Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    dobrze. w takim razie jak marian dostanie na tydzien zakaz moderowania to bedziecie zadowoleni?
    Nieeee, mnie nie o to chodziło zupełnie. Marian robi dobrą robotę i chwała mu za to, tylko ludzie jak to ludzie dostrzegają zawsze błędy. Post napisałem w celu pokazania marianowi dlaczego część userów "broniła" gooralesko, nie po to żebyś zbanował mariana :)

Poza tym nie wiem jakim typem człowieka musiałbym być, żeby być zadowolonym z czyjejś krzywdy.

Skomentuj

czyli podsumowujac - czepiacie sie tego ze marian edytowal post gooralesko?
      Tak, czepiamy, bo nie ma do tego w sumie prawa. Może go skasować, ale nie edytować, bez jego prośby.

Jakbym napisał coś na Pawła dajmy na to, i Paweł to edytował i obrócił tak że to na niego - bo ma władzę i może edytować moje posty, a ja jego nie - jest to fair? nie.

Ze strefy uciekłem z tego powodu, tu też się rzadziej wypowiadam, bo widzę że przestaje to forum mieć sens, wolałem jak się sypało, nie było dostępu, ale była radość jak się na nie udało wreszcie wejść i napisać... A teraz? Rządzących więcej niż piszących, jak w rządzie a i tak jak się coś zgłosi, to się to olewa...

Była fajna atmosfera, teraz patrzy się by komuś nie podpaść tak na prawdę coś pisząc, lub nie podpaść, bo ogłoszenia będą banowane... Ciekawe co dalej? Opłata za pobranie pliku z dokumentacją? Jeden pobierze i odda innym na PW za darmo... Kto ma wpłacić, ten wpłaci - owszem, ale po to się robi donate, żeby kto ma gest, wpłacił, jak to kilka razy robiłem na zagranicznych stronach bo mi ktoś pomógł bardzo i mu się należało. I nie płakałem że dolar czy euro 3-4x droższe niż PLN.

Jest kłopot z pieniędzmi na serwer? to się pisze - i ludzie się znajdują, bo nie jeden się tu "wychował". Byle by nie było jak z Questerem...

Widzę że wielu userów ma z góry nastawienie a "dojeb..ę im w pracy, jak mi szef pojechał, a co, wyżyję się tu".
      Tak na prawdę powinno karać się za chamstwo, złą postawę osobistą wobec innych - w końcu taka wkurzona osoba wkurzy kolejną i traci się kliknięcia z których to forum żyje. Reguł też trzeba się trzymać, ale można przymknąć na coś oko, ale nie na zasadzie oko za oko, ząb za ząb.

Goralesko nie bronie, bo mnie wkurzył dziś, bo naskoczył na mnie o nic - a tego nie lubię. Był spokój bez niego tak to określę. Ale co jakiś czas ktoś musi wpaść i zaburzyć pokój, jak nie golaresko, to booty, czy inne pierdoły :P Jak to w życiu bywa. Osobiście bardzo cenię sobie spokój, eliminuję wszelkie stresy, bo nie lubię pracować w stresie - coś nie pasuje, dziękuje, odchodzę. I założę się że większość osób woli taką atmosferę niż taką unoszącą się nad forum..

Skomentuj

Ideał moderatora - surowy ale sprawiedliwy

Dajmy już spokój, nie ma co tego roztrząsać, marian przyznał się do winy i przeprosił, poniosły go nerwy, teraz pewnie będzie panował nad sobą. Za dużo ostatnio mamy do siebie wzajemnych pretensji, a takie wytykanie błędów nie służy nikomu, bo forum zamiast nas łączyć jest areną do przepychanek.

Proponuje każdy następny problem rozwiązywać jak prawdziwi mężczyźni...papier, nożyce, kamień ;D

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
          Proponuje każdy następny problem rozwiązywać jak prawdziwi mężczyźni...papier, nożyce, kamień ;D
          ke:???:
          "Powagi" troche
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
            A po co ? Do życia trzeba z dystansem podchodzić :)

Skomentuj

dobrze. w takim razie jak marian dostanie na tydzien zakaz moderowania to bedziecie zadowoleni?
              To byłoby całkowicie bez sensu, ja chcę aby Marian dalej moderował ale chcę także aby wziął ten błąd do siebie i zrozumiał go a nie olewał jak gdyby nic się złego nie stało - zrozumienie błędu i przyznanie się do niego to najlepsze co może być bo wiem z doświadczenia, że takie coś zmienia nastawienie człowieka ale wiem także iż olanie tej sprawy i postrzeganie jej jako "nic się nie stało" spowoduje inne możliwe problemy w przyszłości ponieważ użytkownik Goorelasko to nie pierwsza i nie ostatnia osoba z którą Marian będzie musiał się zmagać.

