Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.hi-fi.com.pl/testy/kable/...umer-trzy.html
    Last edited by lklukasz; 27.11.2014, 08:36.

Skomentuj

Ostatnio znajomemu też jakiś "audiofilski' kabel skracałem. Tyle, że ic. Budowa podobna, tj w środku normalny kabel, otoczony szlauchem ogrodowym posrebrzanym a na to oplot. Końcówki zarobione nie termokurczką jak w tym wypadku, tylko takim czarnym silikonowym "trójnikiem". Tyle że tamten kabel wyglądał w środku nawet przyzwoicie, o tyle te graj cośtam wyglądają jakoś cienko na zdjęciu.

Skomentuj

Heh a jak by tak uciąć kawałek i zanieść do jubilera/złotnika na badania

Skomentuj

To już jest masakra. Kable za tak grubą kase zawsze były dla mnie śmieszne, ale liczyłem, że płacąc parę tysi za kabel grubości palca to spora część średnicy będzie miedzią, a tu 80% przekroju to guma

To ja rok temu na alledrogo dorwałem kable 2x2,5m za 30zł, które są zrobione z Monacora 2.5mm2 (całkiem spoko kabel http://www.poweraudio.pl/monacor-spc...tr-p-2218.html) w czarnym oplocie nylonowym, kable są na końcach rozdzielone wsadzone w czarne i czerwone oploty bawełniane (prawdopodobnie sznurówki), wszystko ogarnięte termokurczkami, jedynie wtyki bananowe najtańsze. Ale dałem za to 30zł z przesyłką !!! I co się okazuje ? Że chyba zrobiłem lepszy zakup niż ten ktoś.

Ale mi poprawiłeś humor

Edit, jeszcze zapomniałem o dwóch rdzeniach ferrytowych na rozdzieleniu kabli, nie wiem co one mają dawać, ale wygląda bogato

- - - - - aktualizacja - - - - -
          Last edited by waloos; 27.11.2014, 00:01.

Skomentuj

Przypomina mi to ten smieszny wzmacniacz sluchawkowy (juz nie pamietam jak sie nazywal) za chyba 6 tysi, z zewnatrz ladnie w srodku kupa.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
              To już jest masakra. Kable za tak grubą kase zawsze były dla mnie śmieszne, ale liczyłem, że płacąc parę tysi za kabel grubości palca to spora część średnicy będzie miedzią, a tu 80% przekroju to guma
              To jest chyba wystarczający komentarz :)
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                Czy ktoś bawił się może plugin-em DSP do Foobara http://xover.sourceforge.net/ ? Jakieś opinie?
                dobra zwrotnica, ale do głośników równych charakterystykach

Z tego co widzę brak tam filtrów pasmowo zaporowych (pułapki) ale to chyba można zrobić korektorem w łańcuchu pluginów.
                można , ale lepiej zastosować bardziej rozbudowaną np.
                http://www.thuneau.com/products.htm

Przyszło jeszcze do głowy aby "obrobiony" sygnał wypuścić z karty po Spdif a z amplitunera KD wykorzystać kanały frontowe i efektowe. Uprościłoby to u mnie testy od strony sprzętowej.
                czyli bas grały by fronty a środek czy górę efektowe , bez sensu.

Oddzielny wątek jak najbardziej wskazany.
                jestem za:thumbup:
                audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                http://www.rane.com/note160.html
                Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
                  Jeśli opóźni odpowiednio głośniki efektowe to moze sie udać
                  Ale to zalezy od kroków w procesorze
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
                    Zamieszczone przez Jacek Zieliński
                    Przyszło jeszcze do głowy aby "obrobiony" sygnał wypuścić z karty po Spdif a z amplitunera KD wykorzystać kanały frontowe i efektowe. Uprościłoby to u mnie testy od strony sprzętowej.
                    Całkowicie źle mnie zrozumiałeś. Wzmacniacze kanałów frontowych są np odpowiedzialne za LF a efektowych za HF ale i tak zasilają odpowiednie głośniki w każdej kolumnie tworząc stereo (2.0). Taki BiApling tyle, że za pomocą amplitunera KD aby było prościej np z globalną regulacją głośności. Można też odpuścić sobie Spdif i puścić z karty dźwiękowej sygnał analogowo na wejście 5.1. No nic. Zobaczymy. Słaby punkt tego to to, że muzyka tylko z komputera...

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                      Jest realna szansa że...
                      ...że producent się lekko wkurzy :)

Skomentuj

Producent?
                        Wkurza sie ci co to kupili
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                          Badam cały czas, nie napiszę Ci na priw. (chyba że wymagasz tego ) Napiszę na forum, apeluje jednak abyśmy wszyscy dzielili się spostrzeżeniami w tym temacie...
                          Utworzcie watek nowy, przyda sie:)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Producent?
                            Wkurza sie ci co to kupili
                            Producent, bo jego "technologia" została obnażona.
                            A ci co to kupili... no cóż, jak ktoś nie myśli...

Skomentuj

Taki BiApling tyle
                              ok, choć amplituner w tej roli mi nie bardzo odpowiada , wolę końcówki stereo
                              audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                              http://www.rane.com/note160.html
                              Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Mam Uniego, BG4, Zbig V3 i robi się BG9 :) Ale kurcze do testów nie chce mi się składać plątaniny kabli na biurku...

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Producent, bo jego "technologia" została obnażona.
                                    Producent to niech przeprosi i nich sie wstydzi
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wstyd będzie potem, ale najpierw będzie wkurzenie

Skomentuj

Wrzucić to an audiostereo hEhehehe znowu bedzie wątek na 50'stron i wojna. Kablarze powiedzą ze to lata technologii i doświadczenia, antykablarze ze to tani kabel za 5pln, tylk oklejony tysiącem koszulek zeby był audiofilski.

Skomentuj

Kable głośnikowe są, zdaniem konstruktora, najważniejszymi przewodami w całym systemie hi-fi. Grajkable również powstały w wyniku eksperymentów z wtyczkami, przewodnikami i materiałami izolacyjnymi, w trakcie których zbudowano ponad 40 prototypów. Wszystkie poddano testom odsłuchowym. [...]
                                          Graj-End nie udostępnia dokładnych informacji technicznych, ponieważ chce je zachować w tajemnicy, a klientów powinno interesować brzmienie, a nie parametry.
                                          To z tej recenzji, którą ZAP podlinkował. Śmiać mi się chce.
                                          Choć w sumie ktoś miał dobry pomysł na biznes: wsadzić byle jaki kabel, zawinąć w rurke do odciągu wina, wszystko zamaskować oplotem oraz termokurczkami i sprzedać za 1.8kzł. Przecież nikt normalny nie będzie pruć kabla za 1.8k.
                                          Ja jestem ciekaw, ile jeszcze takich wpadek musi wypłynąć, żeby audiofile przejrzeli na oczy, że na każdym kroku są robieni w balona.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X