Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JKM mówi to co wiele jak nie większość ludzi myśli ale boi się powiedzieć. Niestety opinia publiczną steruje mniejszość, ci u władzy i ci w telewizji którzy służą tej władzy. Grodzka to jak M. Jacson który podobno był białym .. Jednym może to nie przeszkadzać, innych dziwić, rozśmieszać lub budzić niesmak, jak się dokonuje takich wyborów to trzeba się z tym liczyć a nie później być "zdołowanym" bo ktoś coś powiedział.

Mnie osobiście to śmieszy ale nie przeszkadza. Niech sobie odcinają, doklejają co tam chcą ich życie ich wybory ale po pierwsze niech toleruję tego ostentacyjnego afiszowania się z tym i tej presji jaką wymuszają takie osoby oczekiwaniem na akceptacje społeczną bo to jest zwykły psychiczny szantaż (zaakceptuj mnie bo inaczej oskarżę cie w telewizji o brak tolerancji).
    Druga sprawa niech to nie będzie jedyną wartością jaką wnoszą takie osoby do sejmu bo faktycznie z takimi politykami daleko nie zajedziemy, już jesteśmy w dupie ale widać można będzie wpaść głębiej.. Tu sie zgadzam, polityk ma być rasowym, zawodowym człowiekiem od uprawiania polityki i załatwiania naszych interesów a nie gościem któy odciął sobie fujarkę i paraduje po sejmie naburmuszony.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
      Od razu nasuwa mi się temat Justyny Kowalczyk i chorych na astmę Norweżek... Co o tym sądzisz - o "sprawie Justyny"?
      Sama Justyna się na ten temat wypowiadała. Mówi wprost, że to zwyczajne oszustwo, no bo skoro wśród czołowych biegaczek tylko ona jest zdrowa, a reszta bidulek chora...Zresztą zażartowała swego czasu, że jej lekarz powinien i u niej jakiejś astmy poszukać .
      Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
      Tu sie zgadzam, polityk ma być rasowym, zawodowym człowiekiem od uprawiania polityki i załatwiania naszych interesów a nie gościem któy odciął sobie fujarkę i paraduje po sejmie naburmuszony.
      On sobie nie obciął . Ale widok i dla mnie groteskowy.

Skomentuj

Ponowię swoje pytanie jest ktoś z Tarnowa lub okolic kto miał by chwilę czasu żeby coś odebrać dla mnie i mi to wysłać? Ploter jest zabiegany więc nie będę mu zatruwał czasu

Skomentuj

Dobrze go jego "imienniczka" podsumowała, bardzo trafnie.
          http://www.youtube.com/watch?v=LE1fB...h_response_rev
          Cegielski także dobrze ujął sprawę. Trzeba wpierw rozumieć, czym jest sport, żeby go oceniać i mówić co nim jest, a co nie. JKM tego, jak i wielu innych rzeczy, nie rozumie.
          Dla mnie człowiek, który nie ma nóg się świetnie nadaje do chodzenia po Antarktydzie, bo mu nogi nie odmarzną
          No jakim trzeba być podłym bucem żeby coś takiego powiedzieć. Brak mi słów. Dla niektórych widać to wyznacznik "klasy", gratuluję.

...............
          Last edited by Racjonalny; 11.09.2012, 10:44.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            JKM na prezydenta!
            Daj spokój..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
              Daj spokój..
              Że nie może być? No ale w końcu jest demokracja, czy jej nie ma?

http://www.youtube.com/watch?v=RRHMP_mRlac

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                No jakim trzeba być podłym bucem żeby coś takiego powiedzieć. Brak mi słów. Dla niektórych widać to wyznacznik "klasy", gratuluję.
                A co ty gadasz? Przeciez to niemal zlota mysl! Facet stwierdzil fakt, tylko zrobil to bardzo, bardzo doslownie.

---------- Post dodany o 14:25 ---------- Poprzedni post o 14:23 ----------

Daj spokój..
                W naszym kraju prezydent i tak nic nie moze poza wreczaniem medali i lansowaniem sie po salonach. Dlatego nie widze powodu, dla ktorych barwny JKM nie moglby byc prezydentem wybranym w wolnych wyborach. Pamietajcie, ze pare lat temu uplasowal sie na 4 pozycji !

Skomentuj

A co ty gadasz? Przeciez to niemal zlota mysl!
                  Dla ciebie tak i akurat to mnie nie dziwi.

Skomentuj

Oj tam, zbyt powaznie do tego podchodzisz, zupelnie niepotrzebnie.

Skomentuj

A co ty gadasz? Przeciez to niemal zlota mysl! Facet stwierdzil fakt, tylko zrobil to bardzo, bardzo doslownie.
                      Jak się to weźmie z przymrożeniem oka to faktycznie tak jest. Taka ułomność na antarktydzie daje niesamowity handicap nad zdrowymi.