Wszyscy wiemy iż uczymy się na błędach i o to w życiu chodzi.

Temat w sumie się wyczerpał, popłakaliśmy i miejmy nadzieję, że uda się coś zmienić.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                Była fajna atmosfera, teraz patrzy się by komuś nie podpaść tak na prawdę coś pisząc, lub nie podpaść, bo ogłoszenia będą banowane... Ciekawe co dalej?
                Co takiego ?
                Ogłoszenia są banowane jak zwyczajnie nie spełniają regulaminu. Jak ktoś nie umie czytać to co mamy mu na to poradzić ?

Opłata za pobranie pliku z dokumentacją?
                Że co ? Skąd taki pomysł ? Nie jest nawet brany pod uwagę. Z tego co pamiętam jakiś user wyskoczył z tą propozycją i dalej była luźna dyskusja :???:

zasadzie oko za oko, ząb za ząb.
                marianowi pościły nerwy raz czy 2 . marian/moderator też człowiek .
                A Ty piszesz jak byś my tu nie wiadomo za co banowali i kasowali posty.
                Wiesz ile jest ostrzeżeń w ciągu roku czy skasowanych postów ?
                Przesadzasz .

Ze strefy uciekłem z tego powodu
                Jak tak dalej będziecie marudzić to będzie jak na triodzie. Najbardziej wartościowi użytkownicy dali nogę i teraz jest tam dopiero bryndza i zastój.
                Już jeden chce żeby mu moda zdjąć.

Skomentuj

Najstarsi uzytkownicy powinni trzymac pewien poziom, wypowiedzi i moderowania. Zostaly przekroczone pewne granice i dobrze by bylo tego nie powtarzac. Co do ogloszen, ktore sa odrzucane, kiedy dochodzi do naruszenia regulaminu i ktorys z moderatorow o tym wspomina to warto byloby dodac, ktory punkt lamie. Dbajmy o to co jest i szanujmy to zeby w przyszlosci nie wialo tu pustkami. Sprawy trzeba rozwiazywac, ale nie widze potrzeby kasowania wszystkiego bo wyszlo spiecie.. Potem sprawa byla, ale nie wiadomo do konca o co chodzilo i bogu ducha winni uzytkownicy moga miec nieuczciwie poprzypinane etykiety. Nie manipulujmy. Niech audio bedzie z Wami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                    Co do ogloszen, ktore sa odrzucane, kiedy dochodzi do naruszenia regulaminu i ktorys z moderatorow o tym wspomina to warto byloby dodac, ktory punkt lamie.
                    Regulamin jest jasny i prosty, to użytkownicy powinni go znać, zwłaszcza, że jego przeczytanie trwa nie całą minutę i za każdym razem można go przejrzeć.
                    Moderatorzy nie są od tego aby kogoś uczyć regulaminu lecz jak sama nazwa wskazuje od moderowania.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                      Co do ogloszen, ktore sa odrzucane, kiedy dochodzi do naruszenia regulaminu i ktorys z moderatorow o tym wspomina to warto byloby dodac, ktory punkt lamie.
                      Nie do końca. Użytkownika zadaniem jest przeczytanie regulaminu przed zamieszczeniem ogłoszenia, a nie moderatora informować o tym do czego się nie dostosował. Skoro dany user nie kwapi się do przeczytania i zrozumienia regulaminu, to moderacji w tej kwestii jest to obojętne dwukrotnie.

Skomentuj

Panowie, może skupmy sie na szlifowaniu forniru a nie praniu brudów... ???

Od ładnych paru lat jestem użytkownikiem forum Canona, tam moderacja nie ma skrupułów przed dawaniem ostrzeżeń i banów(jedyne narzędzie by utrzymać poziom), u nas jest naprawdę spokojnie i powinniśmy sie z tego cieszyć ze moderacja to nasi koledzy...

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          Co takiego ?
                          Ogłoszenia są banowane jak zwyczajnie nie spełniają regulaminu. Jak ktoś nie umie czytać to co mamy mu na to poradzić ?
                          Zauważ że pisałem taką wizję na przód - i nie napisałem "są" - a "będą".

