Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    To priorytetem jest brzmienie czy cena?
    Brzmienie i cena... ale chyba nie chcesz mi powiedzieć że wzmacniacz za 200zł zagra lepiej brzmieniowo od mojego Soniacza STR-DE635,który to już nie jednego zadziwił mocą i brzmieniem.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Wymień transformatory głośnikowe marian w lampiaku na porządne i zobaczysz, że na nowo odkryjesz tego wzmaka..
    Z tym brumem i potkiem to mowa właśnie o Soniaczu,lampa jak lampa,włączam ją raz na kilka miesięcy... może kiedyś się za nią wezmę.

Skomentuj

Chcesz mieć dobry wzmak ? - zrób se sam :P
      A nie jakieś wynalazki za 2 stówki :P

Pod twoje preferencje F5 Pass-a - będzie Pan zadowolony :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Pod twoje preferencje F5 Pass-a - będzie Pan zadowolon
        A co to takiego?

Skomentuj

Google się zepsuło?
          https://www.google.pl/search?q=F5+Pa...hrome&ie=UTF-8
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Na forum robił go maxdila
            http://diyaudio.pl/showthread.php/19...ocy-w-klasie-A

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Google się zepsuło?
              Nie,ale czy nie można napisać chociaż co to jest i ile kosztuje? Nie znam na tyle "anglikańskiego" aby sobie poczytać,ani też nie uśmiecha mi się patrzeć na nieznane mi rysunki płytek,na schematy itp. bo jak już pisałem wcześniej na forum,i powtarzam za każdym razem,że nie znam się na elektronice zupełnie.

To chociaż niech ktoś mi napisze ile wart jest ten wzmacniacz,do jakiego wzmacniacza kupnego można go porównać,lub do jakiej kwoty ów wzmacniacza,żebym wiedział czy ten wzmacniacz jest wart mojej pracy (a była by ciężka z racji mojej niewiedzy na temat elektroniki).

Skomentuj

Wujciu Pass woła 3000USD za niego.
                Recka w 6moonsach
                http://www.6moons.com/audioreviews/firstwatt7/f5.html
                http://www.firstwatt.com/f5.html

Złożysz za ? ja złożyłem żeby zobaczyć jak gra za "friko" bo wszystko miałem na stanie :)
                Ale na gotowo trzeba liczyć min 5 stów.
                W zależności co umiesz sam zrobić z budki i co uda się okazyjnie kupić na allegro :) (radiatory, trafo, kondensatory zasilacza)
                Sam wzmacniacz to 4 tranzystory na kanał za 20PLN :)

Skomentuj

Ciekawy ten wzmak, od jakiegoś czasu czaję sie na coś w klasie A. Pytanie nie ma czegoś mocniejszego ? Bo te 25W@8ohm to chyba troche nawet naciagane jest. Chyba że ten wzmak przy wyzszych poziomach zaczyna grać w klasie AB bo wg schematu ma spadek 0,6V na rezie 0,47 ohm co daje niecałe 1,5A prądu spoczynkowego co nie przekłąda sie w żaden sposób na 25W przy 8R.

Skomentuj

Dokładnie tak. Klasy A jest tam chyba 25W/8 - prąd spoczynkowy 1.25A (w pp - jest 2*prąd biasu pradu w klasie A )
                    Mocy dla 8om w klasie AB nie ma znacznie więcej (parę W co najwyżej ) bo zasilanie 23-25V.
                    Jest wersja TURBO jak mało Ci śmocy :)
                    http://www.firstwatt.com/pdf/art_f5_turbo.pdf
                    Moim zadaniem f5 jest to jedna z najlepszych konstrukcji Passa .

Ale zwykła rozprasza już 63W na kanał...
                    Dla mnie też te 25W to trochę mało a więcej mocy to nieakceptowalna dla mnie ilości ciepła :)

Skomentuj

Świetny gość!!
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Coś na poprawę poranka

[code]
                        Tubeolator – maść na tranzystory, która daje brzmienie lampowe

Oczyszczacz kwantowy bybee, jego działanie jest oparte na niesamowicie logicznym wniosku: Jest tak transparentny dla wszelkich sygnałów elektrycznych, że dołożenie go w dowolnym miejscu poprawia jakość danego elementu.

Inżynierowie bybee opracowali specjalny spiek elementów ceramicznych i tlenków rzadkich metali, aby uzyskać niemal nadprzewodność. W tym urządzeniu prędkość prądu osiąga 92% prędkości światła.

Według producenta, daje olbrzymią poprawę zastosowany pomiędzy transformatorem a mostkiem prostowniczym.

Dodane w szereg z kablem głośnikowym odciążają wzmacniacz i poprawiają transfer sygnału.

Dodane w interkonekcie cyfrowym redukują szorstkość cyfrowego brzmienia
                        [/code]

Skomentuj

Chyba nie ten temat...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Chyba nie ten temat...
                            Napisałem to śmiejąc się z tych głupot co napisali o paście itp. a spam to spam

Skomentuj

Tutaj każdy spam i trolling jest na miejscu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez hardarikus Zobacz posta
                                Tutaj każdy spam i trolling jest na miejscu :)
                                Mocne słowa jak na:
                                Posty 1
                                Czas online 1 m
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przecież to spam post :)
                                  Ale trolling nie przejdzie :)

Skomentuj

Warto brać galaxy ace 2 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                                      Warto brać galaxy ace 2 ?
                                      Za stówkę warto

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Wzmacniacz to A-138 STX-a. (tylko nie piszcie że jest za słaby nie słysząc tego suba,bo to trochę herezje,a przynajmniej nie na miejscu).
                                        Szkoda że męczyłeś się z TLką dla głośnika, po to żeby potem popsuć całość wzmacniaczem na TDA...
                                        Chyba po to robi się TLkę, żeby uzyskać lepsze brzmienie, lepszą szybkość, lepsze zejśćie, ale właśnie zalety TL skasowałeś przez TDA.
                                        Podłączyłeś choć na chwilę tą tlke pod inny tranzystorowy wzmacniacz? Nie chodzi mi o moc, tylko o kontrole głośnika oraz szybkość wzmacniacza...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                          Szkoda że męczyłeś się z TLką dla głośnika, po to żeby potem popsuć całość wzmacniaczem na TDA...
                                          Chyba po to robi się TLkę, żeby uzyskać lepsze brzmienie, lepszą szybkość, lepsze zejśćie, ale właśnie zalety TL skasowałeś przez TDA.
                                          Nie skomentuje tego.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X