Ja myślę, że w całej tej medialnej zadymie wokół JKM wcale nie chodzi o dobro paraolimpijczyków, wszyscy najgłośniej szczekający maja ich tak na prawdę gdzieś. Wystarczy przytoczyć ostry najazd Wojewódzkiego na JKM , niby świecie oburzonego a przecież przypominając sobie to co palnął z Figurskim przy okazji euro jasnym jest że facet próbuje się wybielać kosztem JKM.

Skomentuj

Nie wiemy, co tak naprawdę myśli o czymkolwiek osoba wypowiadająca się w medium publicznym, a to z racji kontekstu czyli okoliczności przyrody...
                        "Nawet mędrzec przemawiający na zgromadzeniu głupców mówi głupio, bo gdyby mówił mądrze, to przez słuchaczy zostałby uznany za głupca, skoro mówi co innego, niż oni myślą." (M. Mazur)
                        Można tylko smutno uzupełnić, że decyzja mądrego, by udzielać się w medium publicznym z definicji jest decyzją głupią i nie świadczy o nim dobrze, gdyż publika zgodnie z rozkładem statystycznym, w przeważającej części głupkowata być musi... Innego efektu, jak niezrozumienie być nie może i nie załatwi tego ani dobór argumentów ani częstotliwość wypowiedzi. Prawdziwie mądrą decyzją byłoby w tej sytuacji milczeć... Odwracając to, należałoby się wystrzegać najpopularniejszych wypowiedzi, gdyż mogą okazywać się tymi najgłupszymi... Czyli jeszcze inaczej, gdy mamy popularny pogląd i czujemy wewnętrzną z nim zgodę, należy uznać sytuację za alarmujacą. Lemingowy pęd wymaga ślepego konsensusu i wspólnych niekwestionowalnych poglądów, żadnego szczekania wbrew i nie na temat. Lemingiem zaś być warto, bo lemingów jest dużo, a w kupie siła, w kupie racja, w kupie bezpieczeństwo i brak męczącego ryzyka własnych osądów i odpowiedzialności.

JKM... Starszy ekscentryczny niekiedy efekciarski weredyk, lubiący podkreślać swą odrębność, inność, oryginalność, indywidualność, wreszcie inteligencję. Zaaferowany narcystyczną autokreacją wygłasza sądy niekiedy uderzająco celne, niekiedy szokująco prymitywne, niekiedy wręcz niskie. Folklor polityczny i niekiedy drażniący wkurzacz pospolity, lecz wartościowy jako pobudzacz do dyskusji, przemyśleń i formułowania własnych wniosków. Koncepcje polityczne księżycowe, lecz miewał wiele spostrzeżeń świeżych i nie zafałszowanych powszechną lobotomią i tchórzostwem intelektualnym. Bez takich wypowiedzi czy poglądów świat byłby poprawniejszy politycznie, co nie znaczy przecież, że od razu dobry, bo każda koncepcja świata i jego spraw jest jakoś mylna, jedynie niektóre okazują się mniej mylne... a oględność sformułowań dla samej oględności sformułowań łatwo przeradza się w uogólniającą się nieszczerość i obłudę. :)

W wersji wzniosłej z powyższego wynikałoby, że ważniejsze dla tego naszego bohatera bywa nie co mówi, lecz pobudki tej mowy i rodzaj efektu czy reakcji u słuchacza... Dążąc tą ścieżką może trudno mu ustrzec się przed palnięciem czegoś, co w gruncie rzeczy odbiera może inaczej, lecz prawda publicznych wystąpień jest nieco inna od tej wewnętrznej i również on nie jest przecież wolny od przymusów, efekciarstwa, sytuacyjnych schematów i jak każdy, zniewolony jest własnym temperamentem, intelektem, charakterem, wreszcie osobistą ewolucją, inklinacjami i doświadczeniem. Mogą to być wreszcie próby wkręcenia słuchacza w mechaniczne i bezrefleksyjne reakcje odrzucenia tego, co słyszy - niektóry zauważy własne automatyzmy... Chodzi mi o to, że niekoniecznie wygłaszane przez JKM myśli posiadają racjonalne jądro i nie bardzo należy z nimi polemizować, choć owszem, przemyśleć zagadnienie. Wtedy może się okazać, że to droga przez głupotę ku mądrości, takie gesta Dei per diablorum.
                        Ale możliwe, że przypisuję bohaterowi obce racje i motywacje, więc dość.

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                          Ale możliwe, że przypisuję bohaterowi obce racje i motywacje, więc dość.
                          Patrząc na efekt, faktycznie można doszukiwać się pewnych zamierzonych celów, osiągnięciu których miałoby służyć obranie takiej akurat drogi. Myślę jednak, że w ten sposób owe oceniając, przeceniasz delikwenta.