Że co ? Skąd taki pomysł ? Nie jest nawet brany pod uwagę. Z tego co pamiętam jakiś user wyskoczył z tą propozycją i dalej była luźna dyskusja
                          No jakiś user tzn Paweł i Tomek? Nikt nie wie co tam knujecie i czy jutro przy próbie logowana na forum nie wyskoczy "wyślij sms na numer" hehe

marianowi pościły nerwy raz czy 2 . marian/moderator też człowiek .
                          A Ty piszesz jak byś my tu nie wiadomo za co banowali i kasowali posty.
                          Przesadzasz .
                          marian/moderator też człowiek - owszem, ale chyba wybrany z pośród innych ludzi za coś, i ten poziom ponad ludzki powinien wykazywać - wam się udaje, a jemu nie pierwszy raz się zdarzyło a zdarzać nie powinno.

Noi to jest właśnie kolejny dowód na to, że za dużo tu moderów

Jak tak dalej będziecie marudzić to będzie jak na triodzie. Najbardziej wartościowi użytkownicy dali nogę i teraz jest tam dopiero bryndza i zastój.
                          Już jeden chce żeby mu moda zdjąć.
                          No i jest coś w tym, bo atmosfera na forum nie napawa do tego by tu zostać, owszem - wpaść, zaglądnąć i przeczytać, a pisać zależy co, bo ktoś zaraz o coś naskoczy.
                          IMO po przejęciu forum jak przyszły nowe oznaczenia - byłem od razu zdziwiony Marian - mod? Nie pasuje mi jego osoba do moderowania, bo widać było jaki ma charakter, że jak ktoś na niego naskoczy, albo go wkurzy, to nie utrzyma nerwów na więzi co pokazał kilka razy. Nie mam nic do mariana, cenię go i podziwiam za zapał prac i podejście do tematu, oraz wkład na forum, tylko uważam że ma nie odpowiedni charakter do moderowania, tyle.

Skomentuj

Noi to jest właśnie kolejny dowód na to, że za dużo tu moderów
                            Nawet nie masz pojęcia ile syfu trzeba sprzątać i ilu ludzi do tego jest potrzebnych... :)

Skomentuj

Prawie jak afera zbożowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                                Prawie jak afera zbożowa.
                                marian gate

No i jest coś w tym, bo atmosfera na forum nie napawa do tego by tu zostać
                                Możesz napisać co jest nie tak ? bo każdy pitoli o jakieś magicznej atmosferze a nie pisze co konkretnie ma na myśli.
                                Może jakieś złe duchy, szatańskie moce ? :biggrin:

bo ktoś zaraz o coś naskoczy.
                                Jak napiszesz o grających kondach i kablach to owszem naskoczy
                                (chociaż mi się już znudziło :P )

Skomentuj

marian gate
                                  Ja, ja wiem kto za tym stoi Ja, ja wiem ale, no nie powiem no

Możesz napisać co jest nie tak ? bo każdy pitoli o jakieś magicznej atmosferze a nie pisze co konkretnie ma na myśli.
                                  Może jakieś złe duchy, szatańskie moce ? :biggrin:
                                  Dobra przyznaję się. To ja zepsułem tą atmosferę. Jak potrzeba Wam chłopca do bicia, to lejcie mnie. Gęba nie szklanka
                                  Pozdrawiam i wracam do szpachlowani, bo więcej z tego będzie pożytku
                                  asa
                                  P.S.
                                  Z zaistniałej sytuacji, pociągającej za sobą wzrost negatywnych emocji, w każdym z nas, należy wyciągnąć wnioski, by tego typu "wydarzenia" nie miały więcej miejsca.
                                  Gooralesku nawywijał, Marian przegiął i co ? Wszyscy zaczęli obijać sobie twarzyczki ? Śmieszne i bezsensowne.

Skomentuj

Zamieszczone przez asa Zobacz posta
                                    Ja, ja wiem kto za tym stoi Ja, ja wiem ale, no nie powiem no
                                    przeciez wiadomo ze to wina TUSKA!

