Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jacek co możesz napisać o takim połączeniu. Przymierzałem się do zakupu tego ceramika ale koledzy z forum mnie zniechęcili. Podobno gra bardzo łagodnie. Ciekaw jestem jak brzmi ten zestaw???
    Last edited by KonradRak; 15.12.2013, 19:12.
    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

A ja właśnie przynioslem do domu LuSzTi-ego nowe nabytki

WAF - 0%
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A gdzie talerze??:P
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
          Jacek co możesz napisać o takim połączeniu. Przymierzałem się do zakupu tego ceramika ale koledzy z forum mnie zniechęcili. Podobno gra bardzo łagodnie. Ciekaw jestem jak brzmi ten zestaw???
          Dla mnie jest to najlepszy głośnik jaki słyszałem, ale zastrzegam, że słyszałem niewiele. Do tej pory grał jako kolejny, trzeci już po PCX i ALX z FGX- em. I faktycznie, było tak jakby go nie było, co nie znaczy, że góra była jakaś kulawa. Nie. Po prostu nie słyszałem żadnych podbarwień, sybilantów itp. Ale to była moja zwrotnica zbudowana na podstawie pomiarów i symulacji z bardzo ograniczonej bazy elementowej. Przez wielu pewnie byłaby poddana mocnej krytyce ale ja słuchałem jej z wielką przyjemnością ponieważ grała tak jak lubię.
          Jak będzie z FW146 to się dopiero okaże jak zrobię jakieś pomiary i przymierzę się do zwrotnicy. Oczekuję dobrej średnicy.

Pozdrawiam,
          Jacek Zieliński

---------- Post dodany o 19:41 ---------- Poprzedni post o 19:31 ----------

[QUOTE=marian;385047]Jakiego lakieru użyjesz?

Z uwagi na innych domowników nie mogę stosować żadnego lakieru na rozpuszczalniku dlatego kupiłem puszkę wodnego, półmatowego Domalux-u. No i teraz pytanie. Czym to nakładać. Pędzel czy gąbkowy wałek ? Co byś doradził ?

Pozdrawiam,
          Jacek Zieliński

Skomentuj

Ja nakładałem pędzlem ze sztucznego czarnego włosia (Diall 35mm) zakupiony w Castoramie, świetny pędzel :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              A gdzie talerze??:P
              w samochodzie
              zapomniałem zabrac

mam kilka wlasnych wniosków
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                Jak będzie z FW146 to się dopiero okaże jak zrobię jakieś pomiary i przymierzę się do zwrotnicy. Oczekuję dobrej średnicy.
                Oczekiwania zostaną spełnione w 100%.
                Jeśli nie masz warunków do lakierowania to użyj wosku. Ostatnio kolega położył (nie pamiętam jakiej firmy) na jasną topolę to mi kopara opadła tak pięknie wyszło!

Skomentuj

A jak to się robi i czy taki preparat jest drogi ? No i najważniejsze, czy ewentualnie da się to później polakierować gdybym zmienił zdanie ?

Skomentuj

Poczytaj, ja specem od woskowania nie jestem ale to banalnie proste. Trzeba tylko perfekcyjnie położyć i przygotować fornir.
                    To tłuszcz więc już tego nie polakierujesz. Efekt woskowania może być porównywalny do lakierowania, tylko twardość niższa ale kolumny to nie schody po których się chodzi :)

Skomentuj

Ja właśnie zrobiłem test z woskiem na tym moim fornirze orzechowym (wosk również orzechowy).
                      No i kolor jest bajera (jak naturalny orzech), mam próbki lakierowane i najlepiej wypada wosk.
                      Jedyne co mi się nie podoba po woskowaniu to faktura drewna... wygląda naprawdę jak naturalne drewno, i czasem to się kojarzy ze starym meblem.

Skomentuj

Pokaż proszę jaki kupiłeś preparat.

Skomentuj

a ja się nie polubiłem z poliuretanem domaluxa :/ mnóstwo zacieków, nie wszędzie pokryte równomiernie, generalnie jest analnie :/ jak teraz ściągnąć ten poliuretan z forniru ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                            jak teraz ściągnąć ten poliuretan z forniru ?
                            Nie da rady w całości, bo zapewne wsiąknął głęboko.

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                            Pokaż proszę jaki kupiłeś preparat.
                            Starwax orzechowy w słoiku:

Skomentuj

O czym wy tu gadacie? :/
                              Ja sonido słucham
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Fajnie masz :)

---------- Post dodany o 22:40 ---------- Poprzedni post o 22:34 ----------

Tak wygląda fornir orzechowy przed woskowaniem i po:

Jak widać słoje wyglądają świetnie.
                                Jeśli jednak to co widać na kolejnym zdjęciu to efekt woskowania:

To ja podziękuję :unsure:
                                Muszę najpierw okleić klepkę testową i zobaczyć czy tym razem też brzegi forniru tak będą wyglądać.
                                Tą konstrukcję robiłem kilka lat temu i to było moje pierwsze doświadczenie z woskiem.
                                Last edited by marian; 15.12.2013, 22:41.

Skomentuj

Ta próbka prezentuje się świetnie. No to teraz naprawdę nie wiem co robić... Chcę coś zrobić tak jak należy, bo żona mówi, że jestem mistrzem prowizorki

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                                    a ja się nie polubiłem z poliuretanem domaluxa :/
                                    Ja jakiś czas temu też. Nie ściągaj tylko wyszlifuj tą warstwę i daj jeszcze ze 2-3 warstwy na to. Powinno w miarę pomóc

Skomentuj

Jacek, woskuj... :) marianowi pory po prostu się nie widzą, ale wg mnie wygląda to na prawdę naturalnie... Kontrast słojów na wysokim poziomie.

Skomentuj

Mam znajomego w sklepie chemicznym zajmującym się tą branżą (drewno, lakiery itp.), podjadę, może uda się zdobyć jakąś próbkę tego typu preparatu. Zrobię tak jak pisze Marian, czyli okleję klocek, pół polakieruję a pół zawoskuję i porównam.

Skomentuj

Jeden z moich ulubionych zespołów w Kujawsko-pomorskim :thumbup:

"...czy nie lepiej by było panie Krzysiu, wziąć te pieniądze i przesłać na radio Maryja? ...czyli Pan nie pomaga radiu Maryja? ...jak by jeden telefon mniej a przysłał te pieniądze..."

I ten skrecz na zamku w 0:51min
                                          Last edited by marian; 16.12.2013, 15:55.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X