Skomentuj

Nie na temat...
                            Comandante W, jesteś po jakieś filozofii albo pokrewnym kierunku? Niemal każdy Twój post jest napisany trochę takim dziwnym, patetycznym językiem, raczej niespotykanym powszechnie. Oczywiście nie traktuj tego jako kąśliwość albo atak tylko tak z ciekawości pytam :)

Skomentuj

Pamietajcie, ze pare lat temu uplasowal sie na 4 pozycji !
                              Można być na czwartej pozycji z 1%, co o niczym nie świadczy

Aż to dzisiaj obejrzałem, pod wpływem dyskusji i opowieści w firmie.. i może mu o to chodziło.. Najbardziej podoba mi się jego definicja debila którego współczynnik waha się pomiędzy 0,4-0,7 :-) Polityk to kur... zawód ale żeby coś w niej zdziałać trzeba trochę dyplomacji a on nie ma jej wcale, to co uprawia to parapolityka która nic nie zdziała. Można więc zadać pytania, Chcę coś zrobić czy nie. I on powinien takie pytanie sobie zadać. To że pokrzyczy to zupełnie nic nie wniesie, poza poparciem promila który ma dość POPISU.

Jedno w czym chyba się zgodzimy to że facet używając słów w wypowiedzi obraził innych, bez znaczenia jaką definicję użyjemy do określenia DEBIL.. znaczy ono jedno.

Skomentuj

Można być na czwartej pozycji z 1%, co o niczym nie świadczy
                                W wyborach 2010 zdobyl niemal 2.5% jak juz :) to nie tak malo, zwazywszy ze Napieralski na 3 pozycji zgarnal prawie 13.6%, to JKM osiagnal dobry wynik.

Skomentuj

oraz w efekcie wyścigu koncernów farmaceutycznych sponsorowanych przez nasterydowanych oszustów
                                  To samo można podpowiedzieć o paraolimpiadzie - to wyścig firm robiących co raz wymyślniejsze protezy i wózki itp.
                                  Oczywiście skala jest zupełnie inna Na razie :)

Bo dla większości ludzi sport to nie walka z własnym ciałem, to nie pokonywanie własnych słabości.
                                  Piękne słowa. Dzisiaj jednak to rzadki widok w sporcie. Olimpiada i podobne duże imprezy to gigantyczna kasa. Tam gdzie kasa nie miejsca na takie "pierdoły".
                                  Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                  okaże się śmiesznie mała, jest to czasem nawet nie 1% ale o wiele mniej. Jednak różnica w zarabianych pieniądzach nie wynosi 1%
                                  Dzisiaj wszystko praktycznie tak działa, to zjawisko nie tylko w sporcie występuje.

Kurde, JKM u Lisa pokazal klase Coraz bardziej lubie tego faceta.
                                  Jaką klasę ? Dzisiaj czytam gazetę z jego tekstem (chyba SE): "kretyn", "idiota", "baran", "złodzieje"
                                  A tytuł "Wycisnąć szmal z inwalidy"
                                  Rzeczywiście klasa.

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                  Oczywiście że gościu ma klasę tylko czasami palnie coś nieprzemyślanego a media zrobią zlepek jego wypowiedzi
                                  Chyba żartujesz. Właśnie dzięki temu, że mu się czasami coś wypsnie można dowiedzieć się co tak naprawdę w jego głowie siedzi.

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                  Przecież powiedział tylko to co sądzi większość zdrowego społeczeństwa...
                                  Jak większość sądzi to co on i ma w głowie to co on.
                                  To ja wolę być jednak niezdrowy i zaliczać się do mniejszości.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    Jaką klasę ? Dzisiaj czytam gazetę z jego tekstem (chyba SE): "kretyn", "idiota", "baran", "złodzieje"
                                    A tytuł "Wycisnąć szmal z inwalidy"
                                    Rzeczywiście klasa.
                                    To moze zobacz najpierw debate u Lisa i sam zdecyduj, kto sie tam osmieszyl, i jakie slowa padaly w jakim kontekscie.

Skomentuj

Nie ma ochoty go oglądać.

Skomentuj

Raven1985 lepiej nie oglądaj, bo przy wypowiedziach JKM możesz nerwowo nie wytrzymać i telewizor/laptop ucierpi.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          Jak większość sądzi to co on i ma w głowie to co on.
                                          To ja wolę być jednak niezdrowy i zaliczać się do mniejszości.
                                          Nie wiem jak Ty ale ja nie mam przyjemności oglądania różnych odmieńców i zboczeńców zwłaszcza w miejscu gdzie decyduje sie o losach społeczeństwa. A nie oszukujmy się zostali wybrani tylko dlatego że są "inni"

Skomentuj

Czaruję...
                                          X