjniakow zadłużonych po uszy we frankach..

Ps
                                  Trenuje nowego upada więc sorry za literowki, ech nie ma to jak notatki ręczne i płytki drukowane szkicowane na papierze milimetrowym..

Skomentuj

Boli tylko trochę to, że nas okradają - w imieniu prawa
                                    tak tak . To bierz się do roboty i rób dzieci ! to nie będą musieli podwyższać wieku emerytalnego

Skomentuj

Apro po poruszonego tematu, bo momentami to wychodzę z siebie (z góry wybaczcie lekkie wulgaryzmy). Też mi się nie widzi pracować dłużej, ale no litości...Jak słyszę hasła tych z namiotów, to na myśl przychodzi mi jedno słowo: idioci. Na nic tłumaczenia demografów. Na nic tłumaczenie ekonomistów. Wszystko na nic. W całej Europie podnosi się wiek emerytalny z tego samego powodu, dla którego podnieść trzeba też w Polsce. Żyjemy dłużej! Tego żadna kaczka-dziwaczka nie zakrzyczy i tylko chorzy na umyśle jej wyznawcy jak zwykle nic nie rozumieją i tymi prymitywnymi mordami wykrzykują głupoty, oczywiście standardowo - bo nie pasuje do ich kretyńskich wywodów - odrzucając argumenty wspomnianych specjalistów i przykładów działań innych krajów. Bo przecież dla nich nieprawdą jest fakt, że żyjemy coraz dłużej. Nie rozumieją, że pieniądze nie biorą się znikąd. Nie rozumieją, że społeczeństwo pracuje na emerytów. Nie rozumieją, że im krócej będzie pracować, tym mniej pieniędzy będzie dla coraz dłużej żyjących i pobierających świadczenia emerytów. Takie banały widać są dla nich zbyt trudne do zrozumienia. Tak, referendum zróbcie z pytaniem: "czy chcesz dłużej pracować?". No jakim debilem trzeba być aby takie pytanie formułować? Może zadajmy pytanie: "czy chcesz być wiecznie piękny i młody?". Albo zadajmy pytanie: "czy chcesz krócej pracować?". Hura!. Gwarantuję, że będzie prawie 100% odpowiedzi twierdzących, podobnie jak jest 100% negujących dotyczących przedłużenia wieku emerytalnego. Ciemna - przepraszam - hołota. Jak najwięcej się nachapać, nażreć i zesrać, a co z następnymi latami to już ich nie interesuje. Ciekawe jak kaczka-dziwaczka odpowiedziałaby na pytanie, dlaczego rząd podnosi wiek emerytalny mimo iż wie, jak to się nie podoba ludziom i że przez to może upaść? Jestem pewien, że dla niego i jemu podobnych odpowiedź nie jest oczywista. Bo jak zawsze mówi o zagraniach propagandowych PO i robieniu "pijaru" poprzez brak wprowadzania ważnych reform dyktowanego chęcią nienarażania się społeczeństwu, tak teraz - gdy jest dokładnie odwrotnie, a nie mogąc tego przez swoją głupotę, małostkowość, brak honoru i zawiść przyznać - pewnie by zaczął pieprzyć będąc może jeszcze ciągle naćpanym prochami, które łykał w kampanii, że to ten jego układ, że spisek, że to niepolskie media, że zamach w smoleńsku, że pomnik dla Lecha, że dupa się zesrała. Rzygać się chce. Nadzieję na to, że ignorantów jest mniej niż myślących i odpowiedzialnych daje jednak sondaż dla Gazety Prawnej, w której na pytanie "czy chcesz dłużej pracować i mieć wyższą emeryturę" większość odpowiedziała twierdząco.
                                      Last edited by Racjonalny; 30.03.2012, 13:19.

Skomentuj

Racjonalny podejdźmy do sprawy .. racjonalnie . Ja nie chcę pracować dłużej i mam z dupie skąd oni wezmą na to pieniądzie. Dlaczego ? Bo podam dwa proste fakty :

- przez 40 lat pracy człowiek odkłada w zusie ok 1 milion zł. Tak ktoś podał, nie pamiętam kto ale powiedzmy, że to prawda. Średnio mężczyzna żyje 71 (dużo sie mówi o tym, że ten wiek sie wydłuży , czy oby na pewno jak będziemy dłuzej pracować? Wątpie.)
                                        Czyli średnio człowiem będzie pobierać emeryture przez zaledwie 4 lata. 1mln zł/ 4 lata = 250 tys / rok = ok 20 tys / msc. Jaką dostaniemy realną emeryture ? Może 2,5-3 tys. To ja się spytam GDZIE SĄ KURWA MOJE PIENIĄDZE JAK UMRĘ W WIEKU 71 LAT? Dlatego mam głęboko w dupie, tak głęboko ze nic tam nie dotrze, to skąd oni wezmą na moją emeryturę. Średnio od lat będą okradać ludzi na ok 800 pare tys zł każdego (1mln zł - 4 lata wypłat gównianej emerytyry).

- druga sprawa skąd ta pewność ze do 67 roku życia będę mieć pracę? Na razie pracy brakuje, szczególnie dla ludzi w wieku 60+. Ten problem już jest na zachodzie i tam są przeciwne trendy, czy nie skrócić wieku emerytalnego bo i tak ci ludzie nie pracują!
                                        Wydłużając wiek emerytalny generujemy tylko armię bezrobodnych. Z punktu widzenia państwa fajnie bo damy im pół roku kuroniówki a niech dalejs ie męcza sami.

Weźmy hipotetyczny przykład pracuję tak jak teraz do 64 roku życia no i trace pracę.. co robie z czego żyję przez te dodatkowe 3 lata ? W zusie mam odłożoną sporą kwote ale nie moge jej ruszyć bo nie osiagnałem wieku. Czyli w wieku 64 lat umieram z głodu lub choroby majac w zusie odłożony prawie mln zl ! I to ma być pro społeczne i sprawiedliwe ?

Skomentuj

no to teraz coś wesołego i na luzie dla rozbrojenia tej napiętej jak baranie jaja sytuacji.. :) Ja sobie nie wyobrażam że ktoś idzie do burdelu a tam 66,5 letnie "dziewczyny" dorabiają jeszcze pół roku bo im brakuje do emerytury hahaha!! a wy??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X