Skomentuj

przeciez wiadomo ze to wina TUSKA!
                                      Uważaj bo zdradzasz tajemnicę państwową! Wróg czuwa
                                      Ach, że tak zapytam czemu nie można mieć awatarka w formie gifa animowanego? Ja tu 15 minutek poświęcam by moim awatarem podsumować Wasze spory, a tu no nie da się no.
                                      Wiem, wiem wina , tylko ciii my wiemy, ale... no przyjdą o 5 z łóżka wydrą i ...
                                      Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        Nawet nie masz pojęcia ile syfu trzeba sprzątać i ilu ludzi do tego jest potrzebnych...
                                        Mam pojęcie, i wiem ilu jest potrzebnych :)

Może jakieś złe duchy, szatańskie moce ?
                                        Zaczęło się jakiś czas temu, podczas gdy forum było jeszcze za Q i leżało od czasu do czasu - powstawały coraz to droższe, nie lepsze konstrukcje gdyż konstruktorzy olewali opis konstrukcji, obecnie jest to tak - 3-4zdjęcia, opis na 5 linijek, dwa trzy wykresy i koniec. A spójrzcie na stare konstrukcje ARV+ARN150 jak były opisywane ile tam było informacji. Obecnie forum samo przeszło do takiego miejsca, gdzie nie ma co wyskakiwać z leciwymi konstrukcjami, bo po 1 nie znajdzie się aprobaty i pomocy...
                                        Teraz nie docenia się DIY i wkładu, tylko kasa i kasa i kasa.. przykre, ale prawdziwe.

Chcesz pomocy do Seasa Alu + STX - nie ma jej, chcesz do egzotyków o których mało, będziemy się zabijać. To nie forum się zmieniło, to ludzie na forum są inni...
                                        A przykre jest to, że piszesz na forum i oczekujesz pomocy, bo wiesz że są osoby na forum które mogą pomóc, a po prostu im się nie chce - dlaczego? bo sprzęt im nie pasuje, bo za mało kosztował czy coś... sam mam kilka takich tematów, gdzie nikt nic nie rusza i nie napisze.

Więc po co mam pomagać innym, skoro nikt mi nie pomaga? Mimo tego, pomagam, jednak mam dystans do forum i patrzę komu pomagam, taka prawda.

Skomentuj

Mam pojęcie, i wiem ilu jest potrzebnych :)

Zaczęło się jakiś czas temu, podczas gdy forum było jeszcze za Q i leżało od czasu do czasu - powstawały coraz to droższe, nie lepsze konstrukcje gdyż konstruktorzy olewali opis konstrukcji, obecnie jest to tak - 3-4zdjęcia, opis na 5 linijek, dwa trzy wykresy i koniec. A spójrzcie na stare konstrukcje ARV+ARN150 jak były opisywane ile tam było informacji. Obecnie forum samo przeszło do takiego miejsca, gdzie nie ma co wyskakiwać z leciwymi konstrukcjami, bo po 1 nie znajdzie się aprobaty i pomocy...
                                          Teraz nie docenia się DIY i wkładu, tylko kasa i kasa i kasa.. przykre, ale prawdziwe.

Chcesz pomocy do Seasa Alu + STX - nie ma jej, chcesz do egzotyków o których mało, będziemy się zabijać. To nie forum się zmieniło, to ludzie na forum są inni...
                                          A przykre jest to, że piszesz na forum i oczekujesz pomocy, bo wiesz że są osoby na forum które mogą pomóc, a po prostu im się nie chce - dlaczego? bo sprzęt im nie pasuje, bo za mało kosztował czy coś... sam mam kilka takich tematów, gdzie nikt nic nie rusza i nie napisze.

Więc po co mam pomagać innym, skoro nikt mi nie pomaga? Mimo tego, pomagam, jednak mam dystans do forum i patrzę komu pomagam, taka prawda.
                                          Czasy się zmieniają. Tak samo ludzie. Jakiś rok temu na AC forum, była dość zagorzała dyskusja na temat udostępniania, kodów lispowych. Bardzo mi to przypomina sytuację, która zaistniał tutaj. Niestety diy czy to będzie vlispowy, czy też inny moim zdaniem powinien być dostępny, dobrze opisany, nie ukrywany, no chyba, że ktoś czerpie z tego korzyści materialne. Wtedy jednak powinien się zdeklarować, jako wykonawca. Jestem w stanie zrozumieć cynizm i frustrację, tych co są o kilka szczebli wyżej w rozwoju. Wyjaśnianie, czasem bardzo uciążliwe prostych spraw, przynajmniej w moim wypadku pozwala bardziej dogłębniej zrozumieć to co wyjaśniam. Dlatego też jeszcze czasem choć coraz rzadziej się udzielam na AC. Wyślę, że Moderatorzy powinni troszkę podyskutować, między sobą, uwzględniając też postulaty szarych userków takich na ten przykład jak ja
                                          Mój pierwszy postulat:
                                          Więcej dystansu do samych siebie. Przecież to tylko zabawa
                                          Pozdrawiam
                                          asa

Skomentuj

Czaruję...
                                          X